diumenge, 11 de març del 2018

Empat vibrant

CE EUROPA 1 (RAÍLLO, 10') - SANTFELIUENC FC 1 (CUADRAS, 27')
ÀRBITRE: ORIOL JARIT MESA (DELEGACIÓ DE GIRONA)
ESTADI: NOU SARDENYA
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
MATÍ AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS I TEMPERATURA DE 15 GRAUS

Empat vibrant. El clàssic no decep. L'Europa i el Santfeliuenc van regalar 90 minuts de futbol total regat amb una simfonia torrencial d'oportunitats, sobretot al segon acte...i polèmica ja que a la mitja hora l'àrbitre es va desentendre de les seves funcions i va passar per alt un penal de llibre comès pel porter local a Josele. Els blanc-i-blaus van tornar a no marxar de buit del santuari europeista, però van pagar un preu molt alt en forma de lesions: Nacho Ruiz, Joserra i Álex Pacheco, i per acabar-ho d'adobar Andrés González no es podrà seure a la banqueta en el derbi del proper dissabte davant el Prat en el seu partit 400.

Els clàssics entre escapulats i blanc-i-blaus sempre reserven imatges que es conserven al llarg del temps. I aquest cinquè clàssic fins i tot va desbordar els horitzons d'expectatives. El Santfeliuenc es va mostrar més incisiu als primers minuts. Adri i Zárate buscaven les pessigolles de la defensa gracienca. Pero els locals van donar primer. Passat el minut 10 una centrada de Rubén la va rematar amb un pèl de fortuna Raíllo superant la mitja sortida de Pacheco. El gol lastimava on fa més mal. Però els d'Andrés González se sabien amb opcions. Al minut 16 Zárate s'endinsava a l'àrea però la seva rematada es va dilatar tant que no va arribar a porteria. I la resposta dels de Joan Esteva va ser contudent. Al 23' una passada en diagonal de Ruben la va recollir Ángel de la Torre per fer una retallada amb rematada final que va escopir el travesser. El matx no tenia aturador. I el Santfe ho va aprofitar. En una acció a la frontera de l'àrea, Adri Recort va treure una falta que va aprofitar Albert Cuadras clavant la pilota pel centre de la tanca defensiva. El matx tornava a la zona zero. I tres minuts més tard la polèmica de la jornada. Una cessió perillosa de la rereguarda escapulada al porter la va interceptar Josele que va ser travat amb claredat meridiana per Arnau. Una acció inapel·lable que l'àrbitre, l'únic dels presents al Nou Sardenya que no el va veure, no va castigar amb la pena màxima obligada.El penal i la lesió al genoll de Nacho Ruiz van fer que el Santfeliuenc girés cua i els locals ho van aprofitar recuperant el domini en un final del primer acte amb més moviment a l'àrea santfeliuenca.

La represa anunciava moments emocionats. El Santfeliuenc no estava disposat a marxar de buit, i els locals maldaven per tres punts amb sabor de somni de promoció. La jornada estava sent propícia. L'Europa va trepitjar fort. Raíllo en una acció individual per banda, va obligar Pacheco a salvar amb les cames. Al 54' una rosca d'Ángel de la Torre va posar l'ui al Nou Sardenya. I la resposta del Santfeliuenc: acció coral amb cop de cap de Romo al pal i segona rematada de Carlos Olmo que va salvar Arnau al llindar de la ratlla de gol. Partit trencat, revolucions agitades i carrusel d'oportunitats. L'Europa va fer un pas endavant, el Santfeliuenc es va atrinxerar i Toni Casamayor va rellevar un tocat Pacheco. Minuts aptes per a cors valents. En dos minuts els graciencs van fregar el gol: al 72' en un xut ajustat de De la Torre que va salvar Toni Casamayor amb la col·laboració del pal, i al 73' la testa de Raíllo es va topar amb el pal. Enmig, l'àrbitre escombrava la banqueta santfeliuenca fent fora Andrés González i Charly Ruiz després d'inventar-se una falta de Josele en una càrrega legal. Tanmateix el Santfe va tenir a les mans la victòria. Al 76' una acció magistral d'Adri Recort no va trobar la rematada que tots volíem de Ion Vázquez. Les arribades a les dues àrees es multiplicaven. Futbol total. Desafiament decidit a la norma. I al minut 83 l'acció que va poder donar tres punts si el destí hagués somrigut Adri Recort en una nova gran acció. Arnau, però, va fer l'aturada del partit i amb suspens la pilota va marxar fora. Passió al Nou Sardenya. Aimar va deixar amb deu els locals i Alberto va emergir providencial al 93' per tallar una acció mortal. Al final, empat en el duel més intens. Un punt de mèrit i amb una nova demostració que aquest Santfe no s'arronsa mai.

CE Europa: Arnau, Aimar, Rubén, Cano (Josa, 69'), Tena, Uri, Raíllo, Alberto, Ángel de la Torre (Alejo, 90'), Pluvins i Damià (Gálvez, 81').
Santfeliuenc FC: Álex Pacheco (Toni Casamayor, 65'), Nacho Ruiz (Ion Vázquez, 29'), Alberto, Rafa Murillo, Cuadras, Joserra (Romo, 55'), Olmo, Juanjo Prior, Eric Zárate, Josele i Adri Recort.

Gols:
1 - 0, Raíllo, 10'
1 - 1, Cuadras, 27'

Àrbitre:
Jarit Mesa, s'ho haurà de fer mirar. Va amonestar el local Aimar; i els santfeliuencs Joserra, Romo i Olmo. I va expulsar amb doble targeta groga Aimar (88') i amb targeta vermella directa Charly Ruiz i Andrés González (71')

Quadern de notes:
- El Santfe mai es rendeix. I malgrat les adversitats va tornar a demostrar-ho.
- El Nou Sardenya, un camp especialment propici. El Santfeliuenc mai ha perdut en els cinc enfrontaments a Tercera: 1 victòria i 4 empats.
- El senyor Jarit Mesa va fallar en una acció que de ben segur hauria canviat el destí del matx.
- L'Europa va ensenyar moments de bon futbol. Un any de transició a Gràcia però ben aprofitat.