diumenge, 2 d’agost del 2015

L'eficàcia del Cornellà decideix

SANTFELIUENC FC 1 (ÉRIC PACHECO, 42') ..... UE CORNELLÀ 3 (ENRIC GALLEGO, 20'; DAVID, 38' I ENRIC GALLEGO, 80)
ÀRBITRE: GERARD CASTELLET JULIÀ (DELEGACIÓ GARRAF PENEDÈS)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS I TEMPERATURA AGRADABLE, 24,5 GRAUS


Primer partit oficial de la temporada a Les Grases. L'afició va respondre desafiant el primer d'agost i va gaudir d'un bonic derbi que se'n va anar a la ciutat veïna. L'equip de Segona B va imposar la seva eficàcia davant un Santfeliuenc combatiu i voluntariós que va ensenyar coses molt interessants però que haurà de corregir defectes, especialment a la defensa. Res que no es pugui solucionar; les pretemporades han de servir per anar aplanant el camí i sortosament tenim encara tres setmanes per acabar de completar el Santfeliuenc de la tercera a Tercera. El Cornellà passa a la segona eliminatòria i espera rival de l'eliminatòria entre Prat i Hospitalet, i els blanc-i-blaus afronten una setmana amb dos partits: contra el juvenil del Prat a Les Grases (5 agost) i al Congost de Manresa (8 agost).

No va poder ser. El Santfeliuenc com ja va passar la temporada passada no podrà continuar la seva aventura a la Copa Catalunya més enllà de la primera ronda després de caure eliminat davant el Cornellà. Andrés González va confiar en onze jugadors de l'exercici passat. I els primers minuts van ser més que interessants i no van decebre. El Cornellà, massís en defensa, va passar més d'un problema per aturar el joc per bandes d'Éric Pacheco i Maldonado. Cano es va barallar amb la impenetrable defensa verda buscant algun foradet minúscul per on passés l'aire. Tanmateix al minut 20 el Cornellà no va perdonar una errada defensiva i el poderós Enric Gallego a plaer va salvar la sortida de Santi. El Santfeliuenc es va descentrar tant que Joserra (33') en una altra badada defensiva va veure la targeta vermella en ser l´últim defensa en una nova acció de l'omnipresent Enric Gallego. En plena sessió de desconcert, David Gil semblava donar la puntilla amb el segon gol nascut d'un sensacional tret des de fora de l´àrea després d'una brillant acció de Xemi. El Santfe, però, no es va ensorrar i va tirar d'orgull. Una passada de Carlos Cano la va aprofitar Éric Pacheco per penetrar dins l'àrea i batre Marcos al minut 42. L'afició va despertar i abans de descans Cano a la sortida dun córner va engaltar una pilota que si hagués anat a porteria hauria compromès Marcos.
Després de la represa el Santfeliuenc va continuar amb l'aire de desacomplexament dels darrers minuts de la primera part. Álex Bolaños feia d'apagafocs a l'eix de la defensa i el debutant Adri Ruiz i David Toro posaven en problemes la rereguarda verda. Mentrestant el Cornellà llançava alguna urpada contundent a través d'Enric Gallego. Dues rematades del davanter cornellanenc van buscar el gol però primer Óliver en una gran aturada i després el pal van evitar el tercer gol. 

Álex Bolaños frega l'empat
La millor ocasió, però, va ser del Santfe. Al minut 64 a la sortida d'un córner Álex Bolaños es va trobar la pilota a la frontera de l'àrea petita però el seu llançament va ser excessivament tímd. Va ser la gran ocasió per empatar i fer la proesa de capgirar el marcador amb deu jugadors. El Cornellà va saber encalmar les aigües i de nou una acció individual d'Enric Gallego (80') que envoltat de defenses es va inventar un xut que va significar el tercer gol i el bitllet per a la següent ronda.

Santfeliuenc FC: Santi (Óliver, 46'), Mata (Pere, 75'), Faura, Joserra, Dani Ortiz, Tena (Guille Sarmiento, 75'), Maldonado (Imanol, 60'), Álex Bolaños, Cano (Quiles, 60'), David Toro i Éric Pacheco (Adri Ruiz, 60').
UE Cornellà: Marcos, Pere, Ñoño (Pulido, 70'), Pelegrí, Lulu (Sergio Gómez, 46'), David (Borja, 75'), Joel, Dani Martí (Jaume, 75'), Enric Gallego, Xemi (Bartu, 70') i Fran Piera (Víctor, 18')

Gols:
0 - 1, Enric Gallego, 20'.
0 - 2, David, 38'.
1 - 2, Éric Pacheco, 42'.
1 - 3, Énric Gallego, 80'.

Àrbitre:
Castellet Julià, el seu arbitratge va ser regular i a la primera part es va mostrar massa rigorós amb el Santfeliuenc. Va mostrar targeta groga als santfeliuencs Faura i Cano; i als cornellanencs Lulu i Enric Gallego. Va expulsar amb targeta vermella Joserra (33').

Quadern de notes:
- Bateig a la temporada oficial a Les Grases i com sempre l'afició va respondre i va posar color i calor.
- El Santfeliuenc va fer coses molt bones però també va posar de manifest insuficiències defensives que s'han d'anar corregint en les properes setmanes. Jugar amb deu més de 60 minuts va ser una penyora molt cara.
 - El Cornellà va imposar la llei d'equip rodat de Segona B.

El derbi en imatges:
Podeu veure les millors imatges del Santfe - Cornellà aquí.