diumenge, 23 de desembre del 2018

Victòria catedralícia en el derbi

SANTBOIÀ FC 0 ..... SANTFELIUENC FC 1 (ROMO, 91')
ÀRBITRE: VICENTE ALEXANDER MUÑOZ BAQUERO (DELEGACIÓ VALLÈS OCCIDENTAL)
ESTADI MUNICIPAL JOAN BAPTISTA MILÀ
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
MATÍ ASSOLELLAT I TEMPERATURA DE 18 GRAUS

Minut 91, falta que serveix Juanjo Prior, Sani busca l'espai i aconsegueix picar-la, Rafa Leva atura i el rebot el recull David Romo atent per fer un gol climàtic, un gol que val més que tres punts i que va ser celebrat en una fenomenal pinya entre els jugadors i l'afició. Tres punts d'intensitat aurífera. El Santfeliuenc abaixa el teló a l'any amb uns notables 24 punts que serveixen per a marcar distància de set punts amb el descens. Descans necessari abans d'afrontar una segona volta exigent que començarà el 5 de gener a Cambrils contra el Reus B. Les Grases no tornarà a veure futbol de Tercera fins al 26 de gener.
Quan els punts són capitals en dies de derbi de tota la vida. El Santfeliuenc tenia el dia assenyalat en lletres d'impremta vermella. Primers minuts d'equilibri escortats per altres de domini blanc-i-blau. Jaume Duran va provar la resistència de l'experimentat Rafa Leva i Adri Recort va buscar de cap una bona centrada de Dani Maldonado al 21'. Jugar a no ferir. Els locals, superats per la situació a la taula, ho van provar a comptagotes i amb més voluntat que convicció. La més perillosa en un xut desviat de Pol Ros al minut 27. El Santfeliuenc es va acomodar un futbol amb poques idees. Kevin Sánchez es va atrevir amb un xut potent que va obligar Rafa Leva ensenyar els punys. Minuts finals irrellevants. Només alguna acció de Maldonado va esberlar la rutina funcionarial d'un matí de derbi. Calia reactualitzar el manual.
El segon acte va començar ensumant el gol. Acció llarga en atac que va iniciar Jonatan Collado i que Éric Ruiz va penjar a l'àrea perquè Adri Recot l'aturés i deixés a Dani Maldonado que amb una bona rematada va fer lluir Rafa Leva. Mà prodigiosa. Els vermells van anar drenant superfície de camp per continuar amb respiració artificial. I durant alguns minuts van semblar animats. Però amb bona voluntat no n'hi ha prou. De manera inercial el color blanc-i-blau va anar carregant-se de pes i poder. El Santboià es va veure obligat a recular i a passar els minuts enganxats a un punt de poca utilitat. Jugades d'estratègia i passades a l'espai van ser les armes exhibides pel Santfe per desfer l'empat. Abús de fores de joc en els atacs blanc-i-blaus. Alguns molt dubtosos. Al 72' la va tenir Romo però amb punteria imprecisa en acció d'estratègia. I al 82' Sani no va trobar porteria en una acció amb rebots encadenats i posició molt clara però amb un enemic difícil com Leva. El gol s'estava cuinant temperat. Fins que al 91' en l'enèsima acció d'estratègia David Romo va tornar a emergir com un futbolista determinant que signa gols que segellen el futur. Kià, kià, kià, kià. Explosió d'alegria i 24 punts al sarró. Ja podem celebrar el Nadal. I al 2019... més i encara millor.

Santboià FC: Rafa Leva, Pol Ros (Castellano, 46') (Cervós, 78), Álex Ruiz, Borges, Carlos González, Kilian (Juanlu, 60'), Guille Torres, Marc Vicente, Carlos Martínez, Álex Segura i Caba.
Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Jaume Duran, Joserra (Pol Reñé, 87'), Gerard Rovira, Juanjo Prior, Adri Recort (Sani Bello, 70'), Romo, Jonatan Collado (Joel Paredes, 92'), Kevin Sánchez i Maldonado.

Gol:
0 - 1, David Romo, 91'

Àrbitre:
Muñoz Baquero, actuació regular. El seu assistent va tallar molt atac blanc-i-blaus. En més d'un cas amb fora de joc més que discutible. Va amonestar els locals Pol Ros, Carlos González, Marc Vicente i Caba. 

Quadern de notes:
- Final d'any de traca i mocador. Victòria en el derbi i 24 punts. Els torrons ens els passarem amb esperança, molta esperança.
- 24 punts no és una xifra gens menystenible. En un any molt difícil l'equip ha respost de manera correcta. Això sí, queda molta lliga per endavant i la setena a Tercera s'haurà de lluitar de valent.
- Magnífica comunió entre equip i afició. Un Sentiment més Immortal que mai en dies de Nadal.
- El Santfeliuenc reprendrà la competició el 5 de gener contra el Reus B. Inici molt complicat.
- El Santboià travessa una etapa complicada i la situació esportiva n'és conseqüència. Moltes coses hauran de canviar perquè Sant Boi pugui continuar gaudint de futbol a Tercera.