diumenge, 20 de setembre del 2009

Tres punts perduts en 20 minuts per a l'oblit

SANTFELIUENC FC 1 - CD BANYOLES 2
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Assistència: 300 espectadors
Àrbitre: Miguel Ángel Bastida Torres
Temperatura: 22 graus, cel entelat

El Santfeliuenc-Banyoles va tenir més coses del que tothom preveia i va acabar deixant un regust molt amarg per la derrota i per la forma en què es va produir. Els primers minuts van ser dolentíssims per als nostres interessos. Els banyolins van fer dos gols i podien haver-ne fel algun més. El Santfeliuenc va reaccionar amb força i Rubén Quiles va rematar de cap a gol una jugada molt ben trenada. Després va arribar un vendaval santfeliuenc i moltíssimes ocasions desaprofitases. I tot plegat adobat amb un arbitratge desastrós del senyor Miguel Ángel Bastida Torres que va ometre dos penals. Al descompte, un penal incialment xiulat al Santfeliuenc va acabar convertint-se en fora de joc a instàncies de l'assistent, en una decisió que va enervar els nervis de l'afició.
En la primera visita a Sant Feliu el Banyoles va treure gran profit. Els del Pla de l'Estany van sortir al camp amb les piles carregades davant un Santfe sorprenentment adormit. Isma, en culminar una acció de contracop, i Bassols, de penal, van posar un marcador que va deixar glaçat Les Grases i que finalment seria un mur infranquejable.
El Santfeliuenc, però, va reaccionar i enrabiat va començar a crear perill. Fruit d'això al minut 25 Quiles va rematar de cap una jugada molt ben trenada per Álex Burch i Jacobo. El gol va donar molta seguretat al nostre equip que es va llançar a l'atac i va convertir la porteria gironina en un festival ofensiu. Malaurament ni Dani Texeira ni Dani Sánchez ni Rubén Quiles van tenir la fortuna de segellar en gols ocasions molt clares. L'àrbitre terrassenc Miguel Ángel Bastida Torres va començar a adquirir protagonisme en ometre tres jugades punibles dins l'àrea de les que, almenys dues, eren molt clares.
Amb derrota però amb bones sensacions el Santfeliuenc va marxar als vestidors. L'ambient ja era aleshores molt crispat per l'actuació arbitral.
La represa va servir perquè el partit entrés en una certa fase d'astènia. El Banyoles va aconseguir adormir l'encontre i el Santfe no trobava la clau per posar les taules. Parra i Iván Fuentes, que reapareixia després de 23 mesos d'absència, van mirar d'oxigenar el joc. Va ser aleshores quan el Santfeliuenc va recuperar el domini absolut i va posar setge la porteria banyolina. Álex Burch i Diego van portar molt perill però va mancar encert a l'hora de rematar. El Banyoles resistia de manera numantina.
Els darrers minuts van ser molt tensos. El Banyoles va perdre molt de temps i això va fer empipar l'afició. El Santfeliuenc es va abocar a l'atac de manera desesperada. José Antonio Ochoa va tenir a les botes l'empat però una intel·ligent i ben intencionada rematada se'n va anar fora. Diego també ho va fregar però la seva rematada dins l'àrea no va trobar porteria.
I la polèmica va esclatar
Al minut 90 es va produir la jugada que va marcar el desenllaç. Alberto es va endinsar dins l'àrea tot trencant el fora de joc i va superar el porter, que no va tenir més remei que fer penal. El penal no admetia discussió i l'àrbitre el va assenyalar i a més va expulsar Edu. Tanmateix l'assistent va aixecar el banderí i va marcar fora de joc. L'àrbitre va decidir rectificar per respectar el criteri del seu company. La polèmica va esclatar i l'ambient es va enrarir. Ja no hi va haver temps per a res més i el partit es va consumir amb la tristesa per una derrota que el Santfe no va merèixer.
Santfeliuenc FC: Albert Duran, Cristian Escudero, Alberto, Iñaki, Jordi Vidal, Jacobo, Dani Sánchez (Parralejo. 62'), Diego, Quiles (Ochoa, 72'), Dani Texeira (Iván Fuentes, 62') i Álex Burch.
CD Banyoles: Edu, Isma, Castro, Faura, Roura, Mario Hita, Coro, Lema (Gity, 72'), Matamala, Bassols (Alabert, 74') i Edgar (Rude, 77').

Gols: 0-1, Isma, 13'; 0-2, Bassols, de penal, 18'; i 1-2 Quiles, 25'.
Àrbitre: Miguel Ángel Bastida Torres (de la delegació de Terrassa). El seu arbitratge va ser molt deficient. Va mostrar targeta groga als santfeliuencs Dani Texeira, Dani Sánchez, Parralejo, Alberto i Andrés González; i als visitants Isma, Faura, Roura, Mario Hita i Edgar.
Incidències: l'accés als vestidors un cop acabat el partit va ser un xic tumultuós. Sortosament la magnífica actuació del delegat del Santfeliuenc, Miguel Ángel Campoy, i de la directiva va evitar problemes.
Quadern de notes:
- El Banyoles va treure profit en la seva primera vista a Sant Feliu. Els del Pla de l'Estany van demostrar moltes taules malgrat la seva joventut. La mà de Napo Cayuela es nota.
- El Santfeliuenc va tenir capacitat de reacció però va mancar fortuna per guarir una ferida que era massa gran al minut 18.
- Els nostres jugadors no han de perdre la confiança per aquesta derrota. La temporada és llarguíssima i ens han demostrat que poden fer coses grans. Tothom coneix l'objectiu i a partir d'aquí hi ha camí generós per créixer.

El CD Banyoles va jugar per primer cop a la seva història a Sant Feliu i se'n va endur els tres punts gràcies a un inici fulgurant

Rubén Quiles va fer un gol que obria les esperances de capgirar el marcador. Malauradament va ser l'únic gol que vam poder celebrar

1 comentari:

jesus m. ha dit...

El equipo da buenas sensaciones, pero tiene malos minutos al principio del partido, la semana pasada tambien ocurrio lo mismo, la diferencia fue que esta semana nos metieron dos goles y la semana pasada tubimos una genialidad de un jugador y nos enchufo en el partido, asi que si somo capaces de corregir esos errores, seremos un equipo muy competitivo.

Por lo demas animar al equipo que se puede ganar la proxima semana contra el Sec, y creo que si juegan como hoy luchando y jugando el balon, somos capaces de ponernos con 6 puntos en la liga.

Un saludo y viska el sanfe!!