diumenge, 26 de maig del 2013

El Santfeliuenc a un punt de la promoció gràcies a un gol d'Iván Peralta

FC MARTINENC 0 SANTFELIUENC FC 1 (IVÁN PERALTA, 63')
ÀRBITRE: EDGAR NULA PÉREZ (DELEGACIÓ DE LLEIDA)
ESTADI MUNICIPAL DEL GUINARDÓ
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
TEMPS: CEL COBERT, TEMPERATURA DE 15 GRAUS

El minut 63 va ser el minut màgic que va empènyer el Santfeliuenc al cel de la Primera Catalana en direcció a la promoció d'ascens a Tercera Divisió. I va tenir un nom: Iván Peralta. El reaparegut davanter blanc-i-blau tot just acabava de saltar a la gespa del Guinardó quan va recollir una assistència dins l'àrea d'Alberto per batre amb convicció Jesús. El gol va fer esclatar els santfeliuencs que hi eren al Guinardó i també als molts santfeliuencs que seguien el partit a través de la retransmissió de Ràdio Sant Feliu. Amb l'empat del Viladecans a Igualada el Santfe només necessita un punt per assolir la promoció. No cal dir res més però el proper diumenge a les 12 hores Les Grases ha de rebentar. Ara o mai.
Abans del gol el Santfeliuenc va haver de suar de valent. Els primers 45 minuts van ser de massa respecte i contenció. El Martinenc va arribar amb perill en un parell d'ocasions a través del seu davanter Joel, tanmateix el sempre esplèndid Carlos -que aquesta setmana va debutar amb la selecció catalana amateur- va evitar més ensurts dels necessaris. Els blanc-i-blaus no van veure la porteria del Martinenc i només als darrers cinc minuts les escomeses per banda esquerra de Maldonado i l'atreviment d'Éric Pacheco va ninquietar una mica la defensa vermella. Calia buscar un gol necessari per arribar a la darrera jornada depenent de nosaltres.
L'inici de la represa tampoc no va ser gaire lluïda. El Martinenc va dominar un xic més i el Santfe no va trobar el seu espai. Però Dani Maldonado va obrir el camí de l'esperança. Una cursa per banda esquerra va acabar amb un xut potent que va escopir el pal. Era el pròleg al deliri del gol. Cinc minuts més tard Alberto va tenir prou empenta per controlar una pilota dins l'àrea i assistir Iván Peralta que no va perdonar. Un gol que feia embogir el sector blanc-i-blau del Guinardó. Amb el gol el Santfeliuenc es va sentir molt còmode. El Martinenc no va inquietar massa i només l'expulsió d'Iván Peralta (78') -dues grogues, la primera per treure´s la samarreta arran dol gol- va posar una mica de neguit al cors blanc-i-blaus. El xiulet final va desfermar l'eufòria. El Santfeliuenc havia fet un gran pas endavant. La promoció és a només... un punt. El camí de Tercera es fa més curt però continua sent lluny.


FC Martinenc: Jesús, Sergi González (Naoufal, 46'), Diego, Sergio Alburquerque, Campos, Fusté, Pitu, Héctor (Raúl Cortezón, 78'), Joel, Gatell (Roger Segalés, 65') i Valderas.
Santfeliuenc FC: Carlos, Fabri (Pere, 5'), Alberto, Gerard Rovira, Arcos (Dani Ortiz, 41'), Joserra, Tena, Maldonado (Jairo, 74'), Josele, Éric Pacheco (Quiles, 80') i Johny (Iván Peralta, 62').

Gol:
0 - 1, Iván Peralta, 63'.

Àrbitre: Nula Pérez, la seva actuació va ser regular. Va mostrar targeta groga els barcelonins Joel i Fuste; i els santfeliuencs Jonhy, Alberto, Iván Peralta i Éric Pacheco. Va expulsar per doble targeta groga Iván Peralta (78').

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc es doctora a Primera Catalana i tant de bo diumenge sigui de Tercera Divisió. I si no, doncs a jugar una promoció que no es juga sinó que es guanya.
- Iván Peralta, sis mesos després el gran davanter va tornar a un camp de futbol amb fam de grans dies.El seu gol ja forma part de la història més bonica del Santfe
- El pitjor: Arcos i Fabri van tenir sengles lesions al genoll. Tant de bo la recuperació sigui ràpida i arribin a la promoció.
- Jornada desastrosa per al futbol català en la promoció d'ascens a Segona B. Si l'Olot falla, el Santfe estarà obligat a guanyar la promoció per pujar. Si l'Olot supera l'Elx Il·licità el segon classificat dels dos grups de Primera Catalana serà de Tercera.

 Aquest Santfe ha fet al Guinardó un gran pas per al més gran èxit en 108 anys de vida