dissabte, 16 de juliol del 2011

El Santfe debutarà al camp del Sants

El Santfeliuenc FC ja coneix el calendari de la temporada 2011 - 2012 en el tercer periple a Primera Divisió Catalana. I el sorteig ha estat capritxós ja que el Santfe debutarà l'onze de setembre vistant el camp d'un clàssic barceloní com el Sants. I diem això de capritxós perquè ens enfrontarem contra el Sants més santfeliuenc de la història ja que fins a tres jugadors, blanc-i-verds Alberto, Cristian i Álex Burch, han estat fins fa pocs dies protagonistes de l'ascens meteòric del nostre equip.
Un duel, doncs, entre clubs amb generosa tradició que servirà per a retrobar-nos amb bons amics i tant de bo per sumar els tres primers punts de la lliga contra un rival que s'ha reforçat molt bé. Ens estrenarem al camp de futbol de Les Grases el 18 de setembre contra els tarragonins del Torreforta, que enguany s'han proclamat campions del grup II de Preferent.

La primera jornada (11 - 09 - 2011) del grup II de Primera catalana serà la següent:
Asco CF - CE Olímpic Can Fatjó
CD Tortosa - CE Jupiter

EFAC Almacelles - UE Tàrrega

UD Viladecans - UE Rapitenca

CDC Torreforta - UD Vista Alegre

UE Sants - Santfeliuenc FC

Gimnàstica Iberiana - Reddis Reus

CF Olesa - UE Valls

CF Igualada - FC Martinenc


La segona jornada (18 - 09 - 2011) tindrà aquest menú:
CE Olímpic Can Fatjó - CF Igualada
CE Júpiter - Ascó CF

UE Tàrrega - CD Tortosa

UE Rapitenca - EFAC Almacelles

UD Vista Alegre - UD Viladecans
Santfeliuenc FC - CDC Torreforta
Reddis Reus - UE Sants

UE Valls - Gimnàstica Iberiana

FC Martinenc - CF Olesa


Podeu veure la resta del calendari aquí

Sants i Santfeliuenc inauguraran la renovada Primera Divisió Catalana l'onze de setembre

La Primera Divisió Catalana estrena format
Aquesta divisió d'honor del futbol català va començar a rodar la temporada 1991 - 1992. Durant vint anys equips com el Girona CF, Llagostera, Gavà, Sant Andreu, UE Cornellà, Badalona, El Prat, Santboià... hi han passat. Enguany la Federació Catalana de Futbol recupera un format que recorda el de Preferent dels anys 70 i 80, separat en dos grups de 18 equips. Una reestructuració de categories que, a més, ha afectat tot el futbol català que a partir de setembre estrenarà denominacions: Primera Catalana, Segona Catalana (antiga Primera Territorial), Tercera Catalana (antiga Segona Territorial) i Quarta Catalana (antiga Tercera Territorial).

Majoria barcelonia i força presència de representants tarragonins
El grup II de Primera Catalana recupera clàssics del futbol barceloní com ara Júpiter i Martinenc que, després d'una llarga i costeruda travessia a Primera Territorial, tornen a posar el seu nom en una categoria més adient a la seva brillant trajectòria històrica. Sants i Gimnàstica Iberiana completen la representació capitalina. El Santfeliuenc tindrà tres veïns comarcals, Vista Alegre, Viladecans i Olesa. Els de Castelldefels pugen per fi a Primera Catalana després de varis intents sense reeixir. El Viladecans debuta a Primera Catalana i recupera el bon futbol per a una ciutat important del sud de la comarca. L'Olesa aposta per un entrenador de la base del Santfe, Pedro Villegas, amb l'objectiu de mantenir la categoria en un nou cicle dominat per l'obligada austeritat. Olímpic Can Fatjó i Igualada són els altres dos representants de les comarques barcelonines. Tarragona hi aporta sis equips. L'Ascó tractarà de recuperar la categoria perduda i lluitarà frec a frec contra una Rapitenca reforçadíssima que s'hi ha fixat en futbolistes de tot Espanya. El Tortosa segueix confiant en la jova columna vertebral amb què va fer una meritòria temporada 2010 - 2011. Torreforta i Reddis pugen des de Preferent. Els de la capital tarragonina s'estrenaran a Primera Catalana amb la garantia de ser l'últim campió de Preferent. El Reddis Reus debuta a Primera Catalana amb la voluntat de seguir creixent. Finalment, la capital de l'Alt Camp, Valls, torna a recuperar una categoria en què hi va ser a mitjan anys 90. Tàrrega i Almacelles representaran les comarques de Ponent. El Tàrrega ho fa amb l'amargor de saber que per molt poquet no hi serà a Tercera, i l'Almacelles de l'il·lustre Sánchez Jara debuta en la categoria després de proclamar-se campió del grup lleidatà de Primera Territorial.

Cada partit, una final
I és que la normativa de competició no atorga gaire concessions. Pujarà a Tercera Divisió el campió del grup i jugarà la promoció el segon classificat, que tindrà com a rival el segon classificat del grup I. Baixaran a Segona Catalana els classificats en 15è, 16è, 17è i 18è lloc a més del pitjor 14è classificat dels dos grups. Així doncs cada partit serà una final i molts equips lluitaran per evitar el descens de categoria.