diumenge, 31 de gener del 2010

Victòria gran i de prestigi d'un equip que ens fa gaudir

CD TORTOSA 0 - SANTFELIUENC FC 2
Estadi: Municipal tortosí
Assistència: 300 espectadors
Àrbitre: José Expósito Muñoz (Delegació de Sabadell)
Temps: 12 graus; cel amb sol i núvols

Vint-i-quatre anys després el Santfeliuenc va tornar a un escenari destacat del futbol català i ho va fer per la porta gran. Aquest equip nostre va saber refer-se del mal tràngol de la setmana passada i no va trobar cap revitalitzant millor que estrenar el marcador als 30 segons quan Quiles va aprofitar una jugada sorprenent, per còmoda i ràpida, per banda esquerra d'Álex Burch. El gol tan ràpid va pesar en el malmès equip local. Al minut 45 Álex Burch va fer el segon gol en culminar amb una canonada espectacular des de la balconada de l'àrea una bonica jugada de conjunt. El segon acte va ser plàcid. El Santfeliuenc en va tenir prou de mantenir l'ordre per imposar-se un Tortosa molt inofensiu i amb el cap baix, i que haurà de treballar de valent per foragitar el fantasma del descens en una temporada particularment crua.
Victòria gran per a un equip convençut de les seves opcions i que no estalvia esforços. El somni de la permanència cada vegada és mes a prop i suposarà coronar un cicle magnífic d'un dels més importants Santfeliuencs de les darreres dècades. Què la il·lusió, continuï... i què no pari!
Si hi havia cap dubte de la fortalesa moral del Santfeliuenc, als 30 segons el duet Álex Burch/Quiles es van encarregar d'esvair-lo. En una jugada sorprenent per ràpida i per la facilitat que va donar la rereguarda tortosina, Álex Burch es va endinsar dins l'àrea per fer un servei que era rematat a plaer per Rubén Quiles. Una magnífca carta de presentació i una gerra d'aigua ben freda a un Tortosa que no va gens sobrat de convicció.
El gol, però, va fer reaccionar el Tortosa que va dominar més, tot i que Álex Burch, Alberto i fins i tot Iñaki es van prodigar per banda esquerra tortosina, que va ser literalment un "colador". El Tortosa va fregar el gol al minut 17 en una rematada dins l'àrea petita de Borrull que va treure sota pals un molt ben situat Jacobo. El partit va entrar en una fase molt viva. El Santfeliuenc no renunciava a fer el segon gol -Álex Burch i Diego van tenir dues bones ocasions- però els locals també van tenir-ne alguna de bona a través del davanter andalús Javi Henares i sobretot d'Óscar, però l'incommensurable Carlos no va fallar.
Quan el primer temps es consumia va arribar l'acció que marcaria a foc la sort del partit.Una jugada molt elaborada a la parcel·la central executada per Jacobo va arribar a Quiles; Quilés va habilitar la pilota a Álex Burch que, venint des de fora de l'àrea, va engaltar una canonada espectacular que va batre de manera irremissible el porter tortosí. Un gran gol i un gol d'aquells que es diuen psicològics i que va acabar per ensorrar un fràgil Tortosa.
Després de la represa els locals van moure la banqueta per donar més vivacitat al seu joc ofensiu. El Santfeliuenc, però, va controlar amb una insultant comoditat. Els segons 45 minuts van ser escassos en oportunitats i de fet la primera aproximació perillosa dels locals no es va produir fins al minut 83, quan una bona jugada dins l'àrea de Javi Henares va ser rematada de manera estrepitosa per Alberto quan tenia el gol mastegat. Els aficionats locals es van empipar i van mostrar el seu enuig amb alguns xiulets. El Tortosa va fer evident la seva complicada situació i va ser superat per la incòmoda posició, que es veu agreujada pels descensos catalans de Segona B a Tercera. El Santfeliuenc va deixar passar els minuts i només el pal va evitar el tercer gol en una galopada d' Álex Burch al minut 86.
El xiulet final de l'àrbitre va desfermar l'alegria en l'expedició santfeliuenca que ja assaboreix 34 punts i veu com, en un any complicadíssim per al futbol català, la permanència cada vegada és més a tocar. El proper diumenge, el Municipal de Banyoles, al costat del Llac, serà l'escenari d'un nou espisodi d'aquest periple que, si res no canvia molt, tindrà un final més que satisfactori per al degà de l'esport santfeliuenc.

CD Tortosa: Raúl Jiménez, Joseph, Óscar, Egurbide, Quique García, Borrull (David, 46'), Álex (Alberto, 57'), Darío, Javi Henares, Xavi i Subi (Marc, 69').
Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez, Alberto, Jordi Vidal, Iñaki, Arcos (Joserra, 86') Diego, Jacobo, Quiles (Ochoa, 66'), Parralejo (Cristian, 81') i Álex Burch.
Gols: 0 - 1, Quiles, 30 segons; 0 - 2, Álex Burch, 45'.
Àrbitre: José Expósito Muñoz, la seva actuació va ser excel·lent. Va ser molt dialogant amb tots els futbolistes. Va mostrar targeta groga al local Subi; i als santfeliuencs Arcos i Quiles.
Incidències: la directiva tortosina va fer una recepció oficial a la directiva del Santfeliuenc. Els nostres directius van ser guardonats amb una bonica figura de vidre que commemora el Centenari del CD Tortosa.


Quadern de notes:
- El Santfeliuenc torna a passar per un escenari important amb nota.
- Álex Burch va brillar per banda esquerra i tot l'equip va respondre sense fissures.
- Javi Pozo va descansar per precaució i José Antonio Ochoa va tenir els primers minuts després de la lesió.
- El Tortosa és un clàssic que mereix reaccionar. Vam veure molt desmoralitzada la seva afició que es va mostrar sorprenentment apàtica i distant.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias por el compromiso, gracias por hacernos disfrutar, gracias por haber hecho del Santfeliuenc un club respetado en el fútbol catalán.
Quedan muchas cosas por hacer y contar y todos debemos responder a la llamada que nos está haciendo este grupo admirable de profesionales y amigos. No les fallemos porque ellos merecen lo mejor.
Visca el Santfe!!!
Penya Sentiment Immortal SFC 1905.
A Banyoles, hi tornarem a ser!!!

Diablo Blanquiazul ha dit...

De nuevo impresionante el equipo, da gusto meterse cuatros de autocar para ver a estos grandes jugadores que ganen, empaten o pierdan sabes que siempre van a dar todo por defender con la mayor ilusión y dignidad la camiseta centenaria que llevan

Y el domingo a Banyoles a continuar con la leyenda.

Un objetivo, la permanencia, un sueño, la tercera.

Penya Sentiment Inmortal SFC 1905
Nos vemos en Banyoles!!!