diumenge, 18 de gener del 2009

El Santfeliuenc salva un punt en un partit infernal

El Santfeliuenc va empatar a 2 al camp de l’EFAC Almacelles. Els blanc-i-blaus van haver de remuntar dos gols i van haver de suportar una forta pressió del públic local amb alguns episodis de certa tensió. A Tercera Regional, el Santfeliuenc FC B va empatar a 2 al camp del Sant Vicenç Atl. Vicentí. A Primera Divisió Juvenil, el Santfeliuenc va veure tallada la seva ratxa en caure a Les Grases davant el Martorell per 1 a 2.
El Santfeliuenc va viure una tarda de passió com feia anys que no succeïa. I ho diem perquè al minut 22 perdia per un soprenent 2 a 0, el que el va obligar a igualar el marcador a les acaballes. Enmig de tot plegat, l’equip va suportar la forta pressió del públic local, que va menysprear els futbolistes blanc-i-blaus al llarg del partit. Arran del gol de l’empat aconseguit pel jove David Martín es van viure escenes de tensió. La intervenció de la directiva blanc-i-blava va impedir l’enfrontament entre algun jugador i un sector de l’afició almacellenca.
L’EFAC Almacelles va demostrar al Santfeliuenc que a Preferent no hi ha enemic petit, i que cada partit és una final que es juga al límit. L’arrencada dels locals va sorprendre els blanc-i-blaus. El joc ràpid al contracop feia molt de mal a la defensa santfeliuenca, que es veia desbordada. L’equip de la Franja va acariciar el gol en dues accions abans del minut 5. Els de la nostra ciutat no aconseguien treure’s la pressió del damunt. Alguna cosa no prevista al guió s’estava esdevenint. I el panorama es va fer ben tèrbol quan al minut 14 Joel va culminar de manera plàcida un contracop, i més encara quan Camón, vuit minuts més tard, va tornar a culminar un altre dels molts contracops amb els que els locals van assetjar el Santfeliuenc durant els primers 25 minuts. Els blanc-i-blaus van patir un col·lapse absolut: les transicions atac/defensa no funcionaven, la davantera no rebia pilotes i els locals es creixien.
Els aficionats blanc-i-blaus, que havien fet un llarg desplaçament, es temien una derrota del tot inesperada. Arran del segon gol, el Santfeliuenc es va estirar. Tato i Quiles van mirar de nodrir de pilotes Ochoa per començar a inquietar la porteria local. Sortosament, al minut 44 es va produir una acció que començaria a alimentar l’esperança de reacció. Quiles era travat dins l’àrea. L’àrbitre va assenyalar penal i va expulsar el lateral local Uriach. El penal el va llançar el propi Quiles i el porter li va endevinar la intenció. Acte seguit, Quiles va esmenar l’errada fent el gol en aprofitar el servei de cantonada posterior al penal. Les portes de la reacció s’obrien de bat a bat per al segon acte.

A la represa tothom suposava que el santfe, jugant amb superioritat numèrica i disposant de millors jugadors, resoldria. Ara bé, la il·lusió no es va confondre amb la realitat i els minuts es consumien sense que els d’Andrés González trobessin la clau per obrir el mur almacellenc. L’ambient a les graderies es va anar escalfant -a pesar de la baixíssima temperatura-.
Álex Burch va mirar de donar profunditat a l’atac; Jacobo ho va intentar amb alguna jugada dins l’àrea que va fregar el penal i Ochoa va mirar de treure´s del barret alguna genialitat. Els locals, a manca de 15 minuts, es van quedar amb nou. El públic brogia. El Santfeliuenc es va llançar a la desesperada a l’atac per tal d’aprofitar la notable superioritat i Ochoa va aconseguir superar el porter local mitjançant un gran cop de cap, però l’àrbitre, a instàncies del seu assistent, va anul·lar el gol de manera equivocada. A manca de 10 minuts Carceller va deixar amb deu el Santfe per anar a buscar una pilota fora del terreny de joc. La pilota havia estat amagada per la parròqua local. L’àrbitre semblava disposat a restablir l’equilibri de forces. Les coses es tornaven de color molt fosc. Sortosament, un rampell d’orgull va fer que el Santfe assetgés de manera asfixiant la porteria local. En una acció envitricollada, el jove David Martín va recollir un refús del porter i des de la balconada de l’àrea es va inventar un llançament precís i gens fàcil que va significar l’empat. Els jugadors del Santfeliuenc van esclatar de ràbia. Jacobo va fer un gest a l’afició local, el que li va valer la segona targeta groga. La tensió es tallava amb ganivet. Els directius blanc-i-blaus van evitar l’enfrontament directe entre algun jugador i l’exaltada afició lleidatana.

Els darrers minuts van ser frenètics i descontrolats. Els locals van gaudir d’un parell de bones ocasions que va avortar un encertadíssim i valent David Guisado. El Santfeliuenc, a través d´Álex Burch, va fregar el gol que finalment no va arribar. A l’acabament, la sensació era que almenys s’havia aconseguit salvar un punt en un dels partits més complicats dels darrers temps per l’hostilitat rebuda.
El Santfeliuenc manté la tercera posició amb 29 punts, a cinc de la Iberiana, que també va empatar a dos, i a quatre del Torreforta. El proper dissabte, a les 17 hores, arriba el segon periple consecutiu a terres de ponent, en aquest cop a Alcarràs. Serà l’inici de la segona volta.


