dijous, 1 d’octubre del 2009

La Primera Catalana torna a Les Grases amb un interessant Santfeliuenc-Peralada

SANTFELIUENC FC - CF PERALADA
Data: diumenge 4 d'octubre de 2009
Hora: 12 del matí
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Àrbitre: Sergio Arnal Bebia (Barcelona)
Ràdio o TV: Ràdio Marca 89.1 FM (carrusel Marcador Catalunya)
Temps previst: 24 graus amb sol i núvols però sense amenaça de pluja


Jornada interessant a Les Grases. El Santfe rep el Peralada CF en un partit inèdit que ens hauria de servir per sumar tres punts per enfilar-nos i consolidar-nos a la zona temperada de la classificació. Per a diumenge Andrés González recupera Parralejo i Hinojo, per bé que és possible que no pugui comptar amb el concurs de Jordi Vidal. El central santfeliuenc va rebre un cop al turmell contra el Poble Sec i per precaució podria descansar.
L'entrendor del Santfe coneix el rival i sap que no serà gens fàcil superar-lo; l'exemple el tenim proper amb els també gironins del Banyoles. Per això no val a badar i estem obligats a sortir amb l'exigència de la concentració al límit perquè no s'esdevinguin sorpreses desagradables com fa dues setmanes.

El nostre rival (V): El CF Peralada, un equip que representa una població de poc més de 1500 habitants
El CF Peralada és el club que representa la vila amb menys població a Primera Catalana aquesta temporada, poc més de 1.500 habitants. La singular i mil·lenària vila alt empordanesa atresora un ric llegat històric: romànic, gòtic i neoclàssic. Una vila que viu una intensa vida cultural que esclata cada juliol i agost al voltant del castell i el seu cèlebre festival de música, un dels més importants del calendari artístic dels estius espanyols. Quan el Santfe visiti Peralada el proper 21 de febrer tindreu, doncs, ocasió de fer un viatge molt interessant.
El CF Peralada, a redós d'aquesta vitalitat cultural i econòmica, va anar creixent fins arribar a Tercera Divisió l'any 2002. Una fita històrica que es va estendre cinc anys. La temporada 2006-2007 s'acabava el somni amb el retorn a Primera Catalana. Els verd-i-blancs també són coneguts perquè acostumen a ser el primer rival del RCD espanyol a la pretemporada, ja que els blanc-i-blaus aprofiten les magnífiques instal·lacions dels gironins per fer l'stage.
Manel Cabezos encapçala un projecte nou de trica que sorprèn
El Peralada 2009-2010 és un projecte nou de trinca. Manel Cabezos s'ha fet càrrec de la banqueta i amb ell hi han arribat futbolistes gironins que provenen majoritàriament de Tercera, Primera Catalana i Preferent. Especialment remarcable és el desembarcament de futbolistes que l'any passat van trobar un aparador al Miapuesta Vilajuïga.
Els resultats en el tram inicial de competició han estat molt bons. A la jornada inaugural va derrotar a domicili el Montcada, i la setmana passada va infligir la primera derrota el Vilafranca. El davanter Juanma, la darrera incorporació que va arribar a Peralada procedent dels tarragonins del Morell, ha signat tres gols i sembla propugnar-se com l'encarregat de marcar diferències.
Antonio Rodríguez Saravia, "Rodri", un santfeliuenc a Peralada
Potser els més joves no deveu enrecordar-vos d'ell. Rodri va ser una de les promeses més fermes de la pedrera santfeliuenca. Aquest futbolista del barri de Falguera va debutar amb el Santfeliuenc amb 17 anys a Preferent El FC Barcelona s'hi va fixar en ell i va fer el salt al juvenil barcelonista on va coincidir amb futbolistes que jugarien a Primera Divisió -Pinilla, Busquets, Amor-. A Rodri li va mancar un xic de fortuna per obrir-se pas al futbol professional espanyol però sí va tenir una trajectòria molt destacada a Segona B i Tercera -Lleida, Nàstic de Tarragona, Igualada, Terol, Tàrrega o Palamós van ser alguns dels seus equips-. Va pensar les botes a Peralada i es va incorporar al seu staff tècnic on va col·laborar amb Eduardo Vílchez, un ex futbolista que va jugar a Primera Divisió amb l'Espanyol i el Logronyès. L'any passat Rodri es va fer càrrec de la banqueta del primer equip. Aquesta temporada va decidir deixar la banqueta per encarregar-se de la coordinació del futbol base. Es dóna la circumstància casual que el directiu del Santfeliuenc, Jaime Jiménez Saravia, es cosí germà de Rodri. Així doncs l'encontre de Les Grases tindrà un "aire de família".
Plantilla

Porters: Buendía (Llagostera) i Carles Blanquera (Bescanó)
Defenses: Andrés Mabil, Dani Fernández i Édgar Simón (Vilajuïga), Llançá (Marca l'Ham), Fran Fuentes (Rubí), Lau i Pau (Juvenil).
Migcampistes: Alexis Almansa (Llagostera), Txiki Cabezos (Vilajuïga), Job (Roses), Garrucho (Salt), Pol Compte i Albert Carbó.
Davanters: Juanma (Morell), Chacón (Vilajuïga), David Vilarrodá (Roses), Chechu (Empuriabrava), Tidian Barry i Angelillo (Barceloneta).

Dades del club
Any de fundació: 1915

President: Ángel Grau

Estadi: Municipal de Peralada

Aforament: 1.500 espectadors

web oficial: http://www.cfperalada.wordpress.com/ (no operatiu)

web del municipi: http://www.peralada.org/

Temporades a Tercera Divisió: 5

Últim Precedent:
no existeix. És la primera vegada que Santfeliuenc i Peralada coincideixen en partit oficial.

Fotografia del CF Peralada 2008-2009

Font de la imatge: http://www.conradmarianao.blogspot.com/