diumenge, 21 d’agost del 2016

Estrena amarga

SANTFELIUENC FC 0 - PERALADA CF 3 (KEITA, 14', KONARÉ, 85' I CORO, 89')
ÀRBITRE: ÀLEX GÓMEZ MENESES (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 24 GRAUS

No va ser l''estrena que desitjàvem. El resultat és prou explícit tot i que el càstig va ser excessiu, i el segon i tercer gols xampanyers van arribar quan els blanc-i-blaus jugaven amb deu futbolistes per l'expulsió de Víctor Márquez (80'). El Santfeliuenc va tenir la possessió de la pilota i en molts moments el control del joc, però els visitants (que van formar amb quatre jugadors que la temporada passada eren titulars a Segona B) es van mostrar molt més encertats davant la porteria de Toni Casamayor, amb un estilet com David Corominas que va fer i desfer segons la seva voluntat. Podem mirar l'ampolla mig buida o mig plena, aixó va a gust de l'aficionat, però el ben cert és que ens queden 111 punts i ens hem vist en circumstàncies molt més complicades i hem acabat reaccionant. Ara bé, aquest resultat és un toc d'atenció que obliga a la reflexió perquè aquesta Tercera 2016-2017 és terroríficament selectiva.

Partit inaugural a Les Grases entre dos equips que sumàvem 34 cares noves -14 el Santfeliuenc i 20 el Peralada-. Ja des dels primers minuts els visitants, amb un triumvirat atacant que feia més por que El resplandor -Coro, Keita i Boniquet- van avisar seriosament i Toni Casamayor va haver d'estar molt atent. Al minut 14, però, una passada de Coro a Keita Karamokoba va servir perquè l'ex del Recreativo de Huelva superés Toni còmodament en la seva sortida. Un cop de puny a la mandíbula i primera galleda d'aigua. El Santfeliuenc, que disposa de jugadors molt elegants en la conducció de la pilota -Romo, Charly, Jaime Fuentes- va mirar d'esmenar el rumb del matx tractant de trobar forats entre la defensa visitant. Patxi, el referent en atac, va lluitar esterilment enmig d'una rereguarda que no estava diposada a concedir ni un salut protocol·lari. Entre toc i toc, el visitant Pablo Carbonell va tornar a fer renéixer la preocupació en un xut creuat que va posar a prova la resistència de Toni. I la millor ocasió del Santfeliuenc va esperar fins al 41' quan un servei de falta de Charly Ruiz va trobar el cap de Dani Ortiz però la seva rematada es va perdre a prop del pal quan l'afició mig cantava l'empat.

La represa no va alterar les inèrcies. El Santfeliuenc demostrava un tracte depurat de la pilota i controlava la possessió però els visitants amb el simple gest feien molta por. La primera per als visitants a les cames de David Serrano, que va trencar el fora de joc per bé que la seva rematada es va estavellar al lateral de la xarxa. I el que són les coses, tot podria haver canviat al minut 62 quan l'ex del Prat Ferri Vega va engaltar des del cantó esquerre de l'àrea un xut decidit i potent que va topar amb la mà de Gianni i el pal. L'ex porter de l'Europa va salvar un gol que hagués canviat de fit a fit l'argument del primer dia. Malauradament el Santfeliuenc es va anar apagant a poc a poc com una espelma consumida, i els vistants ho van acabar aprofitant. I més quan Víctor Márquez va veure la segona groga. Deu minuts de patiment. Els xampanyers no van desaprofitar la inferioritat per eixamplar el marcador. David Corominas, Coro, va convertir el flanc esquerrà de l'atac peraladenc es una pista de ball. Al minut 85 una acció que va néixer a les seves botes va acabar amb una assistència a Xavi Boniquet que li va regalar el gol a l'espigat davanter malià Konaré, que només va haver d'acompanyar la pilota. I al 89' els papers s'intercanviaven i ara una assistència de Xavi Boniquet la va enviar a la xarxa Coro amb tota la tranquil·litat del món. Epíleg a una estrena que no va ser ni de bon tros la imaginada.

Santfeliuenc: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Víctor Márquez, Dani Ortiz, Tena, Maldonado (Ferri, 39'), Jaime Fuentes, Patxi (Guille Sarmiento, 61'), Charly Ruiz i Romo (Samu, 80'). 
Peralada: Gianni, Chele, Vallho, Estellés, Pablo Carbonell, Carbó (Víctor Alonso, 69'), Serrano (Javi Sánchez, 61'), Jorge Marta, Keita (Konaré, 80'), Coro i Boniquet.

Gols:
0 - 1, Keita, 14'
0 - 2, Konaré, 85'
0 - 3, Coro, 89'

Àrbitre
Gómez Meneses, la seva actuació va ser correcta per bé que una mica permissiu amb els xampanyers. Va amonestar el santfeliuenc Víctor Márquez i el visitant Pablo Carbonell. Va expulsar amb doble targeta groga Víctor Márquez (80')

Quadern de notes:
- Primera derrota en una estrena a Tercera. El debut a Les Grases no va ser propici tot i que el càstig va ser excessiu.
- Toc d'atenció. Només és una derrota però cal reflexionar. La manca de profunditat ofensiva observada a la pretemporada persisteix.
- Bona resposta de l'afició. Malgrat la dificultat de les dates, les més de 300 persones que van venir a Les Grases auguren una bona resposta social a partir de setembre.
- La Tercera es desequilibra de manera notable. Sembla que la crisi econòmica de la Tercera a Catalunya ha dit adéu i aquesta temporada fins a deu equips lluitaran per l'ascens. I el super reforçat Peralada any I filiació Girona CF, n'és el paradigma.