dijous, 19 de novembre del 2009

Gimnàstica Iberiana i Santfeliuenc reviuran un clàssic de Preferent a les últimes temporades

GIMNÀSTICA IBERIANA - SANTFELIUENC FC
Data: diumenge 22 de novembre
Hora: 12 del matí
Estadi: Municipal Eduard Aunós
Àrbitre: Lluís Brunner López (Delegació de Girona)
Ràdio o TV: Ràdio Marca Barcelona (Marcador Catalunya)
Previsió del temps: temperatura de 18 graus amb sol i núvols


Gimnàstica Iberiana i Santfeliuenc reediten un duel clàssic que s'ha repetit les tres últimes temporades a Preferent. Dos equips que la campanya passada van assolir l'ascens a Primera Catalana i que amb l'arribada a la nova categoria, inèdita també per a la Iberiana, lluiten per consolidar-s'hi. Vides paral·leles.
Andrés González ha anat recuperant jugadors lesionats. Jordi Parralejo afronta la recta final de la recuperació i Iván Fuentes ja va jugar uns minuts el passat diumenge. El gran dubte i molt probable absència serà Jacobo, que no ha pogut entrenar al llarg de la setmana a causa d'un fort encostipat. Diego complirà el segon partit de sanció.
L'ambient en la plantila és extraordinari. La gran victòria davant la Gramenet B ha donat molta confiança i tot i la dificultat de la visita a l'Eduard Aunós tothom confia en una victòria que suposaria fer un gran pas per enfilar-se a la zona més que tranquil·la de la classificació.


El nostre rival (XII): Gimnàstica Iberiana, l'ascens encadenat d'un debutant a Primera
L'equip de la Zona Franca ha fet un salt meteòric en menys d'una dècada. Els barcelonins han passat de jugar a Tercera Regional a fer-ho en Primera Catalana en set temporades, un temps rècord dins el futbol català. Amb la nova categoria acabada d'estrenar, l'equip que presideix Gonzalo Castro mira de fer-se fort i consolidar-la.
La Gimnàstica Iberiana, però, ja va militar en categories altes a la dècada dels 80. La temporada 1981-82 es va proclamar campiona de Primera Regional en un frec a frec curiosament amb el Santfeliuenc dels Lapaz, Folguera, Manolo Hernández, Ficapal, Alcoberro, Gonzalvo o Ramon Gausachs. Els barcelonins es van consolidar en una Preferent molt potent on van militar-hi al llarg de set temporades.

L'actual Gimnàstica Iberiana deu molt a la feina del seu carismàtic entrenador, Fernando Navarro, "Picolo". Picolo va ser jugador del club als daurats anys 80 i posteriorment com a entrenador ha portat els de la Zona Franca a les cotes d'èxit més altes de la seva història. Un projecte sostingut en futbolistes que s'han adaptat a les mil meravelles a la forma d'entendre el futbol del seu entrenador. Els Joan Pardo, Koeman, Dani Benítez, Marcos López, Guti, Johny, Rafa Padilla, Eric o Sasha, entre d'altres, han format una sòlida columna vertebral que va conquerir la temporada passada a Preferent una puntuació rècord: 77 punts amb 24 victòries i 5 empats, puntuació que li va valer un merescut campionat i el bitllet per al debut a Primera Divisió Catalana. L'objectiu enguany per als de la Zona Franca és clar: mantenir-se en la divisió d'honor del futbol català amateur.

Plantilla:
Porters: Joan Pardo i Omar.
Defenses:Dani Benítez, Koeman, Juanmi, Oriol, Eric, Moyano (Sants), Jon Ander Alexanko (Marianao Poblet) i Carlos (Europa, juvenil).
Migcampistes: Héctor, Marcos, Marcos López, Guti, Héctor, Ángel, Adri (Viladecans) i Manu (Sants).
Davanters: Rafa Padilla, Sasha, Johny, Lele (Equipo Ja) i Óscar (Santboià B)

Dades del club

Any de fundació: 1947
President: Rodrigo Castro Ribas
Estadi: Municipal Eduard Aunós

Aforament: 1.000 espectadors
web: http://www.gimnasticaiberiana.es.tl/
Temporades a Primera Catalana: 1
Temporades a Preferent:11

Últim precedent:

Regional Preferent, grup II, temporada 2008-2009

Jornada 6 (19 - 10 - 2008): Gimnàstica Iberiana 2 (Álex Alarcón, 50' i Sasha, 64') Santfeliuenc 1 (Ochoa, 54')

Jornada 23 (8-03-2009) Santfeliuenc FC 5 (Ochoa, 8'; Ochoa, 24'; Diego, 60', Dani Texeira, 78' i Dani Texeira, 88') Gimnàstica Iberiana 1 (Sasha, 51')

Agraïm la gentilesa i amabilitat de la Gimnàstica Iberiana en l'elaboració d'aquesta informació.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Porque no ponen quien era el presidendente de gimnastic iberiana cuando se hizo campeon en '81-'83