diumenge, 20 d’agost del 2017

Un golàs de Maldonado al 92' rescata un punt d'or

EC GRANOLLERS 1 (FELIPE SA, DE PENAL, 19') - SANTFELIUENC FC 1 (MALDONADO, 92')
ÀRBITRE: PAU GARCIA FUSTER (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
MUNICIPAL CARRER GIRONA
ASSISTÈNCIA: 200 ESPECTADORS
TARDA AGRADABLE; TEMPERATURA DE 25 GRAUS

Per a reivindicar-se amb un punt preuat. El Santfeliuenc va fer un cop d'autoritat quan més ho necessitava i quan menys ho esperàvem. Al minut 92 Dani Maldonado va recollir una passada en llarg de Toni Casamayor per desfer-se de la defensa vallesana i armar un tret creuat que va superar el porter local. Un premi tardoral però merescut. Els jugadors d'Andrés González van saber treballar un laboriós empat i després d'una primera part discreta van refer-se en un segon acte notable. La rentrée de Josele al segon acte va donar fluïdesa a l'atac. I Maldonado va recollir un premi necessari que va equilibrar el gol de penal local.




Primera prova superada. No vam veure un Santfeliuenc brillant, però sí un de molt treballador i convençut en un objectiu primordial: no marxar de Granollers de buit. Els locals van arrencar millor  i amb les idees més clares. El Santfeliuenc no es va trobar còmode i als primers 20 minuts li va costar trenar joc. La primera clara per als locals al minut 9 en una passada per l'extrem de l'internacional andorrà Marc Garcia que Felipe Sa va rematar amb molta intenció i que es va trobar amb una gran resposta de Toni Casamayor. Al minut 17 un treballador Dani Maldonado va tallar de  manera providencial un atac granolleri iniciat per Javi Sánchez i continuat per Felipe Sá.  I la sort tampoc no va acompanyar. Al minut 18 Felipe Sá va centrar i Ion Vázquez de manera innocent es va enganxar amb Javi Sánchez derribant l'espigat davanter a l'àrea petita. L'improvisat lateral dret basc va veure, a més, targeta. Felipe Sá no va desaprofitar la pena màxima i va signar el primer gol de la lliga per al seu equip. El gol va semblar fer despertar el Santfe. Adri Recort i David López es van deixar veure en atac amb alguna combinació interessant, i Charly Ruiz ho va provar tímidament des de la frontal de l'àrea. Tot i així Sant Toni Casamayor salvava de la tragèdia en una aturada doble magistral al minutb 32, primer en un mà a mà amb Edu Domingo i després en un xut a boca de canó de l'omnipresent Felipe Sá. I el que són les coses, en una llarga jugada en atac, Adri Recort va acaronar l'empat en una rematada diagonal que va escopir el pal. Era l'epíleg a un primer acte desigual on el Santfe va patir per les bandes però on va començar a anunciar la reacció.
La represa no va portar els fruits desitjats. El Granollers es va acomodar i el Santfeliuenc mirava de trenar futbol des del seu camp però amb poc rèdit. L'ocasió més clara dels primers minuts la va tenir Rafa Murillo (50') en un cop de cap suau. D'aquí al minut 75 gairebé res destacable d'un guió que portava a la derrota. Andrés González, però, va oxigenar l'equip i les incorporacions de Josele, Eric Zárate i Jaime Fuentes van donar un aire menys encotillat i més briós. Per les cames de Josele al minut 72 va passar l'empat però no va saber controlar una pilota en una acció que va construir Rafa Murillo.

Dues accions polèmiques i un gol esclatant
El Santfeliuenc no es va resignar a la seva condemna i això va ser una virtut. Al minuts 84 i 85 dues accions semblants a l'àrea van donar amb el cos de Patxi a la gespa, especialment polèmica la segona jugada quan el madrileny havia guanyar l'esquena del seu defensor. I la tenacitat va rebre premi. Al minut 92 un servei en llarg de Toni Casamayor el va recollir a la banda esquerra per signar la jugada més decisiva. Un doble regat va deixar amb un pas de nas dos defensors locals per emocar la porteria i dir "aquí estic jo, el de la casa". Un empat per fer justícia. Amb el Santfe desimbolt i embravit a punt va estar d'arribar el segon. Però per avui la feina ja estava feta.

Quatre debutants
Quatre futbolistes van debutar amb l'elàstica blanc-i-blava -a Granollers, taronja-: Rafa Murillo, Juanjo Prior, David López i Adri Recort. Els dos primers cridats a ser els Kàiser orquestrals i els dos segons a posar-hi talent i il·lusió.

Premi final
El Santfeliuenc va rebre el trofeu que el Granollers lliura des de fa tres temporades a l'equip guanyador de la primera jornada que es disputa al feu vallesà per  iniciativa del Casino Club de Ritme. En cas d'empat és l'equip visitant el que se l'endú. La directiva del Santfeliuenc va agrair el gest de gentilesa.

Els atentats de Barcelona i Cambrils molt presents
Com a tots els camps es va fer un minut de silenci per recordar la memòria de les víctimes dels atentats de Barcelona i Cambrils. El futbol es va unir per dir prou.

Partidàs a Les Grases: Santfeliuenc - Sant Andreu (diumenge 27, 19 hores)
L'estrena del Santfe a Les Grases serà de luxe. Ni més ni menys que el Sant Andreu. Moltes ganes ja per afrontar el debut i veure la resposta de l'afició de Sant Feliu.

EC Granollers: Víctor Colchero, Marc Garcia (Riki Alcántara, 69'), Jaume Serra, Fran Fuentes, Manu Moreno, Edu Domingo, Hector, Joel Brey, Enric Pi (Diego Carrillo, 53'), Felipe Sá (Samu Obeng, 77') i Javi Sánchez.
Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Ion Vázquez (Jaime Fuentes, 69'), Jaume Duran, Rafa Murillo, Alberto, Juanjo Prior, Maldonado, David López, Patxi, Charly Ruiz (Josele, 59') i Adri Recort (Eric Zárate, 69').

Gols:
1 - 0, Felipe Sá, de penal, 19'
1 - 1, Maldonado, 92'

Àrbitre:
Garcia Fuster. La seva actuació va ser fluixa. Massa targeter amb el Santfeliuenc i no es va voler mullar a l'àrea. Va amonestar els locals Marc Garcia i Edu Domingo; i als blanc-i-blaus Ion Vázquez, Jaume Duran, Rafa Murillo, David López, Patxi i Eric Zárate.

 Quadern de notes:
- Un bon inici. El Santfeliuenc va posseir la capacitat de reacció necessària per sortejar una situació delicada.
- Dani Maldonado. Desena temporada i un inici brillant.Pocs ho mereixen més que ell.
- Juanjo Prior, un futbolista de Sant Feliu que ha de ser el líder espiritual.
- El Granollers va dominar a la primera part però es va eclipsar a la segona.