dilluns, 10 de juny del 2013

Un gol de Josele al minut 89 posa al Santfeliuenc a un pas de la glòria en una jornada per a la història més gran

CD MASNOU 1 (MARCELO, 47') - SANTFELIUENC FC 2 (JOSELE, 5' I JOSELE, 89')
ÀRBITRE: CÉSAR GARCÍA PEÑACOBA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
MUNICIPAL D'ESPORTS DE MASNOU
ASSISTÈNCIA: 800 ESPECTADORS (UNS 300 DEL SANTFELIUENC)
CEL AMB SOL I NÚVOLS; TEMPERATURA DE 19 GRAUS

Minut 89. servei de Jairo en curt a l'espai a Josele, Josele s'endinsa dins l'àrea, supera la defensa masnovina i encara el porter David Peinado; silenci expectant i nerviós; Josele deixa anar la pilota amb suavitat, la pilota supera la sortida de Peinado i amb delicadesa traspassa la línia de gol. Èxtasi, bogeria desfermada, joia sense fre, simfonia d'emocions. Un altre gol que se suma a la llarga llista dels gols èpics. El Santfeliuenc havia fet un resultadàs a Masnou. Havia guanyat un partit complicat i tens com ho són tots els de promoció. Sensacions inenarrables, experiències úniques, imatges inesborrables per a la memòria centenària d'un club que és a punt de fer el salt més gran en 108 anys de vida. Però atenció perquè només s'ha fet un pas, de considerable importància certament, però el Masnou arribarà a Sant Feliu amb ganes de vendre caríssima la seva derrota, i amb el reforç de dos puntes de gran nivell com David Baulí i Marc Gallart que no han pogut ser a l'anada per sanció.
El Santfeliuenc va sortir a la gespa del camp masnoví conscient de la responsabilitat històrica que suposa aquesta promoció per al club i la ciutat. 300 santfeliuencs van tenyir de blanc-i-blau més de la meitat de la tribuna. Iván Peralta i Josele van compartir titularitat en una aposta clara i pensada d'Andrés González. I molt aviat van demostrar que el tècnic santfeliuenc havia pres una decisió encertadíssima. Al minut 5 Iván Peralta penjava amb molta intenció una pilota que no va rebutjar bé Peinado i Josele molt atent i amb habilitat de mestre consumat no va perdonar. No es podia començar més bé la promoció. El gol va fer embogir mig camp masnoví. El gol no va frenar un Santfeliuenc que va començar amb la cinquena marxa. Éric Pacheco ho va provar al minut 15 amb un xut potent i centrat que va rebutjar Peinado i que va acabar picant al travesser. I el propi Éric ho va provar en una altra rematada que va llepar el pal. El Masnou no va donar símptomes de vida fins a la mitja hora. Els blanc-i.blaus estaven anul·lant el joc creatiu maresmenc. Al minut 35, però, una centrada enverinada de Carlos Vidal va obligar Alberto a jugar-se el cap. Va ser el moment de més perill de la primera part. Un avís tímid però al capdavall un avís que ja indicava que el Masnou no pensava baixar els braços.
I la represa no podia començar més malament. Una jugada ràpida i per sorpresa de Pedro Baena que tot just acabava d'ingressar al camp va acabar amb un xut dur i sec que va trobar resposta en Carlos però el rebuig va anar a Marcelo i el veterà mitjapunta no perdonava. Ara l'eufòria es traslladava de bàndol i la preocupació era blanc-i-blava. El gol va fer mal i el Santfeliuenc va perdre el domini del joc però sense que els locals creessin un perill excessiu. La tensió pel que hi havia en joc sí es va posar de relleu.  No va ser, però, fins al minut 70 quan el Santfeliuenc va recuperar la iniciativa. El joc va tornar a passar per les botes de Carles Tena i Joserra. Éric ho va provar des de la frontal de l'àrea en alguna rematada amb intenció. L'ingrés al camp de Quiles i Jairo va donar oxigen l'atac santfeliuenc. I en una d'aquestes temptatives ofensives i amb el rellotge marcant el minut 89 Jairo va veure molt bé Josele i Josele va fer el que tots vostès coneixen a hores d'ara. Un gol que posa al Santfe a un pas de la glòria. Però aquest pas de la glòria encara queda lluny, molt lluny. 90 minuts i el proper dissabte a Les Grases serem 2.000. El compte enrere ja està en marxa. Això no té aturador. És l'hora del Santfe, és l'hora de Sant Feliu, és l'hora de tothom perquè és el moment que hem esperat en la lenta paciència dels dies 108 anys.

CD Masnou: David Peinado, Éric Blasco (Nakatani, 85'), Dennis, Jonathan Reina, Cristian Guerrero, Aitor Nisa, Carlos Vidal, Víctor Manuel (Pedro Baena, 46'), Sato, Marcelo (David Bach, 64') i Maxine.
Santfeliuenc FC: Carlos, Pere, Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz (Aleix Álvarez, 85'), Joserra, Tena, Maldonado (Quiles, 73'), Josele (De Sande, 90'), Éric Pacheco (Gabri, 77') i Iván Peralta (Jairo, 65').

Gols:
0 - 1, Josele, 5'
1 - 1, Marcelo, 47'
1 - 2, Josele, 89'

Àrbitre: García Peñacoba, en línies generals arbitratge correcte encara que a la segona part va castigar el Santfe amb faltes massa rigoroses. Targetes grogues els masnovins Pedro Baena, Sato i Maxime; i als santfeliuencs Dani Ortiz, Pere, Alberto y Éric Pacheco.

Quadern de notes:
- Glòria als nostres herois blanc-i-blaus. 23 professionals que estan a prop de portar el Santfe a Tercera Divisió.
- Un nou reconeixement per Andrés González i el seu equip tècnic personificat en Jacobo Ribera. Seria culminar una etapa daurada del millor entrenador en la centenària història del Santfeliuenc.
- 300 meravellosos blanc-i-blaus van ser a Masnou. L'afició del Santfe i de Sant Feliu també es responsable d'aquest èxit tan majúscul.
- El Masnou no està mort ni de bon tros. Si hi ha algun equip amb capacitat golejadora a  Primera Catalana aquest és el maresmenc i més amb el reforç de David Baulí i Marc Gallart. Així que confiances cap ni una.