diumenge, 16 d’octubre del 2016

Un punt més en una llarga cursa

SANTFELIUENC FC 1 (ÉRIC PACHECO, 65') - UE FIGUERES 1 (CASANOVA, 24')
ÀRBTRE: RUBÉN MANCERA ANTON (DELEGACIO MARESME)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TARDA VESPRÉ AMB SOL SERÈ I TEMPERATURA SUAU, 20 GRAUS

Un golàs d'Éric Pacheco, combinació d'errada visitant, fortuna i encert, va servir per salvar un punt davant un rival que es va mostrar tàcticament com el millor que ha desfilat per Les Grases en el que portem de lliga. Els alt empordanesos es van avançar i van ser millors a la primera part. A la segona, el Santfeliuenc va oferir un joc més convincent per merèixer el gol de l'empat. Al final, un punt més que va deixar un bon sabor.

Un Santfeliuenc pletòric de moral i confiança va trepitjar fort Les Grases i al minut 15 Dani Maldonado va provar els reflexos de Bartrina en culminar una bona passada d'Eric Zárate. El Figueres, però, es va anar fent amb el domini del mig del camp. Alberto va tallar de manera providencial una rematada de cap de Quimo que ensumava la xarxa al minut 21. I dos minuts més tard una magnífica jugada de Pedro del Campo en què es va desfer de tota la defensa va acabar amb una passada precisa a Adrià Casanova. El davanter no va perdonar en fer una rematada excel·lent i impossible d'aturar. El Figueres amb el marcador a favor va controlar el joc, va dominar amb suficiència i va trenar accions de combinació que van superar un Santfeliuenc amb menys idees que en altres cites.
Al Santfeliuenc li tocava canviar de xip si volia sumar. L'expectació a Les Grases s'ho valia. I tot i que ho va intentar als primers minuts del segon acte, els figuerencs continuaven dominant més. Casanova, un malson per a la rereguarda blanc-i-blava, va tenir la sentència al minut 56 mitjançant una canonada des de fora de l'àrea a la qual va respondre Toni Casamayor amb l'aturada de la tarda i gairebé ens atreviríem a dir que de la jornada. A partir del minut 60 el joc es va equilibrar. Els santfeliuencs, esperonats un cops més per la fidel i cridanera afició, van anar apropant-se als dominis territorials de Bartrina. El primer avís el va posar Dani Maldonado en una rematada ajustada. Quatre minuts més tard l'empat. Éric Pacheco, molt atent, va interceptar una mala passada visitant per inventar-se un xut des de 35 metres amb trajectòria descendent que va picar al travesser abans d'entrar a la porteria d'un sorprès Bartrina. Els últims vint minuts van ser un intercanvi de cops amb més seny tàctic dels visitants. Patxi va tenir la victòria en una rematada acrobàtica que va salvar Bartrina i Moha va desaprofitar una bona situació.
Just repartiment de punts. El Figueres va dominar més però les seves arribades a porteria van escassejar. El Santfeliuenc va saber esperar el seu moment per rescatar un punt que sap molt dolç.

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Joserra, Víctor Márquez, Tena Maldonado, Jaime Fuentes, Eric Zárate (Patxi, 78'), Romo (Guille Sarmiento, 71') i Éric Pacheco (Ferri, 71').
UE Figueres: Bartrina, Varese, Masó, Romero, Cunill, Ferran Grau, Quimo (Xavi Ferrón, 46'), Venzal, Casanova (Moha, 73'), Pedro del Campo i Ritxi (Maik Molist, 82').

Gol:
0 – 1, 24', Casanova
1 – 1, 65', Éric Pacheco

Àrbitre: Mancera Anton, el seu arbitratge va ser regular. Va ensenyar targeta groga als locals Éric Pacheco, Víctor Márquez i Alberto; i als visitants Ritxi i Cunill. Va expulsar per doble targeta groga Víctor Márquez (83').

Quadern de notes:
- Un Santfeliuenc pletòric no va trobar, però, el seu millor dia. Cal saber controlar les emocions. La lliga és llarga i s'ha d'anar picant pedra amb paciència.
- Éric Pacheco, un futbolista que compleix sis anys de blanc-i-blau i que s'ha anat guanyant el respecte de l'afició. Les seves actuacions són sempre un reflex de compromís.
- El Figueres va ser des del punt de vistà tàctic el millor equip que ha passat per Les Grases en aquesta lliga.