dijous, 20 d’agost del 2015

La Tercera que ve (y 4)

Continuem el nostre viatge per la Tercera que ve. I ens fixem en els dos veïns comarcals: l'AE Prat i el Gavà CF. Uns, els potablava, són candidats obligats ja no només a la promoció sinó a l'ascens, i els gavanencs s'enfilen a la graella com a gran animador de la mà de Juanma Pons i un projecte molt diversament reforçat.

AE Prat, obligadíssim a tot
Poques vegades hi ha tanta unanimitat a l'hora d'assenyalar un favorit. El Prat ho és perquè no li ha tremolat el pols a l'hora de confegir un equip de luxe que de la mà de Pedro Dólera, que va posar punt final a un cicle de sis anys a l'Europa, ha de tornar a  copiar l'equip que la temporada 2011-2012 va aconseguir l'èxit més gran en la història del club: l'ascens a Segona B. Els del Sagnier han mantingut part de la plantilla que l'any passat es va quedar a tocar de la promoció: Toni Texeira, Albarrán, Rafa Murillo, Oriol Ricarte, Eric Ruiz, Sascha, Oriol Molins, Ferri Vega, Charly Ruiz, Nacho del Moral. I en el capítol d'altes moltes i variades que gairebé permetran Dólera tenir dos onzes de gran nivell. En destaquen els defenses Gerard Rovira (Santfeliuenc), Aitor Lario (Castelldefels) i l'argentí Fede Bessone (Millwall), els migcampistes Putxi i Javi Lara (Europa) i Jonathan Collado (Rubí), i els davanters Elhadji (Martinenc) i Jordi Sánchez (Vilassar Mar).

CF Gavà, revolució total
Desmuntar per tornar a muntar. El Gavà ha capgirat les estructures en un any. De l'equip canterà del curs anterior ha passat a tenir una plantilla nova de trinca i en què només dos futbolistes han sortit de la pedrera. El madrileny Juanma Pons ha construït un conjunt físicament molt potent amb l'objectiu que ja no descansa només a mantenir la categoria sinó al de lluitar per tot. Tan sols tres jugadors continuen del Gavà 2014-2015: Sergi Aguilar, Cifu i Iu Ranera. La resta, un munt de fitxatges de la procedència més diversa -fins i tot arriba el central neozelandès Anthony Hobbs- que conformen una de les plantilles més hetergènia de la Tercera. Entre els nous destaquen el porter Eric Alcaraz (Prat), els defenses Cazorla (Prat), Jaime Hernández i Dani Iglesias (Santboià), i l'esmentat internacional sub 20 neozelandès Hobbs, els migcampistes Cervantes i Àlex Pla (Rubí), i els davanters Felipe Vega (Eivissa), Nico Kata (Santboià), Del Moral (Palamós), Raíllo (Atl. Espeleño) i Chirri (MKP Pogon).

I del Baix Llobregat als vallesos. Els Vallès Occidental comptarà amb la participació de quatre equips: Terrassa FC, UE Rubí, Cerdanyola CF i CE Sabadell B, i l'Oriental recupera l'històric EC Granollers.

Terrassa FC, buscant el redreçament amb un equip de garanties
Estiu molt mogut a Terrassa i final feliç. El Terrassa podrà continuar a Tercera Divisió amb un nou projecte que, de mica en mica, ha anat guanyant cos i que tornarà a tenir David Pirri com a màxim responsable tècnic. El millor de tot a Terrassa és que l'afició vol reenganxar-se, oblidar angoixes i gaudir amb el que passi damunt la gespa de l'Olímpic. Continuen del curs passat Javi González, Jou, Sergio Montero, Josep Casasayas, Ángel de la Torre i Marc Vilajosana. I les arribades, sobretot d'última hora, eixamplen els objectius. En destaquen el porter Barragán (Manlleu), els defenses Adri Gimeno (Gavà) i Eric Martínez (Masnou), els migcampistes Gerard Zambudio (Vilafranca) i Óscar Hernándo (Vilanova), i els davanters de gran currículum Xavi Boniquet (Cornellà) i Aarón Bueno (Toledo).

UE Rubí, la confiança en Julià Garcia garanteix tranquil·litat
Mans i mànigues ha hagut de fer Julià Garcia per refer de ben nou un equip on només han continuat dos jugadors del curs passat: Kiki i Marc García. I malgrat les dificultats Garcia ha fet un equip competitiu en què destaquen el porter Juanmi (Terrassa), els defenses Carrasco (Prat), Aleix Domínguez i Sergio Campos (Sabadell B), els migcampistes Mendoza (Gramenet), Pau López (Martinenc) i Romo (Masnou), i els ariets Estrada (Granollers) i Adrià Grau (Montañesa). A última hora ha arribat l'ex davanter del Cornellà Bartu, un fitxatge molt interessant que dona múscul a l'avantguarda rubinenca.

CF Cerdanyola, camaleonisme per reinventar-se
Si el Cerdanyola dóna el grau mitjà del nivell de la Tercera, podem assegurar que la Tercera 2015-2016 serà molt exigent. Toni Carrillo, una institució al club, ha canviat de bat a bat el rumb ja que només sis jugadors continuen de la campanya anterior: Coca, Carlos Avilés, Raúl Barriendos, Cuadras; Turu i Nico Porto. La resta, un munt de cares noves i la majoria amb molts minuts a Tercera a les seves botes el que demostra que Carrillo té les idees clares del que vol en la tercera temporada a Tercera. En destaquen el porter Davd Pociello (Masnou), els defenses Víctor Durán (Europa) i Guillem Ramon (Terrassa), els migcampistes Pitu Plazuelo (Martinenc), Juli (Terrassa), Valderas (Europa) i Galeano (Vilassar Mar), i els puntes Diego Fernández (Terrassa), Éric Blasco (Masnou), Javi Sánchez (Europa) i Daisuke (Castelldefels).

