dissabte, 12 de gener del 2013

El Santfeliuenc prolonga un somni meravellós

SANTFELIUENC FUTBOL CLUB 1 (SERGIO, PRÒPIA PORTA, 54') - MARTINENC FC 0
ÀRBITRE: ANTONIO MONTES RODRÍGUEZ (DELEGACIÓ DE MANRESA)
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
TARDA VESPRE FREDA, TEMPERATURA DE 8 GRAUS

Per traure'ns el barret. No cal dir res més. Un Santfeliuenc molt afeblit per les baixes va tornar a fer una demostració d'entusiasme, de passió per la feina ben feta, d'il·lusió desmesurada i en les circumstàncies més adverses ... i tot davant un dels principals favorits a l'ascens, un Martinenc que arribava a Sant Feliu amb tot el seu arsenal intacte i carregat de jugadors amb història a Tercera Divisió: Pitu Plazuelo, Ramon Gatell, Roger Segalés, Diego Suárez, Raul Cortezón. Tant se val, aquest Santfe pot contra tot. Un gol en pròpia porta de Sergio Alburquerque al minut 54 després d'una precisa centrada de Dani Maldonado va obrir les portes de l'esperança. I els blanc-i-blaus no només van saber defensar el gol sinó que en un trepidant final podrien haver ampliat el marcador gràcies a les accions del "màgic" Josele que té una orquestra sencera a les seves botes i és capaç d'embogir tothom.
El Martinenc va ser superior a la primera meitat i es podria haver avançat en un parell de clares ocasions amb protagonisme del bellugadís Raúl Cortezón. En una, el davantar barceloní va rematar desviat molt a prop de porteria i en l'altra el defensa santfeliuenc Alberto va haver d'esforçar-se de velent per treure sota pals un llançament que buscava la xarxa. El Santfeliuenc ho va intentar per la banda esquerra mitjançant les escomeses de Gabri però certament l'equip del Guinardó mai no va passar cap situació de risc en els primers 45 minuts.
A la represa l'escenari va canviar. El Santfeliuenc es va fer fort i amb un joc après que es descloua des del darrere i que té a Josele com el referent a dalt va començar a esperançar l'afició. Al minut 54 una centrada enverinada de Maldonado va comptar amb la col·laboració del defensa Sergio Alburquerque que va empènyer la pilota cap al seu porter agafant Jesús avançat. El fill de l'ex porter del FC Barcelona Juan Carlos Unzué no va poder reaccionar al regalet metzinós del seu company. Les Grases va esclatar. El gol va fer mal el Martinenc que va perdre pistonada en atac i va deixar el domini i la iniciativa al Santfeliuenc. L'entrada al camp de Jonhy va servir per donar més fermesa ofensiva els blanc-i-blaus que van fregar el gol en un llançament des de la balconada de l'àrea de Josele i en una incursió ofensiva del debutant Jairo que no va trobar rematada però que va posar l'ui a la graderia. El Martinenc, però, no es va donar per vençut i Pere va haver de treure sota pals una rematada de Joel. Als darrers 10 minuts l'encontre es va endinsar en una dinàmica trepidant. Josele, que barreja a les botes la passió de Von Karajan, la contundència tranquil·la de Celibidace, la rauxa de Barenboim i la gràcia subtil de Mehta va tornar boja la defensa del Guinardó. Fruit d'una acció a la contra, Josele va guanyar la cursa al defensa Diego Suarez que no va tenir més remei que travar-lo, cosa que va comportar al del Guinardó la targeta vermella. Un mà a mà entre Valderas i Carlos el va salvar amb una aturada prodigiosa el descomunal porter del Santfeliuenc i Josele podria haver fet el segon en una rematada amb el porter Jesús fora de la porteia que va llepar el pal.Va ser l'emocionant epíleg a un brillant partit entre dos equips que saben a què juguen.
Final amb euforia justificada d'una afició que s'hi va deixar la veu i que està vivint la millor primera volta des de la temporada 1984-1985. El Santfeliuenc es consolida en plaça de promoció amb 34 punts, a quatre de l'Ascó que s'ha proclamat campió d'hivern, i cinc per damunt de Viladecans i el proper rival, l'Igualada CF.


Santfeliuenc FC: Carlos, Aleix Álvarez (Maikel Ordóñez, 89'), Alberto, Pere, Dani Ortiz, Arcos, De Sande (Quiles, 85'), Gabri (Jairo, 74'), Josele, Maldonado (Éric Pacheco, 68') i Javi Honorato (Jonhy, 64').
Martinenc FC: Jesús Unzué, Hinojosa (Sergi, 59'), Diego, Sergio, Campos (Pitu Plazuelo, 74'), Fusté (Xavi Morón, 84'), Joel, Albert Jaén, Roger Segalés (Valderas, 64'), Raúl Cortezón i Ramon Gatell.

Gol:
1 - 0, Sergio Alburquerque, pròpia porta, 54'.

Àrbitre: Montes Rodríguez, la seva actuació va ser molt correcta. Targetes grogues els santfeliuencs Alberto, Aleix Álvarez, Arcos i Éric Pacheco; i els barcelonins Campos, Pitu Plazuelo i Joel. Va expulsar amb targeta vermella directa Diego.

Incidències: una apagada de la il·luminació general a tot el recinte del camp de futbol de Les Grases al minut 19 va obligar a aturar el partit durant un quart d'hora.

Les imatges del partit a Barcelona Televisió
Ja podeu gaudir amb les imatges del Santfeliuenc - Martinenc emesses per Barcelona Televisió. Podeu clicar aquí i veure un gol de fortuna però buscat que ens dóna tres punts més.

Quadern de notes:
- Aquest Santfeliuenc mereix la més efusiva i sincera felicitació. L'èxit és per qui el treballa.
- Passi el que passi el proper diumenge a Les Comes, el Santfeliuenc acabarà la primera volta en posició de promoció d'ascens a Tercera Divisió.
- Gol amb dedicatòria. Dani Maldonado no es va oblidar del nostre estimat Vicente Garrido i per a ell va ser el gol.
- Debut de l'ex jugador del Castelldefels Jairo Conesa. I debut també d'un futbolista del planter, Maikel Ordóñez. Quatre jugadors de la casa, Aleix Álvarez, Dani Maldonado, Javi Honorato i Maikel Ordóñez van demostrar el "Sant Feliu power".
- El Martinenc ens va agradar i va donar senyals del seu potencial; tanmateix haurà de millorar molt el resultats si no vol que l'arròs se li covi.
Font de la imatge: www.fcmartinenc.cat
 L'apagada del segle ha encès la lucidesa del Santfe.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pase lo q pase a final de temporada este equipo nos esta haciendo disfrutar de lo lindo el sabado con cinco bajas inportantisimas el equipo lucho como jabatos y nunca le perdieron la cara al partido contra un equipo q juega al futbol muy bien quiero hacer una mencion especial para nuestro jugador dani maldonado q le dedico el gol a esa persona q todos conocemos y q esta pasando por unos momentos complicados . gracias equipo de ccorazon. ¡¡ VISÇA EL SANTFE!!

Diablo Blanquiazul ha dit...

Que no pare el sueño, todos a Igualada, si el equipo sigue con esta humildad, aptitud, sacrificio y mucho esfuerzo, todo es posible.

FORÇA SANTFE!!