divendres, 20 de desembre del 2013

223 dies més tard tornem a Ascó

FC ASCÓ - SANTFELIUENC FC
ÀRBITRE: JUAN MANUEL MARTÍN VARAS (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI MUNICIPAL D'ASCÓ
DIA: 21 DE DESEMBRE
18 HORES
RADIO SANT FELIU (105.3FM) A LES 17:30 HORES
TEMPS PREVIST: TARDA VESPRE SENSE NÚVOLS; TEMPERATURA DE 9 GRAUS

El Santfeliuenc FC acomiada el 2013 en l'escenari on va començar a albirar de debò el camí màgic de Tercera Divisió. El 12 de maig el Santfe s'imposava per 1 a 2 al feu de l'Ascó i feia un pas de gegant a la recerca d'un llarg somni. Era el pròleg a un final de lliga intens i emotiu que va culminar el 15 de juny amb l'ascens per primer cop en 108 anys a Tercera Divisió.
Han passat set mesos i asconencs i santfeliuencs arriben a l'última cita amb la sensació d'estar complint els objectius. Els verds eren per pressupost un dels clars aspirants a jugar la promoció i els blanc-i-blaus sortien amb la missió de continuar a la categoria i enganxar a Sant Feliu.
Els santfeliuencs viatgen amb el repte de donar la sorpresa. Les dues últimes visites a Ascó s'han saldat amb victòria (0 a 1 i 1 a 2) i perquè no la tercera també en pot ser positiva. Andrés González tractarà de recuperar els tocats Álex Bolaños i Cano. Tothom confia que l'aturada de Nadal serveixi per acabar de recuperar els lesionats Édgar i Josele.

Sortida a les 11 hores i retransmissió a Ràdio Sant Feliu
L'expedició blanc-i-blava partirà rumb a la Ribera d'Ebre el dissabte a les 11 hores. Està previst arribar-hi a les 13:30 per dinar. Recordeu que Ràdio Sant Feliu (105.3FM) com ha fet al llarg de tota la temporada retransmetrà el darrer partit de l'any. Una excel·lent iniciativa que ha comptat amb la complicitat de milers d'oients i que tindrà continuïtat al llarg del 2014.

FC Ascó, obligat a jugar la promoció en la segona temporada a Tercera
Miguel Rubio ha apostat fort en el retorn a Tercera Divisió i ha confiat en jugadors amb un notable cartell a Segona B: Edu Vives, Sergi Duran i Sangrà (Reus), Virgili (Nastic de Tarragona), Genís Soldevila (Olímpic de Xàtiva) i Roger Canadell (UE Lleida) són un exponent del poder d'aquest equip. A més de garantir-ne la continuïtat de la base que la temporada passada es va poclamar campió de Primera Catalana: Chiné, Gerard Roca, Denis Coch, el magnífic migcampista Édgar, Ermengol o Pijuan. I amb tot aquest arsenal els de la Ribera d'Ebre han complert amb el paper de favorits i són segons amb 34 punts mantenint una línia molt regular que s'ha d'acabar de consolidar a la segona volta.Sergi Moreno (ex del Figueres) amb sis gols i Virgili amb cinc són els millors exponents ofensius d'un Ascó que en les dues darreres temporades no ha pogut superar al Santfeliuenc: 3 derrotes i 1 empat. 

Plantilla:
Porters: Chiné i Sergi Fuertes (Ascó juvenil).
Defenses: Denis Coch, Edu Vives (Reus), José Ramon, Gerard Roca, Sangrà (Reus), Giribet (Balaguer) i Pere Martínez (Ascó, juvenil).
Migcampistes: Edgar, Gerard Roigé, Gabernet, Sergi Galcerán (Balaguer), Sergi Duran (Reus), Pau (Ascó, juvenil) i Genís Soldevila (Olímpic Xàtiva).
Davanters: Ermengol, Virgili (Nàstic), Marc Alís, Sergi Moreno (Figueres) i Roger Canadell (UE Lleida).

Dades del club:
FC Ascó
Fundació: 2010 (absorció del FC Benavent)
Indumentària: samarreta verda i pantaló blanc
President: Miquel Pérez (quarta temporada)
Estadi: Municipal d'Ascó
Aformanet: 1.500 espectadors
Socis: 250
Temporades a Tercera: 2 (2013-2014)
Pressupos: 250.000 euros
web: www.fcasco.com

Últim precedent:
Temporada 2012-2013, Primera Catalana
Jornada 14 (15-12-2012): Santfeliuenc FC 1 (Alex Bolaños, de penal, 37') - FC Ascó 0
Jornada 31 (12-05-2013): FC Ascó 1 ( Ermengol, 76') - Santfeliuenc FC 2 (Éric Pacheco, 14', i Jairo, 90')

Foto FC Ascó: www.ceeuropa.cat