EFAC Almacelles: Ángel Abos, Uriach, Jaume, Donés, Sánchez Jara (Iván, 48’), Josan, Camón (Maxi, 55), Paco, Joaquín (Ramón, 71’), Joel (Javi Barrientos, 58’) i Carlos.
Santfeliuenc FC: David Guisado, Guillem Costa (Carceller, 69’), Alberto, Iñaki, Jordi Vidal (David Martín, 82’), Jacobo, Edgar (Álex Burch, 46’), Tato (Edu Melé, 69’), Ochoa, Diego i Quiles.
Gols: 1-0, Joel 14’; 2-0, Camón, 22’; 2-1, Quiles, 44’ i 2-2 David Martín, 85’.
Àrbitre: Lluís Company Jiménez, de la delegació de Barcelona. La seva actuació va ser molt dolenta. Va mostrar targeta groga els locals Uriach, Camón, Paco, Joel, Carlos i Ivan; i per als santfeliuencs Jacobo, Costa, Tato, Álex Burch i Edu Melé. Va expulsar per doble targeta groga els locals Uriach (43’) i Paco (73’); i als santfeliuencs Carceller (80’) i Jacobo (86’) també per doble targeta groga. Andrés González va deixar la banqueta abans d’hora en rebre dues targetes grogues.
Incidències: Municipal d’Almacelles, assistència de 300 espectadors. Tarda gèlida, 3 graus. Al llarg del partit hi van aparèixer bancs de boira. El president del Santfeliuenc FC, Alberto Prieto, va mostrar el seu malestar pel comportament poc esportiu d’una part de l’afició local envers els jugadors blanc-i-blaus.
Tercera Regional

El Santfeliuenc FC B va esgarrapar un punt al feu del Sant Vicenç Atl. Vicentí en empatar a 2.
El Santfeliuenc FC juvenil punxa a Les Grases
El nostre juvenil no va poder mantenir la ratxa victoriosa en perdre per 1 a 2 davant el Martorell. Més enllà d’aquest resultat negatiu, els joves d'Óliver Lima segueixen a la zona còmoda de la classificació.

El Cadet guanya i es jugarà el lideratge davant el Cornellà

El nostre Cadet continua amb la seva esplèndida temporada i aquest cap de setmana va superar el Sant Andreu de la Barca Agrupa per 2 a 1. Amb aquest resultat el nostre equip suma 37 punts i s'apropa a només dos del Cornellà C. El proper diumenge a Les Grases, a partir de les 15 hores, Santfe i Cornellà es jugaran el primer lloc del grup VIII de Primera Divisió.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Acaba la primera vuelta y ha sido satisfactoria, estamos hay arriba, aunque para conseguir algo, en esta segunda vuelta se deberia de conseguir unos 35 puntos para arriba, asi que adelante sanfe que se puede!!

Un saludo y viska el sanfe!!

PD: PODEMOS!!

Anònim ha dit...

Se acaba la primera vuelta. Más allá de lo que podamos argüir, el Santfe está ahí y con 17 finales por delante. Si el equipo acaba de centrarse y estamos concentrados -porque calidad no falta- podemos conseguir algo histórico. Pero vayamos pasa a paso, y el primero es Alcarràs. Si nos traemos los tres puntos de Alcarràs las cosas aún se verán mejor.

Capítulo aparte merece lo sucedido en Almacelles. Creo que el público local, o cuando menos un sector importante y muy joven, se ha confundido de objetivo: si estaban enfadados por lo que ellos consideran un trato inadecuado del Colegio de árbitros, ahí el Santfe no tenía ninguna culpa para que se conviertiese en una suerte de chivo expiatorio.
Deberíamos remontarnos muchos años atrás -los deplazamientos a los campos de Tarragona de los 70 y 80-para encontrar un trato tan áspero a nuestro Santfe. Demasiados insultos, demasiadas malas formas. El fútbol es un espectáculo para disfrutar, para hacer amistad entre los equipos catalanes que recorremos muchos kilómetros con la esperanza de ver a ganar en buena lid a nuestro representante. Lo que hemos visto hoy debería hacernos reflexionar.

De todos modos, creo que no es bueno que anide rencor alguno y por eso deseo lo mejor para el EFAC Almacelles desde Sant Feliu

Visca el Santfe!!!

Anònim ha dit...

Hola a todos, quiero quejarme de la descriminación que se le esta haciendo al futbol base del club, actualmente tenemos 10 equipos, 7 de base y 3 de escuela, pues parece que no existan, por lo menos para quien se encargue de actualizar este blog o media pagina web.

