dijous, 29 d’octubre del 2009

Santfe-Sants, partit de luxe a Les Grases

SANTFELIUENC FC - UE SANTS
Data: 1 de novembre
Hora: 12 del matí
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Àrbitre: Ramon Ricard Comella Gil (Bages)
Ràdio o TV: Ràdio Marca i Sants 3 Ràdio
Previsió del temps: Cel amb núvols, temperatura de 21 graus

Partidàs de debò el que viurem aquest diumenge a Les Grases. El Santfeliuenc, a l'alça, rep un Sants que va començar amb molts dubtes però que ha encadenat sis jornades sense perdre i en les dues darreres setmanes s'ha desfet de dos rivals qualificats com Rubí i Vilafranca.
Andrés González ha entrenat amb normalitat al llarg de la setmana amb una pantilla que té la moral pels núvols. Els bons resultats hi ajuden. A Vilassar de Mar ja hi va viatjar Jordi Vidal i ara caldrà estar atent a l'estat de Jordi Parralejo Iván Fuentes i Dani Sánchez, que arrosseguen problemes físics des del partit contra el Tàrrega.
De la dificultat de superar el reforçadíssim Sants tothom n'és conscient, però tothom confia també que amb el bon moment que travessa l'equip tot és possible. Els tres punts enfilarien el Santfe als llocs capdavanters, una fita més que remarcable en l'any del debut a Primera Catalana. Un partit atractiu com pocs i que mereix una gran resposta de tota l'afició santfeliuenca. És l'hora d'omplir Les Grases!!!


El nostre rival (IX), la Unió Esportiva Sants, un clàssic que buscar recuperar el temps perdut

La Unió Esportiva Sants és un clàssic del futbol català i sobretot de la Tercera Divisió. Fundat el 1922 hi ha tingut des dels seus inicis una notable trajectòria poliesportiva, especialment vinculada al ciclisme, ja que la seva secció s'encarrega des del 1923 de l'organització de la Volta Ciclista a Catalunya.
Quan diem que el Sants és un clàssic de Tercera Divisió ho demostra el fet que hi ha jugat 28 temporades i 885 partits. A la dècada dels 50 i 60 s'hi va quedar en cinc ocasions a un pas de pujar a Segona Divisió però Alcoià, Terrassa, Mallorca, Almeria i Ràcing de Ferrol li van barrar el pas. La desaparició l'any 1964 del camp de futbol del carrer Galileu a causa de les obres d'urbanització de l'Avinguda de Madrid, va abocar els santsencs a viure sense seu fixa durant prop de dues dècades fins la inauguració de Magòria. L'exili forçós va comportar un cert decliu esportiu. En aquest últims 30 anys, el club ha militat a Tercera, Primera Catalana i Preferent. La temporada passada l'ascens a Preferent va suposar dir adéu a una etapa molt mediocre en una divisió molt per sota de la seva trajectòria històrica.

El Sants 2009-2010, un projecte ambiciós
El nou Sants de Primera Catalana ha fitxat i ha fitxat molt bé. Pep Marguí, l'entenador de l'ascens, s'ha envoltat de futbolistes importants a la categoria com ara el porter internacional andorrà Ferran Pol (Vilassar de Mar); el defensa Carlos Rangel (Rubí); els migcampistes Marc Sardà (Vista Alegre), Carlitos Rodríguez (Marianao Poblet) i el vell conegut per l'afició santfeliuenca, Ivi; i els davanters Marcos Forzinetti (Vilassar de Mar) i Romario (Castelldefels). Aquesta dupla -Marcos/Romario- pot ser una de les davanteres més eficaces de Primera Catalana i ja a les darreres jornades ha presentat més d'una targeta de visita a les defenses rivals. A més ha sabut conservar-ne la columna vertebral que tants bons resultats va donar la campaya passada: els defenses Agustín, Vergés i Romero; els migcampistes Morales, Xavi Pascual, Acosta i Siles; i els davanters Edu i Charly. Fa tres setmanes es va completar la plantilla amb l'ingrés de David Haro, un jove futbolista a vigilar per la seva qualitat.

Plantilla:
Porters: Ferran Pol (Vilassar de Mar) i Carlos.
Defenses: Rangel (Rubí). Marçal, Romero, Vergés, Agustín i Pol.
Migcampistes: Marc Sardà (Vista Alegre), Carlitos (Marianao Poblet), Ivi (Santfeliuenc), Xavi Pascual, Manu del Moral, Acosta, Siles i David Haro (Europa Juvenil).
Davanters: Marcos Forzinetti (Vilassar de Mar), Romario (UE Castelldefels), Charly, Cristian, Álex Sanchez i Edu.
Entrenador: Pep Marguí


Dades del club:
Any de fundació; 1922.
President: Vicenç Bellido.
Estadi: Magòria. Inaugurat l'any 1984. De manera provisonal aquesta temporada juga al Complex Esportiu de La Bàscula.
Aforament: 1.500 espectadors.
web oficial: http://www.uesants.cat/
Blog interessant: http://www.uesants.blogspot.com/
Temporades a tercera Divisió: 28.
Últim precedent:
Temporada 2008-2009 (Regional Preferent, grup II)
Jornada 4 (5 d'octubre de 2008) Sants 1 (Jota, de penal, 28') - Santfeliuenc 3 (Ochoa, 5'; Ochoa, 59' i Edgar, 93')
Jornada 21 (15 de febrer de 2009) Santfeliuenc FC 1 (Jordi Vidal,46') - UE Sants 0


Agraïm la gentilesa de la UE Sants en l'elaboració de la informació