dimecres, 4 de desembre del 2013

El Santfeliuenc de dol per la mort de Joana Raspall

Ens ha deixat una de les santfeliuenques més universals, l'escriptora, poetessa i lexicògrafa Joana Raspall. Des del Santfeliuenc Futbo Club expressem el més sentit condol als seus fills, néts i amics. 
Joana Raspall va néixer el 1913 i de ben jove va destacar per la seva vocació literària recollida a les revistes locals Claror, El Eco del Llobregat i Els Amics de les Arts i de les Lletres. Raspall va desenvolupar una trajectòria professional repartida entre la seva feina de bibliotecària i la dedicació lexicogràfica i literària. Com a estudiosa de la llengua resulten imprescindibles les seves obres, Diccionari de sinònims (1962), Diccionari de locucions i frases fetes (1984) i Diccionari d'homònims i parònims (1988). En l'àmbit literari va conrear gairebé tots els gèneres: poesia -Arpegis. Haikus; Jardí vivent-; poesia per a lectors joves -Petits poemes per a nois i noies; Degotall de poemes; Serpentines de versos; El meu món de poesia-; narrativa breu -El calaix del mig. El rellotge vell-; novel·la -Diamants i culs de got- i teatre -L'ermita de Sant Miquel; L'invent i Kònsum SA-.

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Feliu han celebrat enguany "L'any Joana Raspall 2013", un seguit d'actes que han volgut commemorar el Centenari de l'escriptora i poetessa santfeliuenca que van cloure el passat 29 de novembre.

"Marxaré sola; deixeu-me que ara sigui tant amb vosaltres. Tindré temor d'enyorar-vos; l'eternitat és llarga. Gràcies Joana, et seguirem llegint.