Tenemos al juvenil en 1ª, y parece que no importe, desde el 13 de diciembre no se actualizan los partidos, no solo del juvenil, sino de todos los equipos de base, a escepción de el alevin A, benjamin B, y prebenjamin, gracias a tt8, porque sino tambien caerian en el pozo del olvido.
Tt8 deberias tener un hijo por equipo,ja,ja,. Vale de bromas que es muy serio, 4 equipos en 1ª división, tres de ellos luchando por salvarse y el cadete por ganar el campeonato, y si alguien quiere expresar su opinión sobre el partido de la última jornada, tiene que escribir en el del dia 13 de diciembre de 2008, tiene guasa, solo se limitan a poner el resultado a pie de cronica del primer equipo y se acabó.

A mi solo me dan a entender que a la directiva solo le importa el primer equipo, y señores el SANTFELIUENC F.C. son todos, desde el primer equipo hasta las promesas, porque todos llevan los mismos colores, y defienden el mismo equipo alla donde van, así que por favor actualicen cada semana el blog y esten un poco mas pendientes de los chicos, niños y niñas del club. Se que estan haciendo mucho y se agradece, pero hace falta mucho mas, nuestros jugadores se lo merecen.

Calusa...

Anònim ha dit...

Es cierto que ultimamente no esta actualizado el futbol base en este blog, pero el motivo no es que esten en el pozo del olvido, es que la persona ( un padre) que lo realizaba no tiene tiempo, y tambien es cierto que lo unico que esta actualizado es porque tt8 se encarga muy gentilmente, pero creo que en vez de tener mas hijos tt8 que ya tiene, deberian de haber mas tt8.

coco

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

¿Que no se actualizan los foros del fútbol base? ¿Es que alguien participa? ¿Es que siempre nos lo tienen que dar todo hecho? ¿No sería mejor que todos participáramos? ¿Que entre todos llenáramos la web de contenidos con nuestras aportaciones?. TT8 lo hace en las secciones donde participan sus hijos, yo lo hacía donde está el mío y me estuve tomando la molestia de ir poniendo los partidos y resultados de los otros equipos pero vista la falta de participación e interés en los foros y mi falta de tiempo he dejado de hacerlo. ¿Que no está actualizado desde el 13 de diciembre? Es que si yo no hubiera empezado hacerlo estaría la primera foto y los enlaces a los resultados de la Federación. La participación empieza siempre cuando hay que criticar, sabía que lo haríais. Pero esto tiene un arreglo muy sencillo: que empiecen a salir los voluntarios para hacerlo que seguro que hay un montón.

Joan Díez

Anònim ha dit...

calusa...?
no falta una inicial? "mi"

pòn el nombre hombre, que no te de vergüenza.

Anònim ha dit...

Que pena! que siempre salgan los mismos/as a tocar las narices...

Ya habeis leido a Joan, los voluntarios martes, jueves y viernes que busquen a Manolo o Alberto y seguro que estan encantados con la colaboracion!

Anònim ha dit...

Hola a tod@s,
Coincido plenamente con lo expuesto hasta ahora. Este foro-web lo hemos de construir entre todos y no dejarlo tan sólo en manos de la Directiva (que bastante hace ya!!).
La verdad es que agradezco la aportación de Calusa, ya que, puede propiciar un "relanzamiento" y una mayor participación en este foro-web.
Lo dicho...a participar toca!!!
Visca el Santfe
TT8

Anònim ha dit...

Estoy de acuerdo con todos, con cada una de vuestras opiniones, las respeto y yo soy el primero que se ofrece voluntario para ayudar, pero también tengo mi parte de razón.
A por cierto, no me da verguenza, yo por lo menos pongo iniciales, y cada uno es libre de poner lo que quiera, ¿verdad Sr. Anonimo?

Calusa...

Anònim ha dit...

2 preguntas:

1.- Este año han hecho calendarios de mesa del sanfe??

2.- Hablando del tema, del cual va la noticia, podriamos estar hablando de la primera mejor vuelta del sanfe de toda la historia??

Un saludo y viska el sanfe!!

Anònim ha dit...

A las pregunta de Jesús:

Es la mejor primera vuelta del Santfeliuenc en Preferente. Cumplimos la 15ªparticipación en dicha categoría.

Si nos remontamos en el tiempo, la mejor primera vuelta fue en la temporada 1984-85, en Primera Regional. Fuimos campeones de invierno y después campeones de grupo y ascendimos a Preferente, una Preferente por entonces muy diferente y mucho más poderosa dado que no existía la Primera División Catalana.

Queda mucha liga y lo fundamental va a ser no fallar donde no tenemos que fallar. Y todo empieza por sumar tres puntos en Alcarràs. Tal como van las cosas en Segunda B es probable que el segundo puesto lleve a Primera Catalana. Tiempo al tiempo.

Visca el Santfe!!!

Anònim ha dit...

Pues ya que hemos hecho la mejor primera vuelta de la historia en preferente, ahora hace falta hacer esas buenas segundas vueltas que suele hacer el sanfe, eceptuando el año pasado, y asi poder celebrar algo a final de temporada!

Asi que yo creo que calidad hay para conseguirlo, asi que esta claro que podemos!!

Un saludo y viska el sanfe!!

PD: Hecharle muchas ganas en Alcarras!