dimarts, 31 d’agost del 2010

Coneguem la Primera Divisió Catalana 2010 - 2011 (II)

Seguim el periple per la Primera Divisió Catalana amb una mirada a Lleida i les Terres de l'Ebre. La Unió Esportiva Tàrrega representarà les terres de ponent, i el CD Tortosa i la UE Rapitenca seran els referents de la Catalunya meridional.


UE Tàrrega, somiar amb el retorn a Tercera no és una quimera

La UE Tàrrega enceta una nova temporada amb il·lusions renovades i la creença en un projecte conduït per Edu March que, per cinquena temporada, repetirà a la banqueta. Els targarins van demostrar coses interessants la temporada passada però la feblesa lluny de La Plana i el llast de les lesions, que va ser especialment sever amb els davanters, van acabar per condicionar la classificació. Precisament si hi ha hagut una posició on els targarins s'han reforçat a gratcient és la línia d'atac: a les altes d'Edu Raya i Jesús Rey (tots dos amb dilatada trajectòria a Tercera) cal afegir el retorn de Jordi Castellana després de dues temporades en blanc. Tot és possible a La Plana i es comença a preparar el terreny per a un cobejat retorn a Tercera.
L'objectiu: el Tàrrega 2010 - 2011 està cridat a ser un dels grans animadors de la competició per bé que no arrenca entre els candidats a l'ascens.

Plantilla:
Porters: Jordi Chiné i Adrià Oliver (Tàrrega B).
Defenses: Robert Font (Guissona), Saladrigues (Mollerussa), Sergi, David Pacheco, Denís, Gerard Roca i Juande (Lleida, juvenil).
Migcampistes: Rafa Delgado, Marc Carballo, Kiko, David Vendrell i Edu Suárez.
Davanters: Pijoan, Castellana, Carlos Cortés, Edu Raya (Balaguer) i Jesús Rey (Benavent).
Entrenador: Edu March.


Les imatges han estat extretes de www.uetarrega1916.blogspot.com/


UE Rapitenca: el retorn a Tercera ha de prendre el camí més curt

La decepció a La Ràpita pel descens a Primera Catalana va ser enorme. El conjunt ebrenc semblava consolidat en categoria nacional però una temporada atziaga va acabar amb la il·lusió d'una de les aficions més apassionades i nombroses del futbol català. Els de la Devesa han sabut reaccionar i han confegit un equip de garanties que de la mà del cordovès Santi Palanca -ex jugador del RCD Espanyol- vol tornar per la via ràpida a Tercera. Els rapitencs han demostrat el seu potencial en una pretemporada on s'han imposat amb autoritat a equips de superior divisió. El Nàstic va rebre un contundent 3 a 0 en la seva visita al feu de la Devesa. Jugadors com Carles Gilabert, Sergi Grau i Iban Parra han d'imposar la seva vàlua. El dubte principal: el rendiment fora de La Ràpita i els llarguíssims desplaçaments.

L'objectiu: l'ascens a Tercera Divisió. És favorit indiscutible.

Plantilla:
Porters: Raúl Jiménez (Tortosa), Miki i Roberto Carrillo (Balaguer)
Defenses: Manolo Puig (Amposta), Jordi Cano (Vilanova), Óscar (Sant Jordi), Mario, Pere Navarro, Villacampa i Sergi Grau.
Migcampistes: Cristian Bertomeu, "Cuqui" Palanca (Torreforta/L'Ampolla), Edgar (Amposta), Felipe (juvenil) i Hugo Espinosa.
Davanters: Raúl Teixidó, Iban Parra (Balaguer), Carles Gilabert, Callarisa, Àlex Forés (Nàstic, juvenil).
Entrenador: Santi Palanca.

La UE Rapitenca que va perdre la Tercera Divisió. Imatge extreta de la pàgina web oficial: http://www.uerapitenca.net/


CD Tortosa, canvi de rumb i aposta per la joventut

El CD Tortosa 2010-2011 tindrà molts pocs punts en comú amb l'equip de la passada temporada. La directiva roig i vermella ha tancat l'aixeta i ha apostat per un projecte gronxat en joventut que ha trencat amb dinàmiques heretades. El Tortosa que veurem enguany tractarà de demostrar que amb un canvi de política basat en futbolistes de la terra i del planter es poden acoseguir resultats, tot i que la incertesa sembla a hores d'ara l'element a superar. Serà cabdal fer-se fort a casa per començar a conrear un camí que ha de portar a la permanència.

L'objectiu: mantenir la categoria sense massa patiment pot ser la millor notícia en un club que ha fet una aposta decidida per l'austeritat i la gent de casa.

Plantilla:
Porters: Josué Andreu (juvenil), Àlex Iniesta (juvenil) i Alfons Povill (Roquetenc)
Defenses: Joseph (Remolins Bitem), Joan Pérez (Sant Joan), Aleix Masdeu (La Cava), Jordi Roca (juvenil), Sergi Curto (juvenil) i Maikel Fernández (juvenil), i Àlex Clua (Gandesa).
Migcampistes: Àlex Borrull, Iku (Jesús i Maria), Cristian Ventura, Sergi Ventura i Marc Baigés (Remolins Bitem).
Davanters: Àlex Accensi (La Cava), Joan Fontanet (Gandesa), Albert Arnau (Ulldecona), Toni Calafat (Ascó).
Entrenador: Carles Blanch.

El CD Tortosa serà molt diferent a l'equip que va visitar Les Grases l'any passat

El CD Tortosa 2010 - 2011 aposta per la joventut i el planter.

Imatge cedida per Ebresport.com