CE Sabadell B, talent mirant al primer equip
Canvis al filial arlequinat mirant que el pont entre la Tercera i la Segona B sigui petit per tal d'abastir les necessitats del primer equip. El canvi més cridaner és el relleu a la banqueta. Toni Rodríguez va acabar un cicle exitós donant pas a l'entenador de la casa José Solivelles. El flamant entrenador ha decidit renovar set futbolistes que van ser del primer sabadell B de Tercera: Pol Moreno, Adrià Parera, Manel Martínez, Cesc Clotet i Sandro Toscano. I entre les nombroses cares noves s'aposta per joves jugadors que ja han despuntat a Tercera com el porter Sergi Fernández (Europa), els defenses Álex Alba (Cerdanyola), Adrià Peña (Villarreal C) i Guillem Pujol (Masnou), els migcampistes Jonathan Ferreira (Masnou) i Adri Díaz (Rubí), i els davanters Ñito (Masnou) i Adrià Borreda (Sant Andreu).

EC Granollers, punt final a la travessia pel desert
Nou temporades li ha costat a l'equip de la capital del Vallès Oriental tornar a Tercera. Nou temporades de dura travessia en el desert per a un dels gran clàssics de Tercera de tota la vida amb 41 participacions. I l'ascens va portar un primer canvi, l'entrenador Raúl Matito deixava el seu lloc a Albert García, un prometedor tècnic que ha fet una bona tasca a l'Avià. García ha confiat en la meitat de la plantilla de l'ascens: Mario, David Duran, Sergi Valls, Font, Roger Bellavista, Ramon Suárez, Alex Gil, Héctor, Edu Cosme, Bauli, Peque i Diego Novo. I en el capítol de novetats aposta també per jugadors amb magnífic rendiment a Tercera que garanteix qualitat com el porter Ortega (Terrassa), el defensa Riki (Vilassar Mar), els migcampistes Roger Martínez (Prat), Ferran Vila (Rubí) i Marc Burgos (Sabadell B), i els puntes Didi (Santboià) i l'ex santfeliuenc Carlos Cano.

I dels dos vallesos acabarem el viatge per la Tercera Divisió amb els tres equips de la província de Barceona que ens queden: Vilafranca CF, AEC Manlleu i CD Masnou.

FC Vilafranca, el Penedès somia amb tot
Espectacular salt de qualitat el que ha anat fent el Vilafranca en les últimes temporades. Els quadribarrats han passat de lluitar per la permanència a reivindicar-se com equip amb opcions a burxar la part noble de la classificació. La continuïtat d'Iván Moreno i una bona estructura tècnica han permès confegir una plantilla de gran nivell en què continuen nou jugadors del curs passat: Marcos Gudies, Joan Castillo, Marc Duran, Dani Medina, Aitor Casas, Guti, Oribe, Santi Triguero i Bernat Puig. I els nous apunten molt alt. En destaquen el porter Miguel Ramos (Vilassar Mar), els defensa Fontanils (Rubí), els migcampistes Víctor Merchán i Isaac Maldonado (Terrassa), Sergi Gestí (Pobla Mafumet) i Bueno (Hospitalet), i el davanter Sergi Moreno (Morell)

AEC Manlleu, vida nova amb Alberto Fernández
Vida nova a Manlleu. A la memòria queden les ferides d'una espera agònica que no es va resoldre fins al 28 de juny quan la Pobla de Mafumet va assolir l'ascens a Segona B. Manlleu respirava com mai. Alberto Fernández és l'encarregat de portar les regnes d'un Manlleu renovat però que ha conservat el bloc primordial de la temporada passada: Iván González, Ot, Ballús, Muntada, Seuma, Maik, Pol Coll, Marti Soler; Oscar Uroz i Manel Sala. En el capítol de cares noves en destaca el porter Segovia (Cornellà), els defenses Canal (Olot), Roger Peña (Igualada) i Albert Mozó (Arandina), el migcampista Oriol Esteve (Lleida B) i l'ariet Gerard Muñoz (Farners).

CD Masnou, el factor Miguel López
Un equip que es reinventa amb enginy cada temporada. Miguel López torna a construir un equip nou amb la premissa de ser competitiu i donar molta guerra. Del curs anterior continuen sis futbolistes: Dani Prieto, Juanma, David Márquez, Guti, Edu Domingo i David Llobet. I entre les moltes cares noves destaquen el veterà porter Rafa Leva (Europa), el lateral esquerra ex santfeliuenc Èdgar Mayor, els migcampistes Mendo (Vilassar Mar), Manel Lora (El Catllar) i Sebas (Prat), i el davanter Ferran Alabau (Montañesa).
 El Prat obligat a no fallar Un equipàs amb un objectiu molt clar.

El Gavà espera ser un dels grans animadors de la lliga.
Foto: Copa Baix Llobregat

El renovat Rubí mirarà de competir sense renunciar a res.
Foto: Trofeu dels Històrics

L'afició del Cerdanyola espera seguir un camí ple d'alegries.
Foto: facebook Cerdanyola CF

El Vilafranca ha preparat un dels projectes més ambiciosos. 
Foto: twitter Lluis Montaner