dissabte, 14 de setembre del 2013

Empat vibrant

SANTFELIUENC FC 1 (PERE, 7') - PALAMÓS CF 1 (CHICHO, 17')
ÀRBITRE: LUIS PABLO QUEROL (DELEGACIÓ DE TORTOSA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA ASSOLELLADA, TEMPERATURA DE 22 GRAUS

Partit excel·lent. El Santfeliuenc ens va tornar a enamorar amb el seu joc total contra un Palamós que a la primera part va demostrar que pot ser un dels candidats a ocupar els llocs capdavanters si acaba d'explotar la seva àmplia paleta de recursos ofensius. El Santfe va tenir a les mans la victòria al minut 90 en una rematada franca de Josele que buscava l'escaire i que se'n va anar fora. La notícia trista la va signar Pere. El nostre gran i estimat jugador es va fer mal al genoll (51') i haurem d'esperar a conèixer el diagnòstic. Les impressions prèvies no conviden a l'optimisme. Una plaga de lesions que assetja el millor Santfe de tots els temps.
La primera visita de la història del Palamós CF a Sant Feliu va ser propícia per gaudir amb un partit brillant i a estones elèctric. Pura Tercera Divisió. El Santfeliuenc es van avançar aviat a través de Pere que va rematar lliure de marca una falta picada per Gordillo. L'afició es fregava els ulls. Fins i tot Éric Pacheco va tenir a tocar el segon gol en una centrada enverinada de Maldonado. El Palamós, però, va reaccionar i Chicho al minut 17 va culminar amb precisió una jugada assajada com a conseqüència d'una falta. L'empat va esperonar els empordanesos que es van fer amb el domini i van assetjar la porteria de Santi. Javi Revert i Sergi Arimany no van aprofitar dues clares ocasions. En la segona Santi va estar providencial en aturar amb les cames la rematada del davanter. El Santfeliuenc va anar, però, refredant la intensitat ofensiva del Palamós. Dani Maldonado podria haver aprofitat una badada de Bayona però la seva rematada es va estavellar a la part lateral de la xarxa. L'empat ho deixava tot obert amb la sensació que el Palamós era un equip de gran nivell.
La represa va tenir una història diferent. Els d'Andrés González es van fer amb el control del joc i van encerclar a la seva àrea els palamosins, que van trobar pocs espais per al desplegament del seu joc ofensiu. La dupla Bolaños/Tena va ser letal per soscavar el joc creatiu visitant i això que Carles Tena va haver de jugar molt mermat des de les acaballes del primer acte per un cop a l'espatlla.  Els darrers minuts van ser molt emocionants. Un llançament des de la frontal de l'àrea de Dani Maldonado va obligar Joan Bayona a fer una gran intervenció. I al minut 90 una jugada individual de Josele amb un magnífic retall no va acabar en gol quan estava sol davant Bayona i els aficionats ja ho mig celebraven. Una llàstima perquè el gol hauria fet embogir Les Grases entregada a l'exhibició blanc-i-blava. I sobre la botzina, Javi Revert va rematar desviat un cop de cap. Repartiment de punts que no va ser del tot just però que va complaure l'afició que veu com aquest equip està responent amb nota. Les lesions, però, poden condicionar el futur.

Santfeliuenc FC: Santi, Pere (Fabri, 51'), Alberto, Joserra, Dani Ortiz, Tena, Álex Bolaños, Gordillo (Arcos "Palote", 46') Josele, Éric Pacheco (Cristian, 46') i Maldonado.
Palamós CF: Bayona, Subi, Sergi Valls, Chicho, Javi Morales, Raúl Calvo, Venzal (Cunill, 85'), Ritxi (Dani Fernández, 77'), Javi Revert, Pugui i Arimany (Marc García, 63').

 
Gols:
1 – 0, Pere, 6'.
1 – 1, Chicho, 17'.

Àrbitre: Pablo Quero, amb tendència a afavorir l'equip visitant. Targetes grogues als santfeliuencs Josele i Joserra; i als visitants Raúl Calvo, Ritxi i Sergi Arimany. Targeta Vermella a Andrés González (70').

Quadern de notes:
- De deu. Aquest Santfeliuenc es per treure's el barret. Una nova exhibició de bon futbol davant un gran com el Palamós.
- Álex Bolaños i Carles Tena van brillar al mig del camp drenant de joc a l'equip i tallant de soca-rel la creació visitant.
- La lesió de Pere ens preocupa i molt. Una baula més d'una llarga cadena: Jaime, Carlos, Nacho Ruiz, Gerard Rovira, Iván Peralta, Jonhy...
- El Palamós va ensenyar la seva qualitat a la primera part però no va poder amb el segon temps del Santfeliuenc. Un equip amb poder ofensiu que si afina la punteria podria ser un dels possibles candidats a lluitar per la quarta plaça.