diumenge, 11 d’abril del 2021

De la tragèdia a l'extasi

SANTFELIUENC FC 5 (DAVID TORO, 37; ROMO, 68; DAVID TORO, 82', DE PENAL; DAVID TORO, 88' I GUILLE NARANJO, 93') ..... UA HORTA 2 (JANDRO, 5' i JOEL MÉNDEZ, 32')

ÀRBITRE: POL CURIEL RIERA (DELEGACIÓ OSONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES: ASSISTÈNCIA DE 150 ESPECTADORS (EL MÀXIM PERMÈS PER LES LIMITACIONS COVID)

TARDA AMB CEL ENTELAT; TEMPERATURA DE 15 GRAUS

Manual per a la vida. Som del Santfe. Dragon Khan emocional. De la ruïna i la tragèdia a l'èxtasi. Els 90 minuts del Santfe-Horta van ser una simfonia d'emocions. L'Horta va deixar mig resolt el primer partit del play off de permanència a la mitja hora. Amb l'abisme trucant a la porta els blanc-i-blaus van fer un pas endavant. El gol de David Toro abans de l'intermedi i l'aparició estel·lar de David Romo van canviar el destí del matx i potser el destí del Santfeliuenc. Golàs de Romo per signar les taules, ensorrament de l'Horta i tres gols més en els deu minuts finals que van desencadenar l'eufòria decidida a Les Grases. Tres punts d'or. Celebració apassionada. Les Grases va recuperar l'alegria dels dies de futbol i Sant Feliu va viure una tarda per a l'esperança. Nou finals. I gran regal per a Andrés Gonzalez en el seu periple 500.

La por i la tensió. Primera final. Retorn de somriures i complicitats a les graderies de Les Grases que ben aviat van quedar glaçades. Jugada del blanquet Joel pel flanc dret, rebuig innocent de Toni Lechuga que no es va entendre amb Álex Torres i Jandro sota la ratlla de gol enfonsava la pilota a la xarxa. Més malament no podia començar la segona fase. Un Santfe estabornit, desequilibrat i acartronat no podia amb un Horta més intens i decidit. El mig del camp blanc-i-blau naufragava i els hortencs van seguir fent camí. A la mitja hora, passada a l'espai i Joel Méndez superava la mitja sortida de Toni per clavar el segon gol i arruïnar les esperances del Santfelienc. En ple desgavell, Aumatell va perdonar el tercer. No obstant el destí va començar a brindar una segona oportunitat. Sani al 37' va guanyar a la cursa el seu marcador, va penetrar a l'àrea i la seva rematada va topar amb el porter David Pérez, David Toro atent va recuperar la pilota i en la segona acció la va enviar a la xarxa mitjançant un xut creuat. Gol de vida suplementària. Del 0 a 3 a l'1 a 2. Intermedi per a somiar capgirar la història.

Després de la represa, dinàmica similar. El Santfeliuenc no acabava de creure's a si mateix. L'Horta ho provava i gairebé marca. El pal va evitar el desastre a xut d'Eric Ruiz al 47'. Tanmateix el mestre David Romo va canviar la pell, la història i el temps. Primeres accions del talentós migcampista i el miracle va fer-se corporeïtat. Els blanc-i-blaus van fer un pas endavant i el col·lectiu va començar a remar com un sol home. L'Horta va anar reculant. I al 68' en una acció llarga amb intervenció a l'àrea de Sani i Alfonso Castellano, David Romo va demanar pas per engaltar un obús i foradar la xarxa. El miracle es feia carn. L'Horta es desintegrava. Les Grases apujava els decibels. Tot era possible però calia culminar el miracle. El mestre Romo al 73 va acaronar el tercer en una rematada de volea que va salvar el porter; al 78' Jonatan Collado es va inventar una genialitat que es va passejar pel travesser. Instants que prolongaven la remuntada. I al 81' un David Toro genial es va fer una autopassada per encarar el porter i ser travat. Penal que no ho va ser. David Toro no va desaprofitar l'ocasió i va fer embogir Les Grases des dels 11 metres. 3-2!!!! I més i més i més. Un vendaval blanc-i-blau. Al 89' David Toro esmolava la punteria i des de fora de l'àrea acanonava per signar el quart gol que va provocar corredisses per les graderies. El Santfe havia liquidat tots els complexos. En ple festival, David Romo va assistir Jonatan Collado perquè Guille Naranjo en segona acció dibuixés un esplendorós cinc al marcador. Final de festa. De la misèria i l'abisme a picar les portes del cel. Primera batalla superada; en queden nou. Continuem. Som el Santfe.

Santfeliuenc FC:

Toni Lechuga, Carlos García (Guille Naranjo, 81'), César (Adri Toro, 81'), Álex Torres, Mario, Kevin Sánchez, Alfonso Castellano, Peña (Romo, 46'), David Toro, (Joan Rubio, 89'), Sani (Alegre, 81') i Jonatan Collado.

UA Horta:

David Pérez, Eric Ruiz, Lucas (Juanlu, 75'), Xavi, Genís, Germán Collado (Cristian, 86'), Mario (Aleix Arenas, 54'), Miki (Alfi, 75') Aumatell, Joel Méndez i Jandro.

Àrbitre:

Curiel Riera. Es va equivocar en el penal. Abans havia tallat una clara acció de gol de Jonatan Collado a instàncies del seu assistent. Va amonestar els santfeliuencs David Toro i Álex Torres; i els visitants Eric Ruiz i David Pérez.

Quadern de notes:

- 68 minuts circulant per l'abisme i 22 minuts per capgirar el rumb de la història.

- Hat Trick de David Toro. Es va posar l'equip a les esquenes. La millor versió d'un futbolista que es va reivindicar.

- Quan el mestre Romo juga que es silenciï el món.

- Dia de retrobament a Les Grases. Pocs equips han patit tant la solitud com el Santfeliuenc.

- Primera batalla guanyada. En queden nou. Figueres, propera destinació.

- Andrés González va commemorar el 500 i va rebre un regalàs.

- L'Horta va passar d'estar a un punt del Santfeliuenc a quedar-ne a set i amb el gol average desfet.