diumenge, 14 de setembre del 2008

El Santfeliuenc perd al debut davant un Alcarràs pragmàtic

El primer onze del Santfe en el partit jugat davant l'Alcarràs
El Santfeliuenc va caure per 0 a 1 en el debut davant un ultradefensiu i pragmàtic Alcarràs FC. Els blanc-i-blaus no es van assemblar a l’equip compacte i creatiu de la pretemporada i van acabar ensopegant quan tothom creia fermament en les seves opcions. Un gol a les acaballes de Toni Moll va posar la decepció en una temporada pensada per fer coses importants. Ara cal mirar al proper dissabte al camp del Roquetenc per girar la història i esmenar la derrota.
Els jugadors d’Andrés González van sortir molt decidits al camp. Àlex Burch, per banda esquera, posava setge l'espès entrellat defensiu de l’Alcarràs. Al minut 6, un servei excel·lent de Burch no va trobar en Diego l’aliat necessari per inaugurar el marcador quan tothom cantava el gol a les graderies. L’Alcarràs, amb les idees molt clares, de mica en mica es feia amb les mides del camp i començava a desplegar un joc de contenció asfixiant que destruïa qualsevol vel·leïtat ofensiva dels de Sant Feliu. Al minut 30, una contra visitant va posar amb l’ai al cor als seguidors, però un sensacional Gusi aturava una rematada a boca de canó de l’incisiu Toni Moll, el futbolista més actiu dels visitants. En els darrers passatges del primer acte, una internada d’Alex Burch culminada amb una rematada enverinada va trobar com a enemic la cama d’un defensa lleidatà quan la pilota buscava la xarxa. En l’ambient tothom ensumava que el Santfeliuenc hauria de suar de valent per doblegar el sistema de contenció granític teixit per Vidal Agné, entrenador dels de Ponent.
Després de la represa, el panorama no va canviar. El Santfeliuenc mirava de trenar joc a través de Quiles, Dani Gálvez i Diego, però els alcarrassins oposaven resistència ferotge. Andrés González es va jugar la carta d’Ochoa per mirar d’aclarir les idees ofensives. Al minut 62, Quiles habilitava un pilota magnífica a Diego, però l’ex jugador del Cornellà l’enviava un xic desviada. El Santfe volia però no podia, i no semblava capaç de superar la contundent rereguarda alcarrassina en jugades tan aïllades com poc eficients.
L’Alcarràs, que a penes havia inquietat Gusi, començava a estirar-se. A manca de dos minuts arribava la jugada més dissortada i que segellaria el destí del Santfeliuenc en el partit inaugural. En una pilota sense aparent perill, la defensa blanc-i-blava no va estar gaire encertada i la pilota arribava a les cames de Toni Moll, que engaltava un xut col·locat que, a més a més, va tocar un defensa i despistava indefectiblement el porter del Santfe, i feia gol. El gol deixava glaçat Les Grases i provocava la bogeria en els visitants.
Ja no hi havia temps per a més. El Santfe s’estavellava ara i adés amb la numantina i esponerosa defensa visitant i sumava així la primera derrota de la temporada, precisament en el partit que aixecava el teló de la competició. Tres punts que volen de Sant Feliu en el moment menys oportú. Ara cal centrar-se en el proper partit, que serà el dissabte 20 dissabte a les 16:30 hores davant el Roquetenc, a les terres de l’Ebre. Per davant queden 99 punts i 9 mesos de lliga i fóra bo no caure en dramatismes de primera hora.
Santfeliuenc FC: Gusi, Edgar, Hinojo, Jacobo, Iñaki, Dani Gálvez, Carceller (Ochoa, 57’), Cuca. Quiles, Diego (Javi Loro, 69’) i Álex Burch.
Alcarràs FC: Aleix, Ribes, Mercadé, Campoy, Visa, Roca, Joel, Buba, Martes (Juan Carlos, 80’), Rafa Delgado (Saladrigues, 72’) i Toni Moll (Tàpies, 93’).
Gol: 0-1 88' Toni Moll.
Àrbitre: Antonio Navarrete Montoro, de la delegació de Tarragona, regular. Va mostrar tagetes groges a Carceller i Ochoa per als santfeliuencs; i per a Toni Moll, Ribes i Vidal Agné (entrenador) per als alcarrassins. L’afició del Santfeliiuenc li va reclamar com a penal una traveta sobre Àlex Burch.
Incidències: Parc Esportiu de Les Grases. Uns 275 espectadors. Matí assolellat, uns 25 graus. Decepció en l’afició santfeliuenca per una derrota tan dolorosa com inesperada per l’excel·lent pretemporada feta per l’equip de la nostra ciutat.

El Santfeliuenc es va veure superat per l'asfixiant sistema defensiu de l'Alcarràs.