diumenge, 22 de setembre del 2013

Obra mestra

UE RAPITENCA 0 - SANTFELIUENC FC 4 (JULIO PARDO, PROPIA PORTA, 5'; JOSELE, 45'; ERIC PACHECO, 49')
ÀRBITRE: RAFAEL DÍAZ MELERO (DELEGACIÓ DE LLEIDA)
ESTADI MUNICIPAL DE LA DEVESA
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
CEL ASSOLELLAT I TEMPERATURA DE 28 GRAUS

El resultat ho diu tot o potser no i és que aquest equip nostre cada dia que passa la fa més grossa i sembla disposat a exhaurir tots els adjectius de la RAE o de l'IEC. El Santfeliuenc de les meravelles va tornar a fer sonar el violí més afinat del futbol català per donar un cop de puny d'autoritat i reivindicar una generació de futbolistes que des de David Arcos passant per Édgar o Gordillo i acabant en Santi, Gerard Rovira, Álex Bolaños o Tena estan fen història amb majúscules. Partit completíssim tancat amb golejada en un dels camps més temuts del nostre futbol. Uns  professionals que mereixen el reconeixement unànime de tota la societat santfeliuenca. En l'any del debut a Tercera el que estan fent els futbolistes que dirigeix Andrés González és per treure's el barret i moltes coses més. Glòria al Santfeliuenc de les meravelles que el proper dissabte i contra el Terrassa ha de rebre una ovació de les que marquen un temps.
Un futbol a estones exquisit i la dosi necessària d'atzar i fortuna van fer que per La Devesa passés un cicló amb el nom de Santfeliuenc FC. Al minut 5 una falta servida per Álex Bolaños va trobar la col·laboració del defensa rapitenc Julio Pardo que va enviar la pilota a la xarxa a l'altura de l'escaire. Les coses no podien començar més bé. El gol va fer reaccionar els locals que mitjançant les escomeses de Raúl Teixidó van mirar de posar setge la porteria de Santi. En un llançament de falta Raúl Teixidó va fer aixecar l'ui de la graderia. La Rapitenca es mostrava com un equip molt directe i Javi Ramos i Alexis entrelínies van mirar de fer mal a una defensa on el reaparegut Gerard Rovira brillava i no es quedaven enrere Joserra, Dani Ortiz o un valentíssim Alberto que tenia un pol d'atracció al cap. Una acció, però, marcaria el destí. Una agressió amb el colze d'Alexis (27') a Fabri va ser castigada amb una més que justa vermella directa. Els ebrencs es quedaven orfes d'un dels jugadors més determinants. El Santfeliuenc amb superioritat al camp i amb millor futbol es va fer sense estridències amb el domini. Al minut 32 un servei en profunditat d'Alberto a Josele va acabar amb una rematada potent d'Édgar que va treure sota pals i a la desesperada un defensa local. Amb el descompte a la mà Josele es va inventar una de les seves accions per penetrar dins l'àrea i amb tota la sang freda va superar el veterà Raúl Jiménez per col·locar un magnífic i llampant 0 a 2. El descans va servir per fregar-nos els ulls i ser deliberadament conscients que estàvem veient un Santfe únic, singular i per no oblidar mai dels mais.
Després de la represa s'esperava una Rapitenca en tromba però al minut 49 Éric Pacheco a servei de Josele va tancar a pany i forrellat el desenllaç amb un altre gol marca de la casa. Amb el partit dat i beneït el Santfeliuenc es va agradar amb un futbol de toc elegant i posant en evidència la defensa tarragonina en més d'una ocasió. Santi va ser un espectador privilagiat a una exhibició. I al minut 82 la cirereta al pastís. Una llarguíssima jugada elaborada sobre més de 15 tocs la va culminar amb una rematada precisa i ajustada de Gordillo. Un bon premi per a un jugador amb qualitat que ha de marcar diferències. Més que davant una victòries estàvem davant un somni celestial. El Santfeliuenc golejava per a 0 a 4... i a La Devesa!!! I acabàvem el matí en segona posició de Tercera Divisió. Algú en pot demanar més. Gaudim-ho de debò.

UE Rapitenca: Raúl Jiménez, Yélamos, David López, Munta (Gasparín, 70'), Julio Pardo, Cristian Bertomeu, Raúl Teixidó, Ferran (Pol Bladé, 53'), Javi Ramos (Iván, 65'), Alexis i Ike.
Santfeliuenc FC: Santi, Fabri (Gordillo, 59'), Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Joserra, Álex Bolaños, Jonhy (Arcos "Palote", 74'), Josele, Éric Pacheco (Jairo, 67') i Édgar.

Àrbitre: Díaz Melero, la seva actuació va ser correcta. Va ensenyar targeta groga els locals David López, Munta i Iván; i als santfeliuencs Éric Pacheco, Fabri, Jonhy i Gordillo.

Gols:
0 - 1, Julio Pardo, pròpia porta, 5'.
0 - 2, Josele, 45'.
0 - 3, Éric Pacheco, 49'.
0 - 4, Gordillo, 81'.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va fer una exhibició. I el més important de tot és que sumem 13 punts i anem avançant apressadament en bona direcció.
- Espectacular partit en defensa amb una línia Maginot que acabarà sent l'enveja de Tercera: Fabri, Alberto, Gerard Rovira, Joserra i Dani Ortiz.
- La Rapitenca va rebre un càstig sever. El gol en pròpia porta, l'autoexpulsió d'Alexis i els gols de Josele i Éric Pacheco van ensorrar les esperances de remuntada heroica com la que va aconseguir la passada jornada a Vilassar de Mar.

La Rapitenca va provar el vendaval santfeliuenc

 Óscar Molina ens va apropar tota l'emoció d'un matí per al record. Al final, Arcos i Andrés González van passar pels micròfons de la ràdio municipal que continua fent una lliçó mestre de servei públic perquè tota la ciutat gaudeixi amb el seu equip de Tercera.