dissabte, 5 de desembre del 2020

Victòria majúscula

 SANTFELIUENC FC 2 (PEÑA, 21' I JONATAN COLLADO, 28') ..... CF IGUALADA 0

ÀRBITRE: MARC PUJOL PRAT (DELEGACIÓ OSONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA MOLT FREDA, 8 GRAUS


Victòria de victòries. El Santfeliuenc segueix sumant i ho fa a més davant un rival directe. Els gols de Peña i Jonatan Collado al primer acte van aplanar el camí. A la segona part, un Santfe conservador va saber salvar el marcador, deixar la porteria a zero i fins i tot haver ampliat la renda si Mario no hagués desaprofitat una pena màxima. Meritòria, molt meritòria temporada fins a la jornada 8. La força del conjunt està capgirant una dramàtica situació provocada per l'allau de baixes.


Quan els punts ho són tot. El Santfeliuenc no es va trobar còmode d'inici. L'Igualada va començar proposant davant un Santfe desdibuixat. La solvència defensiva i la rapidesa d'Álex Baño van evitar maldecaps. A partir del quart d'hora els blanc-i-blaus van despertar per treure's la son de les orelles i fer-se fort a la parcel·la ampla. El canterà retornat Sergi Morgado, tocat per la vareta màgica, va començar a despullar la defensa igualadina. L'espigat extrem va fer més d'un forat a còpia de cavalcades que apuraven la línia de fons. Al minut 21 l'enginyer Dani Peña va construir una acció des de la línia de mitjos, va servir amb segell de qualitat a Jonatan Collado i un teva meva amb rematada convençuda a l'interior de l'àrea de Peña que foradava la porteria dels de l'Anoia. El jove Peña va celebrar el seu aniversari de la millor manera. Un Santfe desbocat va travessar una part dolça de futbol. Peña teixia, Morgado desbordava i Collado apuntava. Al minut 28 Sergio Morgado es va disparar com l'electricitat, va esmunyir la banda, va tenir temps a inventar-se un centre xut ajustat que el porter va desviar de manera defectuosa i Collado, amb la punta esmolada, va fer un kià, kià, kià i barraca que ja en són dos. El gol va servir per atemperar el ritme. El Santfe va recular amb una renda consoladora i els igualadins van sovintejar l'àrea pero no gaire sobrats de conviccions.

L'inici del segon acte no va diferir gaire. El Santfe conservava i l'Igualada mirava de progressar. Intercanvi de cops amb una de clara per a Morgado i una altra per a Sergio Álvarez. El partit s'endinsava al tram decisiu amb un puntet d'incertesa. Els visitants van mirar de fer un pas endavant i el Santfe va respondre amb contracops un xic tímids. No va ser fins als últims deu minuts que el matx es va trencar. Al 85' passada de luxe de César que Mario no va aprofitar. I al 89' assistència en llarg d'Alfonso Castellano que César Valero va controlar per penetrar a l'àrea i rebre una penal inapel·lable. Mario es va atrevir a llençar-ho però el porter va endevinar-li la intenció. Un pal de l'Igualada i una gran intervenció d'Álex Baño van signar l'epíleg a una victòria d'importància majúscula per al present i sobretot per guaitar el futur amb esperança. 


Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Guille Ramon, Álex Torres (Adri Toro, 82'), Joan Rubio, Mario, Alfonso Castellano, Sergio Morgado (Sergi Boira, 70'), César, Sani (Edu Naranjo, 89'), Peña (Kevin Sánchez, 70') i Jonatan Collado (Jaume Duran, 89').

CF Igualada:

Jose Domingo, Sergi, David López (Favio, 75'), Bernat Benito, Bernat, Eric González, Genís (Martí Just, 63'), Huertas (Pedro Calvo, 63'), Luque, Sergio Álvarez i Arnau Cuadras (Lucas Palma, 46').


Gols:

1 - 0, Peña, 21'

2 - 0, Jonatan Collado, 28'


Àrbitre:

Pujol Prat. Va deixar jugar massa. Molt protestat pels futbolistes igualadins en un parell d'accions conflictives a l'àrea. Va amonestar els santfeliuencs Sani, Álex Torres i Kevin Sánchez; i als igualadins David, Arnau, Lucas, Martí, Jose Domingo i Calvo.


Quadern de notes:

- Quin mèrit el del Santfe! Un equip mutilat per les baixes està completant una primera volta amb nota altíssima. 13 punts en 8 jornades són uns números extraordinaris.

- Sergio Morgado, el noi de la casa es reivindica amb froça i decisió.

- El jove Dani Peña va bufar l'espelma 19 amb un gol de qualitat. Molt futbol a les seves botes. Un futbolista que caldrà cuidar.

- El Santfeliuenc segueix sumant punts contra equips de la taula mitja baixa. Això és una dada interessant per a la segona fase.

- L'Igualada va fer el mateix que la temporada passada a Les Grases: exhibir un joc alegre però d'obstinada nul·litat ofensiva.

Una foto de 115 anys de memòries compartides i que esperem cada any


Dani Peña es va i ens va regalar un gol per a celebrar el 19è aniversari