dimarts, 17 de març del 2009

Deu partits, deu finals... tots junts, podem !!!

Certament la de diumenge no va ser la jornada somiada; ara bé, el Santfeliuenc segueix amb les opcions d'ascens intactes. Queden deu partits i 30 punts en joc, i els enfrontaments directes Sants - Torreforta; Gimnàstica Iberiana - Torreforta; i Torreforta - Santfeliuenc a més d'altres combinacions poden fer canviar de manera radical el panorama. El que cal mantenir és la il·lusió, i que l'esperit de l'afició que va néixer arran l'encontre amb la Gimnàstica Iberiana no només no minvi sinó que vagi a més. Sense el suport de tots vosaltres, sense el suport de la ciutat l'ascens a Primera Divisió Catalana serà més difícil. Per això us demanem el recolzament incondicional. Tenim dos partits seguits a Les Grases: Guissona -22 de març- i Viladecans -29 de març- on necessitem un gran ambient. Si assolim els 6 punts tornarem a estar ben amunt.


Deu partits, deu finals. Radiografia del que resta de lliga
Si fem una análisi de les deu jornades que queden als quatres aspirants podem inferir que encara hi ha moltes coses per resoldre i que tot està molt obert i per decidir. Hi ha enfrontaments directes i altres partits amb equips de la zona baixa que són una incògnita.

Gimnàstica Iberiana, 49 punts:
A l'Eduard Aunós, rep a:
Barceloneta (22 de març)
El Catllar (29 de març)
Sant Joan Despí (19 d'abril)
Torreforta (3 de maig)
Alcarràs (17 de maig)
Cambrils (31 de maig)
A domicili, visita a:
Sitges (5 d'abril)
Vista Alegre (26 d'abril)
EFAC Almacelles (10 de maig)
Roquetenc (23 de maig)
L'equip que entrena Fernando Navarro "Picolo" és qui ho té millor. Dels deu partits que li resten, sis són a casa i això per a la Iberiana és una garantia. El partit clau el jugarà el tres de maig davant el Torreforta. La propera setmana rep la Barceloneta, que lluita per la permanència però que sobre el paper no sembla un rival que pugui posar-hi problemes. La resta de partits de casa són accessibles. D'altra banda, a domicili hi té un calendari de dificultat mitjana, encara que especialment rellevants les visites a Vista Alegre i Roquetes.

Club Deportiu Cultural Torreforta, 48 punts
Al Municipal de Torreforta, rep:
Alcarràs (22 de març)
Cambrils (5 d'abril)
Horta (26 d'abril)
Canyelles (10 de maig)
Santfeliuenc (24 de maig)
A domicili, visita:
Roquetenc (28 de març)

Sants (19 d'abril)
Gimnàstica Iberiana (3 de maig)
Guissona (17 de maig)
Sant Ildefons (31 de maig)
L'equip de Tarragona té un calendari molt exigent. A casa rep equips complicats com Alcarràs i Cambrils, a més de dos barcelonins incòmodes que encara no tenen la permanència garantida: Horta i Canyelles. I el dia 17 de maig rep al Santfeliuenc en un partit que pot ser decisiu. D'altra banda a domicili té dues visites d'alt nivell: Sants i Gimnàstica Iberiana, a més del derbi provincial al sempre difícil camp del Roquetenc. Caldrà veure si amb un calendari tan fort els tarragonins mantenen la seva irreductible eficàcia.



Unió Esportiva Sants, 46 punts
A Magòria, rep:
Sant Joan Despí (29 de març)
Torreforta (19 de abril)
Alcarràs (3 de maig)
Cambrils (17 de maig)
Viladecans (31 de maig)
A domicili, visita:
Sitges (22 de març)
Vista Alegre (5 d'abril)
EFAC Almacelles (26 d'abril)
Roquetenc (9 de maig)
Horta (24 de maig)

L'històric equip barcelonès que entrena Pep Marguí malda per l'ascens per tal de recuperar el prestigi d'antany. Els verd-i-blancs tenen un calendari temperat. A casa reben el Torreforta en un duel que pot acabar de dibuixar les seves aspiracions. La resta de rivals, si exceptuem un Sant Joan Despí carregat de problemes interns, són de dificultat mitjana. A domicili, el calendari és complicat amb rivals d'entitat com Sitges, Vista Alegre, Roquetenc i per cloure la competició el derbi amb l'Horta.



Santfeliuenc Futbol Club, 45 punts
A Les Grases, rep:

Guissona (22 de març)

Viladecans (29 de març)

Barceloneta (19 d'abril)

Sitges (3 de maig)

Vista Alegre (17 de maig)

EFAC Almacelles (31 de maig)

A domicili, visita:

Sant Ildefons (5 d'abril)

Sant Joan Despí (26 d'abril)

El Catllar (10 de maig)

Torreforta (24 de maig)

El nostre Santfe té un calendari prou accessible. És cert que clou les seves visites a Torreforta el 24 de maig, per bé que abans tindrà partits a Les Grases on sobre el paper ha de sumar i esperar els enfrontaments directes de Sants, Torreforta i Iberiana per, com a poc, retornar al segon lloc. Els d'Andrés González tenen sis dels deus partits a casa i això s'ha d'aprofitar.

Aquest és el panorama, en línies generals, abans de les deu jornades de clausura. Evidentment a hores d'ara tot són especulacions i conjectures. Les opcions del Santfe són sòlides i això ningú no ho pot discutir. Recordeu que puja a Primera Divisió Catalana el campió i el segon juga la promoció amb el segon del primer grup. A més a més enguany caldrà estar molt atent als ascensos compensats de Tercera a Segona Divisió B, ja que el tercer millor classificat dels dos grups de Preferent pot tenir aspiracions ben serioses d'ascens si no es produex cap descens d'un equip català de Segona B a Tercera i n'hi ha dos que pugen de Tercera a la divisió de bronze. Tot per decidir, doncs, al grup II de Preferent i el Santfeliuenc té a l'abast assolir un dels èxits més grans de la seva generosa història més que centenària.