dissabte, 25 de gener del 2020

Resistència heroica, victòria majúscula

SANTFELIUENC FC 1 (ALFONSO CASTELLANO, 80') ..... CF PERALADA 0
ÀRBITRE: BRUNO MONTORO FERREIRO (DELEGACIÓ BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL ENTELAT I TEMPERATURA DE 13 GRAUS

Per què som del Santfe? Per tardes santfeliuenques com les d'avui. Resistència heroica per bastir una victòria majúscula i en una situació excepcional. Andrés González va haver de muntar un equip amb vuit baixes. Un jove Christian Rodríguez va sentar càtedra en un debut que no oblidarà. El cordovès Alfonso Castellano al minut 80 va aturar el vol del món tot regalant un gol que oblidarem encara menys. Tres punts colossals. Gràcies per guanyar per nosaltres. La lluita... continua.

Contra tot. Contra totes les adversitats pensables i impensables. Com més difícil, més resistim. I és que ser del Santfe és un exercici de vida salvant un espadat abismal. En un partit transcendental tot es va aliar a la contra: vuit baixes van deixar l'equip literalment mutilat en el moment més delicat de la lliga.
Com era normal, el Peralada, amb un onze amb experiència i llarg recorregut a la categoria, va dominar d'inici. Les arribades van tenir el seu perill però el Santfeliuenc va anar resistint a còpia de picar pedra a pedra. La veterania de Juanjo Prior i Gerard Rovira, el treball d'Albert Porqueras o l'elegant conducció del debutant del B Christian van fer pensar per moments que potser sumar no era una entelèquia. A la primera mitja hora Jaime ja havia passat per tres ensurts. Al 7' una ocasió clara de Víctor Bertomeu sense la punteria esmolada; al 17' un cop de cap de Pimentel que va ensumar la xarxa; i al 24' un xut potent de l'ariet Marc Medina que va posar a prova el repertori de Jaime. Passada la mitja hora el Santfeliuenc va començar a trenar i esbandir el domini rival. Potser tímidament però amb meritocràcia. Jota i Romo miraven de progressar. L'única del Santfe es va fer esperar; no va arribar fins al 43' però va ser molt clara. Jugada assajada en què ni Sani ni Christian van tenir l'atreviment de fer una esguerrada a la pilota quan miraven Aroca a l'àrea petita. Descans amb brots verds d'esperança.

A la represa el Santfe va fer un pas endavant. Va prendre protagonisme al mig del camp el jove del filial Christian Rodríguez. El domini era empordanès, però sense abassegar ni de lluny. Tot i així, en una triangulació, l'avantguarda peraladenca la va tenir. Marc Medina al 58 va llençar la pilota al pàrquing en posició clara. La pressió visitant va tenir el seu clímax al minut 68 en una bona penetració amb centrada de Pol Goméz que va rematar amb potent cop de cap Ferrón. La pilota es va estavellar al pal. Potser avui sí els Déus estaven del nostre costat. Els blanc-i-blaus, amb la reaparició de David Toro, van començar a entreveure quelcom més que un punt. Otger va trencar la defensa gironina però li va faltar recorregut en una bona acció. I d'aquí fins al gloriós minut 80. Jugada que va néixer en un tall de Christian, que va continuar en la conducció Romo i que va coronar Alfonso Castellano en un xut de dibuixos animats des de 30 metres que es va anar a la xarxa. Gol i deliri a Les Grases. Nothing is impossible. D'aquí al final, comunió entre l'afició i l'equip. Christian es va retirar mentre la tribuna corejava encantada el seu nom. Final. Victòria i esmena a la totalitat de les quimeres. Gràcies per guanyar per nosaltres. Som el Santfe i la lluita continua. Segons sentència del temps.

Santfeliuenc FC:
Jaime, Jota, Albert Porqueras, Gerard Rovira, Juanjo Prior, Christian (Ricard, 88'), Alfonso Castellano, Otger, Sani Bello (David Toro, 63'), Romo i Gibert (Edu Naranjo, 93').
CF Peralada:
Aroca, Canal, Romero, Cunill, Iván (Sergio Álvarez, 77'), Pimentel (Carles Puig, 46'), Pol Gómez, Ferrón, Marc Medina, Josu i Víctor Bertomeu (Arnau, 63').

Gol:
1 - 0, Alfonso Castellano, 80'

Àrbitre:
Montoro Ferreiro. La seva actuació va ser correcta. Va amonestar el santfeliuenc David Toro i el peraladenc Romero.

Quadern de notes:
- Oda als herois de la resistència. Un cant èpic per bastir una victòria contra totes les adversitats.
- El gol d'Alfonso Castellano per emmarcar. Un gol que val més que tres punts.
- Debut celestial de Christian Rodríguez. El jove del filial es va matricular a Tercera amb excel·lència. Retinguin el seu nom, aquí hi ha un futbolista que podria donar dies de glòria a Les Grases.
- Amb totes les doloroses adversitats, cal donar per bons iniciar la segona volta amb 26 punts. El camí peró encara serè llarg i patit.-
- El Peralada no va saber aprofitar les seves oportunitats i va acabar superat per la necessitat del Santfeliuenc.



Roda de premsa intensa de'Andrés González. El triomf més difícil

Bogeria ben justificada al vestidor. Com més difícil més resistim