dimecres, 19 d’agost del 2015

La Tercera que ve (i 2)

Si abans fèiem un repàs general a la Tercera Divisió ara ens centrarem en el grup que ens pertoca de manera més directa, el cinquè, el gup clàssic que aplega al bo i millor del futbol català i gairebé ens atrevim a dir que del futbol espanyol per l'impressionant currículum de què fan gala no pocs equips que sumen 3 temporades a Primera Divisió, 46 temporades a Segona A i 77 a Segona B.
Hi tracem una análisi històrica en dades de qui es qui entre els 20 equips que prenen part a la Tercera 2015-2016 per saber l'envergadura del repte que ens espera d'aquí a poques hores i fins al 15 de maig.

CE Europa
Temporadas a Primera: 3
Temporades a Segona: 5
Temporadaes a Segona B: 1
Temporades a Tercera: 51   

Terrassa FC
 Temporades a Segona: 15
Temporades a Segona B: 18
Temporades a Tercera: 35

UE Sant Andreu
Temporades a Segona: 11
Temporades a Segona B: 16
Temporades a Tercera: 38

UE Figueres
Temporades a Segona: 7
Temporades a Segona B: 18
Temporades a Tercera: 23

Palamós CF Temporades a Segona: 6
Temporades a Segona B: 4
Temporades a Tercera: 17

CE Júpiter
Temporades a Segona: 2
Temporades a Segona B: 1
Temporades a Tercera: 46

EC Granollers
Temporades a Segona: 1
Temporades a Tercera: 41

CF Gavà
Temporades a Segona B: 8
Temporades a Tercera: 31

AE Manlleu
Temporades a Segona B: 8
Temporades a Tercera: 26

AE Prat
Temporades a Segona B: 2
Temporades a Tercera: 11

UE Rubí
Temporades a Segona B: 1
Temporades a Tercera: 11
   
FC Vilafranca
Temporades a Tercera: 24

CD Masnou
Temporades a Tercera: 13

CF Peralada
Temporades a Tercera: 6

CF Montañesa
Temporades a Tercera: 5

FC Ascó
Temporades a Tercera: 3

Santfeliuenc FC
Temporades a Tercera: 2
  
Cerdanyola Vallès FC
Temporades a Tercera: 2

CE Sabadell B
Temporades a Tercera: 1

CE Morell
Temporades a Tercera: debutant

Una lliga espectacular farcida d'equips amb història i amb un present que mira al futur en forma de Segona B. El FC Ascó de Miguel Rubio mirarà de tornar a repetir títol. El Sant Andreu, un dels grans del futbol català, torna a Tercera amb una mirada de nostàlgia a la Segona B després de set anys de jugar-hi. El Narcís Sala serà un dels grans esceneria de la Tercera 2015-2016. El CE Europa compleix enguany 52 anys a Tercera. L'equip de la Vila de Gràcia va ser fundador de Primera Divisió i vol repetir promoció per quarta vegada i dir: "aquest any, sí!. La visita al Nou Sardenya tornarà a ser un dels viatges màgics. Futbol de debò en un escenari únic. I si algú està obligat a tot aquest és de manera indiscutible l'AE Prat de Pedro Dólera. Una plantilla de luxe Figueres i Palamós, vides paral·leles gironines que van ser de Segona A en uns anys inoblidables a Vilatenim i al Municipal Palamosí. Els figuerencs voldran repetir la fotografia de la temporada passada i tornar a portar la imatge de la ciutat arreu de les terres d'Espanya. El Terrassa FC voldrà fer valer les 15 temporades a Segona A i el fet de representar la quarta ciutat més poblada de Catalunya després de superar mil i una contingències. La visita a l'Olímpic egarenc serà una altra gran cita. El CE Júpiter està de tornada després de dues temporades a Tercera. Els de la Verneda són el segon equip català que més termporades ha jugat a Tercera. El Gavà CF va viure jornades èpiques a La Bòbila quan va fregar l'ascens a Segona A, fet que l'hagués convertit en el primer equip baix llobregatí a fer-ho. Enguany amb un projecte potent dirigit per Juanma Pons vol tornar a emmirallar-se en l'espill dels èxits.El Manlleu amb 8 temporades a Segona B és el gran representant de la Catalunya interior engauny amb un tècnic barceloní, Alberto Fernández. També el Rubí sap el que és la Segona B encara que aquest any lluitarà per objectis més terrenals. La Montañesa mirarà de tornar a reivindicar el Nou Barris Power de la "bombonera". A l'Empordà Alt repeteix un dels clàssis de principis de la dècada passada: el CF Peralada. I donen la benvinguda a un debutant: el CD Morell. Una categoria, com vegeu, on tots els grans de futbol o han estat o encara hi són. I si no que li preguntin a Girona, al Barça B de Guardiola, al Sabadell, al Sant Andreu, al Badalona. al Llagostera....


El Santfeliuenc va fer el passadís d'honor al campió. El FC Ascó lluitarà de nou per l'hegemonia del futbol català de Tercera Divisió.

El Sant Andreu haurà de recuperar el somriure del Narcís Sala.
Foto: twitter Sant Andreu.

L'Europa arrenca la temporada amb el cartell de favorit etern... a la quarta pot ser la bona
Foto: Ceeuropa.cat (Àngel Garreta)

El Granollers, un clàssic de la Tercera de sempre que està de retorn.
Foto: trofeu dels històrics 

El CD Morell s'estrena a Tercera amb ganes de reivindicar-se i amb el vincle del CF Reus
Foto: Naciodigital.cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Con los datos de Masnou hay un pequeño error.

Santfeliuenc, FC ha dit...

Gracias. Se había caído el 3