dimecres, 11 de juny del 2014

Un històric als Històrics

El Santfeliuenc debutarà al prestigiós Torneig d'Històrics. L'edició 29 del Torneig que enguany es disputarà entre el 4 i el 10 d'agost pauta el principi de la temporada de futbol a Catalunya i veurà per primer cop el nostre equip. La magnífica estrena a Tercera Divisió i els 108 anys d'història han pesat a la balança perquè l'organització inclogués a la graella dels 12 el Santfe.
El Centre Cívic del Guinardó ha acollit la presentació del Torneig que com és habitual hi té en el FC Martinenc el club amfitrió i el Municipal del Guinardó com l'escenari dels partits. Un escenari a més que enguany recupera després de 19 anys la seva condició de Tercera Divisió amb el feliç ascens dels "rojillos" del Martinenc.
I el Santfeliuenc ja coneix rivals i dates ja que ha quedat enquadrat al grup IV amb l'AE Prat i el CF Peralada i hi jugarà la seva jornada el dijous 7 d'agost. Dos equips que precisament aquesta temporada tornen a Tercera però per camins dissímils: els "potablava" pel descens de Segona B i els empordanesos per l'ascens. Santfeliuencs i pratencs jugaran el primer partit de 45 minuts. El perdedor s'enfrontarà al Peralada. I el darrer partit enfrontarà el guanyador del Prat-Santfeliuenc amb el Peralada. Es dóna la circumstància que els pratencs defensaran el títol conquerit l'any passat.

Completa el quadre:
Grup I: UE Cornellà, CF Montañesa i FC Martinenc (dilluns 4 d'agost)
Grup II: UE Sant Andreu, CE Europa i UESants (dimarts 5 d'agost)
Grup III: CF Badalona, UE Rubí i  CE Júpiter (dimecres 6 d'agost)

Un Trofeig amb història i lligat al futbol barceloní
El Trofeig dels Històrics va néixer el 1984 tot coincidiant amb el 75è aniversari del FC Martinenc. D'ençà d'aquesta data i amb 28 edicions s'ha convertit en el gran clàssic del futbol català que marca de manera oficiosa l'inici de la temporada futbolística. La final ha comptat en els últims anys amb la retransmissió de TV3.

Onze equips han escrit el seu nom al palmarès: CE Júpiter (5 títols), CF Badalona (5 títols), FC Martinenc (4 títols), UA Horta (3 títols), UDA Gramenet B (2 títols), UE Sants (1 títol), FC Santboià (1 títol), UE Badaloní (1 títol), CD Masnou (1 títol), CE Europa (1 títol) i AE Prat (1 títol).


Víctor Mur, el periodista Roger Sánchez i Joan Moyà han fet la presentació, la introducció i un recorregut per la història del Torneig

Joan Moyà, director del Torneig dels Històrics, en el moment que el Santfeliuenc ha sortit de la bola

Albert Gracia ha representat el Santfeliuenc. El vicepresident del Santfeliuenc ha recordat que serà la nostra primera participació després d'una estrena brillant a Tercera

Albert Gracia en el moment d'obrir una de les boles

Els representants dels clubs i la premsa han omplert la sala del Centre Cívic del Guinardó

Imatge amb la composició final dels grups