dilluns, 22 de febrer del 2010

La contra de la crònica

Estem recuperant-nos de la suma de sensacions que vam viure fa unes hores al Municipal de Peralada. El gol de Javi Pozo va ser dels que se celebren de debò. El Santfeliuenc va encadenar la quarta victòria a domicili (Mataró, Tortosa, Banyoles i Peralada), o el que és el mateix: 1000 quilòmetres que valen 12 punts. Qui ens ho hagués dit que això s'esdevindria quan aquell tres d'agost la Federació Catalana ens va fer avinent com una epifania atemporal que érem equip de Primera Catalana.
Tenim la sensació que estem fent coses molt importants per a la ciutat però també tenim la convicció que cal fer moltes més coses. Cal una implicació decidida de totes les forces vives perquè aquest projecte ha de ser compartit. El club no ho pot fer sol ni tampoc pot anar sol. Si Sant Feliu vol tenir un equip que representi la ciutat en la millor categoria possible calen moltes mans... i alguna carícia.
Des de l'apocalíptic 1936 el Santfeliuenc no visitava l'Alt Empordà, va ser a Figueres. Peralada restarà a la memòria com l'escenari on el Santfe ens va fer somiar. Algunes tardes santfeliuenques, ni que sigui des de la distància, tenen sentit.
I el proper diumenge un nou capítol d'aquesta aventura: Santfeliuenc-San Cristóbal; algú gosa no venir a Les Grases a fer costat al nostre Santfe?

PS: un record molt especial per a un santfeliuenc que vam retrobar a Peralada. Antonio Rodríguez Saravia, "Rodri", un dels futbolistes de la ciutat que va arribar més alt al nostre futbol i que ara resideix a Vilabertran i coordina el futbol base del CF Peralada. "Rodri" va sortir de la pedrera de "Los Pajaritos" a Falguera i amb 16 anys va debutar amb el primer equip del Santfeliuenc de la mà de Toni Llebaria. L'estiu de 1987 el FC Barcelona el va fitxar i va coincidir en categoria juvenil amb Pep Guardiola, Pinilla, Albert Tomàs, Pablo Maqueda entre altres. Després va iniciar un llarg periple pel futbol espanyol i catala: Terol, Igualada, Balaguer, Tàrrega, Nàstic de Tarragona, Lleida o Palamós. Va ser un bonic retrobament i amb ell vam evocar aquells anys al mític camp de la Rambla. Tempus fugit. Una forta abraçada, estimat "Rodri".



Mosaic que recorda la gesta del CF Peralada quan l'any 2004 va arribar a la semifinal de la Copa Catalunya i s'hi va enfrontar al Barça al Nou Estadi de Tarragona

Castell de Peralada, centre de la vila empordanesa

Muralla i portalada d'accés al nucli medieval de Peralada

Convent de Sant Domènec, cor de la Peralada medieval

Imatge de la bonica i confortable tribuna del Municipal peraladenc

El nostre company de Ràdio Sant Feliu Joaquín Rivas va canviar micròfons per pilota i va provar el porter/delegat Txiqui Campoy. Genis i figures del paisatge santfeliuenc

1 comentari:

Anònim ha dit...

DE LA PEÑA DANIEL MALDONADO.
A quien interese, hemos colgado las estadisticas, recopiladas de resultados de futbol, si se cumplen, dan al santfe un porcentaje alto en los prosimos partidos,el seguimiento es asta el igualada, en todos somos favoritos.
A si que si los pronosticos se cumplen, nos vemos en 3ª.
El ayuntamiento no tendra escusa, para mejorar las instalaciones, y apollos al club, a si como empresas y comerciantes.
El mejor correo es el boca a boca.
El mensajero eres tu , aficionado del santfe, transmite el mensaje de optimismo que todos deseamos al equipo