divendres, 11 d’octubre del 2013

Derbi galàctic. Santfeliuenc i Cornellà recuperen el derbi després de 17 anys

SANTFELIUENC FC - UE CORNELLÀ
ÀRBITRE:CARLOS CALDERIÑA PAVÓN (SABADELL)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
DATA: 12 D'OCTUBRE
HORA: 18
TEMPS PREVIST: TARDA AMB SOL I NÚVOLS SENSE PLUJA. TEMPERATURA: 17 GRAUS

17 anys i 9 mesos d'abstinència. 21 de gener de 1996. Això és el que han hagut d'esperar els aficionats del Santfeliuenc i Cornellà per recuperar un dels grans derbis del futbol baix llobregatí que, a més, enguany serà per primer cop a Tercera Divisió. Una cita única. A la memòria dels enfrontaments entre tots dos equips queden dies de gran futbol, de camps plens a vessar, d'emocions i sovint de polèmica. Ja se sap que un derbi és especial i de vegades els partits han durat més de 90 minuts i han continuat en converses a la feina. És la passió d'un Santfe-Cornellà que sortosament recuperem i que servirà també per saludar vells amics.
No cal dir que un partit contra el Cornellà ja suposa una motivació extra. La plantilla del Santfeliuenc ha treballat amb la premissa de donar una gran alegria a l'afició i amb l'objectiu de recuperar la bona línia que es va difuminar a Masnou. Andrés González de mica en mica veu com la infermeria es despobla si bé com en els casos d'Ivan Peralta -operat del genoll aquesta setmana-, Pere i Jaime Santamaría la cosa va per llarg. Carlos i Tena s'han reincorporat aquesta setmana les sessions d'entrenament.

Festa, derbi i carpa al recinte firal
El Santfeliuenc - Cornellà arriba carregat d'esdevenimentS ja que Sant Feliu celebra les tradicionals Festes de Tardor. La directiva blanc-i-blava no ha volgut deixar passar l'ocasió i ha instal·lat la carpa blava al carrer Mataró al bell mig del recinte firal. Tots els socis i seguidors del nostre equip poden passar-hi per passar una estona i petar la xerrada amb una directiva que està treballant amb molta decisió per fer viable el projecte de Tercera Divisió. 
Tothom espera un camp ple a vessar. Els socis del Santfeliuenc tindran accés gratuït i els socis del Cornellà tindran un descompte del 50% presentant el carnet.

UE Cornellà, un equip fet per a l'ascens
El Cornellà que presideix el jove Álex Talavera vol que a la tercera sigui la vençuda i que la tercera promoció d'ascens a Segona B sigui per fi la de l'ascens. I és que l'equip verd està fet, pensat i obligat no només a jugar la promoció sinó a assolir l'ascens. Jordi Roger compleix la tercera temporada a la banqueta. La temporada passada va assolir el subcampionat per bé que el Depor B va barrar el somni de l'ascens. Malgrat que enguany hi ha hagut alguna baixes importants com Enric Gallego o Xavi Puerto, el Cornellà s'ha reforçat molt bé -Cazorla (Prat), Baruc Nsue (Manlleu, Enric Vallès (Olot), Óscar Muñoz (Europa) o Roger Matamala (Prat)- i a més cal sumar la continuïtat de peces importants com ara José Bermúdez, Raül Capó, Israel, Pol, David García, Pep Caballé, Dani Martí, Didi, Juli i Xavi Civil. Un equip, doncs, obligat a tot.

Plantilla:
Porters: Jose Bermúdez i Iñigo.
Defenses: Joel, Raül Capó, Martí Tapia, Israel, Guti (Cornellà, juvenil), Pol i Cazorla (Prat).
Migcampistes:David, Luis, Baruc (Manlleu), Pep Caballé, Dani Martí i Enric Vallès (Olot).
Davanters: Óscar Muñoz, Xavi Civil, Matamala (Prat) I Didi.

Dades del club:
UE Cornellà
Fundació: 1951
Indumentària: samarreta verda amb llistes horitzontals blanques i pantaló verd
President: Álex Talavera (2ona temporada)
Estadi: Municipal Nou de Cornellà
Aforament: 2.500 espectadors
Socis:600
Temporades a Tercera: 12 (2013-2014)
Pressupost: 150.000 €
web:www.udcornella.com

El precedent:
Temporada 1995-1996 (Regional Preferent)
Jornada 1 (10-09-1995) UE Cornellà 0 - Santfeliuenc FC 0
Jornada 18 (21 - 01 -1996) Santfeliuenc FC 0 - UE Cornellà 4 (Fernández 8', Ernest 29', Ernest 50' i Fernández 91')

1 comentari:

jesus m. ha dit...

Recuerdo aquel 0 a 4. Donde vinieron un grupo de personas vestidas con la camiseta blanquiazul y cada uno de ellos llevavan un tambor y por supuesto un caja llena de quintos!! Se colocaron donde estaba aquella especie de palco que tenia un cactus enorme.

Que viejos recuerdos!!Que ganas de derbi!!

Saludos y viska el Sanfe!!