diumenge, 15 de desembre del 2013

Bon futbol i just repartiment de punts en el comiat del Santfeliuenc a Les Grases en el millor dels anys

SANTFELIUENC FC 1 (ÁLEX BOLAÑOS, 36') - UE FIGUERES 1 (BONAVENTURA, 50')
ÀRBITRE: CARLOS ALBELDA BÁRCENA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 525 ESPECTADORS
TARDA VESPRE FREDA, TEMPERATURA DE 9 GRAUS

Adéu a un any admirable a Les Grases. El Santfeliuenc va sumar un punt més i ja en són 25 en la seva cursa per assolir la permanència com més aviat millor davant un dels rivals amb més història del futbol català com la Unió Esportiva Figueres. Magnífic ambient a Les Grases que va viure un pròleg brillant en la presentació dels 28 equips blanc-i-blaus. Un gran projecte carregat d'il·lusió que no para de créixer i que tindrà la continuació en un 2014 saturat d'emocions.
El Figueres va tornar a Sant Feliu després de 77 anys i va aconseguir un empat just en un partit equilibrat i amb moments de bon joc. Els primers 45 minuts van ser de color blanc-i-blau santfeliuenc. Al minut 24 un llançament potent des de fora de l'àrea de Maldonado va obligar Ureña a posar les mans amb força amb rematada posterior a la xarxa d'Éric Pacheco anul·lada per fora de joc. I al minut 36 una falta lateral picada per Álex Bolaños es va anar enverinant sense que ningú toqués la pilota que va acabar al fons de la xarxa en el gol local. Les Grases esclatava. El Santfeliuenc va tenir una ocasió immillorable de fer el segon gol abans del descans en una acció del debutant ex vilanoví Cristian Faura que en solitari davant Ureña no va saber definir.
Després de la represa. el Figueres va sortir molt canviat i al minut 50 Bonaventura va aprofitar una indecisió de la defensa santfeliuenca per robar la pilota i plantar-s'hi davant Santi i fer pujar l'empat al marcador. Amb les taules el Figueres va estirar línies i va tenir més el domini tot i que les seves millors ocasions van haver d'esperar als darrers minuts. El Santfeliuenc, de mica en mica, van anar reaccionant i algunes accions interessants d´Éric Pacheco i Nacho Ruiz per les bandes van morir sense rematador. Un llançament de falta de Gerard Rovira va fer lluir Ureña. Al minut 78 el visitant Mabil va deixar amb deu el seu equip però curiosament el Santfeliuenc no només no va saber aprofitar aquesta circumstància favorable sinó que les millors ocasions van ser per als figuerencs i amb Teixi de protagonista.
Empat just en un partit equilibrat i marcat per les múltiples baixes de tots dos equips, i de nou protagonisme de l'afició del Santfeliuenc que va omplir la flamant tribuna de Les Grases en l'últim partit de l'any més important de la història del futbol a la capital del Baix Llobregat. 

 
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Dani Ortiz, Gerard Rovira, Tena, Faura (Jonhy, 78'), Álex Bolaños, Gordillo (Joserra, 64'), Maldonado (Arcos, 87') i Éric Pacheco.
UE Figueres: Ureña, Mabil, Argi, Adrià Serra (Busquets, 80'), Murga, Ferran Grau, Pedro del Campo, Guillem Cornellà (Teixi, 68'), Bonaventura, Ivan Cristino i Pol Compte (Bernat Puig, 59').

Gols:
1 - 0, Álex Bolaños, 36'.
1 - 1, Bonaventura, 50'.

Àrbitre: Albelda Bárcena, la seva actuació va regular. Va mostrar targeta groga el santfeliuenc Faura i els empordanesos Pol Compte, Mabil, Ivan Cristino, Ferran Grau, Murga. Va expulsar per doble targeta groga Mabil (78').

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va sumar un punt més. Malgrat la plaga infernal de baixes l'equip segueix competint.
- Ara cal tancar l'any a un camp màgic com Ascó, descansar uns dies i tornar a la feina amb les piles carregades per a un mes de gener que marcarà tendències.
- Les Grases va viure una jornada molt bonica. El Santfeliuenc FC CFA ja camina amb un projecte en l'horitzó més que engrescador.
- El Figueres va tornar a Sant Feliu després de 77 anys d'absència. Un altre gran del futbol català i espanyol que passa per Les Grases com abans ho van fer el Terrassa, l'Europa.