dijous, 26 de novembre del 2009

Santfeliuenc - Igualada, un clàssic recuperat

SANTFELIUENC FC - CF IGUALADA
Data: diumenge 29 de novembre
Hora: 12 del matí
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Àrbitre: Sergi Rigau García (Delegació de Girona)
Radio o TV: Ràdio Marca Barcelona i Ràdio Igualada
Previsió del temps: temperatura de 16 graus, cel cobert

Santfeliuenc i Igualada es tornaran a veure les cares 38 anys després de fer-ho per última vegada a Primera Regional a la temporada 1971 - 1972. Un partit importantíssim per al Santfe ja que de sumar els tres punts continuaria mantenint una renda còmoda amb les posicions amenaçades pel descens.
Andrés González recupera per a diumenge Jacobo, Parralejo i Javi Pozo. Tanmateix no hi podrà comptar amb David Arcos. Arcos ha estat castigat amb 4 partits de sanció arran l'expulsió de la setmana passada al camp de la Gimnàstica Iberiana. Tampoc no hi serà Diego, que compleix el tercer partit de sanció. A les últimes hores, Jordi Vidal ha tingut molèsties a l'esquena tot i que es confia en la seva recuperació.
Santfe - Igualada, un clàssic del nostre futbol ha de ser un bon argument per passar el matí de diumenge al Parc Esportiu de Les Grases. Necessitem tot el suport de l'afició de Sant Feliu. Necessitem omplir Les Grases. De tu depèn, depèn de tots!


El Santfe avança el partit que ha de jugar a Sant Feliu de Guíxols
El partit que havia de disputar el nostre equip el proper diumenge 6 de desembre a les 17 hores al Municipal Josep Suñer i Arxer de Sant Feliu de Guíxols ha estat avançat al dissabte 5 de desembre a les 16:30 hores. La directiva de l'Ateneu Deportiu Guíxols va sol·licitar el canvi horari per tal de poder tenir més dies per gaudir del pont de la Constitució. El Santfe hi ha accedit.

El nostre rival (XIII), un històric del futbol català que vol consolidar un projecte de futur per tornar a Tercera
El CF Igualada és un dels grans clàssics de la Catalunya interior. Fundat el 1939 després de la Guerra Civil, va recollir el testimoni de l'Ateneu Igualadí. L'any 1946 va debutar a Tercera Divisió i d'aleshores ençà ha repetit en 33 ocasions a la categoria de bronze. Al final de la dècada dels 40 va viure el primer període d'esplendor, que també viuria a principis dels 60 i als anys 80, quan els de l'Anoia van encadenar 17 temporades consecutives a Tercera (1979 a 1996), amb el protagonisme d'un entrenador que va deixar empremta, Paco Marfil. El vell camp del Xipreret s'omplia diumenge rere diumenge amb més de 3.000 espectadors. La inauguració d'un magnífic estadi com Les Comes, l'any 1986, va suposar un cert distanciament de l'afició propiciada per la llunyania de la nova instal·lació al centre urbà. La temporada 2006-2007 va ser l'última experiència igualadina a Tercera, de la mà d'un veterà com Martí Alavedra a la banqueta. L'objectiu de l'Igualada actual és créixer a poc a poc per preparar el retorn a Tercera, categoria natural d'una entitat que representa una ciutat amb gran tradició esportiva.

El CF Igualada 2009 - 2010 està completant una magnífica temporada. L'equip que entrena l'experimentat José Luis Ruiz està format per joves futbolistes de la comarca de l'Anoia i hi arriba a Sant Feliu en un meritori sisè lloc amb 21 punts, a només dos de les places d'ascens. Futbol directe, dinàmic i disciplinat puntegen el joc d'un equip en què destaquen el porter Yannick; els defenses Ribalta, Paquito i Oriol Dot; els migcampistes Marc Gumà, Jesús Milán i Enric; i els ariets Pedro, Mili Andreu i Isma Barrantes. L'esmentat central Ribalta serà baixa obligada ja que el passat diumenge, en la victòria de l'Igualada contra el Vilafranca, es va trencar el menisc en una acció fortuïta.

Plantilla:
Porters: Yannick Wiles i Wilfred (Sant Pere Molanta).
Defenses: Paquito, Sergio Torres, Marc García, Ribalta, Edu Cortada, Oriol Dot i Juan Aragusto (Igualada, juvenil).
Migcampistes: Marc Gumà, Jesús Milán, David Milán (Igualada, juvenil), Enric, Víctor (Vilanova del Camí), Cristian Fernández i Sergi Barnadas (Berga).
Davanters: Isma Barrantes, Pedro Calvo, Gerard Jorba, Mili (San Mauro) i Castilla (Igualada, juvenil).


Dades del club
Any de fundació: 1939
President: Joan Virgili
Estadi: Muncipal de Les Comes. Inaugurat el 21 d'agost de 1986
Aforament: 4.320 espectadors
web: www.cfigualada.cat
Bibliografia: Joan Gual Morera, Cinquanta anys del CF Igualada 1939-1989
Temporades a Tercera Divisió: 33
Temporades a Primera Catalana: 5

Últim precedent:
Primera Regional, grup II, temporada 1971-1972
Jornada 10 (7-11-1971), Santfeliuenc FC 3 (Hernández, 15'; Pepín, 30' i Paco, 35') - CF Igualada 1 (Lupón,75').
Jornada 29 (12-03-1972), CF Igualada 8 - Santfeliuenc FC 1

Font de la imatge: http://www.cfigualada.cat/