divendres, 24 de setembre del 2010

El Santfeliuenc FC viatja a Blanes amb fam de victòria

CD BLANES - SANTFELIUENC FC
Data: Diumenge 26 de setembre
Hora: 17
Jornada: 4
Estadi: Municipal de Blanes
Àrbitre: Ramon Ricard Comella Gil (Delegació Bages)
Ràdio o TV: No
Previsió del temps: 18 graus. Cel amb sol i núvols i possibilitat de pluja al llarg de la tarda

El Santfeliuenc ha de reaccionar i aquest diumenge tindrà una bona oportunitat de fer-ho en la visita al camp del Blanes, un equip que encara no sap el que és sumar un punt. La lliga no ha començat bé però aquest Santfe nostre té capacitat de reacció i jugant a domicili és sempre una garantia. Andrés González sap que la reacció ha d'arribar ben aviat i que el feu blanenc ha de ser especialment propici. Els blanc-i-blaus -aquest diumenge de vermell- no podran comptar amb el concurs d'Álex Burch ni Parralejo. El primer s'ha operat de la lesió al nas que es va fer en una acció involuntària amb un un futbolista del CF Olesa. El menut i brillant extrem haurà de descansar tres setmanes tot i que ja desitja posar-se la samarreta i estar amb els companys.

Sortida del Parc Esportiu de les Grases a les 14 hores
L'expedició santfeliuenca partirà del Parc Esportiu de Les Grases rumb a la ciutat costabravenca a les 14 hores. És previst d'arribar a Blanes a les 15:15 hores. Un viatge relativament proper per a un Santfe que no es pot permetre més concessions si vol dir la seva aquesta temporada.

El CD Blanes busca l'estabilitat a Primera Catalana després d'un ascens meteòric seguit d'una crisi econòmica llastadora
La històrica del club blanenc s'ha mogut a batzegades. Fundat el 1913 per estiuejants que tot just havien descobert aquest tros de litorial batejat per Ferran Agulló com Costa Brava el 1909, no va ser fins ben entrat els anys 80 que hi va aparèixer per primer cop a Tercera Divisió. Van ser anys daurats en què l'entitat va emportar-se a les vitrines una Copa Generalitat (1989-1990) i va coquetejar amb l'ascens a Segona B amb un grup que forma part de la memòria de l'esport blanenc: Isidro, Juqui, A. Muñoz, Sans, Durán, Sirvent, Resta, Benítez, José Luis Muñoz, Quique, Ramón, Marcuello i Sebas. La crisi econòmica va frenar en sec aquesta línia de progrés constant i els blanc-i-blaus van encadenar tres descensos consecutius fins caure al pou de Primera Regional. El 2004 i amb l'empresari Sebastian Javier a la presidència, el Blanes va emergir de manera poderosa per tornar a viure una altra etapa gloriosa coronada amb tres ascensos i el retorn a Tercera Divisió. Malauradament una nova crisi econòmica i la retirada del principal partrocinador va tornar a tornar a tòrcer l'evolució d'una entitat un xic "muntanya russa".
Aquest Blanes 2010 - 2011 torna a Primera Catalana amb la modèstia per bandera. L'ex secretari tècnic, Xavi Lozano, haurà de treballar de valent des de la banqueta amb un grup de futbolistes joves que tindran com a objectiu mantenir la categoria i recuperar la il·lusió d'una afició que ha vist com el somnis d'un Blanes gran a Tercera s'han ensorrat. Raul Cortezón ha de marcar diferències en atac en un conjunt amb pocs noms coneguts al futbol territorial català.

El club en dades
Any de fundació: 1913
President: Isaías Salinas
Estadi: Municipal de Blanes.
Aforament: 2.000 espectadors
Web: www.cdblanes.com
Temporades a Tercera Divisió: 10
Temporades a Primera Catalana: 2

Plantilla:
Porters:
Jota (Sants), Carlos Morales (Lliçà d'Amunt) i García (Calella).
Defenses:
Roncales (Calella, juvenil), Edu (Premià), Aleix (Masnou), Pol Ros (Mataró, juvenil), Craviotto (Mollerussa) i Borrego (juvenil).
Migcampistes:
Marc Moré (juvenil), Moha Touré (Calella, juvenil), Pol Victoria (Monforte de Lemos), Mario (Vista Alegre), José Luis Coloma (Peralada) i Maca (Santboià B).
Davanters:
Moha (Calella, juvenil), Gómez (Mataró, juvenil), Iván Sebastián (Mataró, juvenil), Chema (Premià), Raúl Cortezón (Marianao Poblet), Marcelo (Canovelles) i Nacho (L'Hospitalet, juvenil).
Entrenador:
Xavi Lozano.
Últim Precedent: No s'ha trobat cap enfrontament entre Blanes i Santfeliuenc