diumenge, 17 de novembre del 2013

Empat positiu per seguir sumant

CERDANYOLA FC 1 (VELILLAS, 39') - SANTFELIUENC FC 1 (ÉRIC PACHECO, 61')
ÀRBITRE: FRANCISCO CARDOSA MONTESINOS (DELEGACIÓ DE FIGERES)
CAMP MUNICIPAL DE LA BÒBILA
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TEMPS: MATÍ ENNUVOLAT I AMENAÇA DE PLUJA; TEMPERATURA DE 13 GRAUS

Empat positiu en un escenari incòmode. El Santfeliuenc es va saber refer i va esmenar a la segona part el gol inicial del Cerdanyola. Un gran gol d'Éric Pacheco rescabalava un punt tot i que no hi va haver continuïtat per fer-ne el segon davant un rival que va jugar amb deu futbolistes durant 50 minut per l'expulsió de Gerard Sanz. El Santfeliuenc es manté a la part alta de la classificació amb 23 punts i mira les posicions de perill amb una educada distància tot just quan acabem de superar el primer terç de la primera aventura tercerdivisionista. Carlos va tornar a defensar la porteria del Santfeliuenc cinc mesos després del partit contra el Masnou.
Al Santfeliuenc li va costar fer-se amb les mides del petit camp de la Bòbila, un escenari poc apropiat per a Tercera Divisió però sortosament els blanc-i-blaus són tot terrenys que s'hi acaben adaptant a tot. Els primers minuts van estar presidits per l'equilibri, l'excés de migcampisme i les poques ocasions de gol. Els locals van arribar a la porteria de Carlos a pilota aturada i buscant la referència del gegantí Quin Solano i el Santfeliuenc ho va mirar de fer en contres per les bandes mitjançant els actius Jonhy i Éric Pacheco que sempre van tenir el mateix desenllaç: el fora de joc. La manca de metres per maniobrar de vegades va travar un xic massa i el joc brut va aflorar. Al minut 39 en una jugada d'estratègia la defensa del Santfeliuenc no es va mostrar atenta i el menut i bellugadís Velillas es va plantar sol davant Carlos i el va batre per baix. Tocava revisar manual. I el Santfeliuenc abans de descans  ja va avisar amb una rematada potent de Nacho Ruiz a què va respondre el veterà Coca amb una gran aturada amb el cos. Abans del descans els locals es van quedar amb deu quan Gerard Sanz havia d'abandonar el terreny de joc en veure la segona targeta groga per una falta comesa a la línia de mitjos que va aixecar les protestes de la sorollosa afició local.
El Santfeliuenc havia d'afrontar 45 minuts amb superioritat. I aviat, al minut 47 una rematada excel·lentment creuada de Johny va obligar a volar Coca. El partit va anar adquirint un clar color roig -el roig del Santfeliuenc a Cerdanyola-. Édgar i Éric van començar a desbordar la defensa local per les bandes i el gol s'estava cuinant. Al minut 61 una pilota en profunditat va arribar a les botes d'Éric Pacheco que es va endinsar dins l'àrea, va superar amb comoditat Coca i amb sang freda va engaltar un xut potent i inapel·lable que posava l'empat. La història semblava posar-se molt de cara al Santfeliuenc. Tanmateix el gol va atemperar les ànsies guanyadores dels nostres. El Cerdanyola va buscar amb la sortida al camp de Peke i Hassan una més gran profunditat i el minut 75 Hassan va estar a punt de donar un ensurt més que seriós en aprofitar un rebuig defectuós de Carlos en una sortida precipitada. Sortosament la rematada del davanter vallesà va marxar desviada. Tot i que els dos equips semblaven confomar-se l'empat el perill va visitar les dues àrees en un parell d'accions. Al final, empat just que serveix més al Santfeliuenc que al Cerdanyola. Un cop més la plaga de baixes -en aquesta ocasió Tena, Álex Bolaños i Maldonado- s'alien contra un equip que malgrat tots els entrebancs es segueix mostrant competitiu. I el proper dissabte tothom a Les Grases per gaudir amb un interessant Santfe-Manlleu, el clàssic de la Catalunya interior visitarà per primer cop Les Grases. Un partit que promet moltíssim.

Cerdanyola FC: Coca, Osuna, Marc Ahufinger, Marc García, Iván Serrano, Gerard Sanz, José Antonio (Hassen, 67'), Turu, Quim Solano (Peke, 67'), Puchi i Velillas.
Santfeliuenc FC: Carlos, Nacho Ruiz, Alberto (Arcos, 46'), Dani Ortiz, Gerard Rovira, Joserra, Éric Pacheco, Gordillo, Cano, Jonhy (Fabri, 79') i Édgar.

Gols:
1 - 0, Velillas, 39'.
1 - 1, Éric Pacheco, 61'.

Àrbitre: Cardosa Montesinos, la seva actuació va ser imprecisa. Va mostrar targeta groga el local Gerard Sanz i els santfeliuencs Alberto i Jonhy. Va expulsar per doble targeta groga Gerard Sanz (41')

Quadern de notes:
- Ni les baixes poden rebaixar la competitivita del Santfeliuenc.
- Un empat positiu en un camp incòmode i contra un rival necessitat de punts.
- Éric Pacheco es va retrobar amb el gol. Una bona notícia per a un gran futbolista.
- Carlos retornava a la porteria. Queda enrera una llarga recuperació i la il·lusió de gaudir amb una categoria que pocs com ell la mereixen per la seva trajectòria excel·lent amb la samarreta blanc-i-blava.
- El Cerdanyola, que la temporada passada va arrasar a Primera Catalana, comença a tenir problemes i ja encadena vuit jornades sense guanyar.

  Imatge de la petita "tribuna" de la Bòbila.