diumenge, 22 de desembre del 2013

Un gran Santfeliuenc acomiada l'any més màgic amb un empat amb regust agredolç quan acaronava els tres punts

FC ASCÓ 1 (GENÍS SOLDEVILA, 91') - SANTFELIUENC FC 1 (MALDONADO, 67')
ÀRBITRE: JUAN MANUEL MARTÍN VARAS (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI MUNICIPAL D'ASCÓ
ASSISTÈNCIA: 150 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA VESPRE AMB CEL RAS; TEMPERATURA DE 9 GRAUS

El Santfeliuenc va abaixar el teló al seu any màgic aconseguint un valuós punt tot i que amb regust amarg en un dels seus estadis talismànics dels darrers temps. Un gol en el temps afegit de Genís Soldevila va evitar que els santfeliuencs s'emportessin els tres punts. No obstant cal admetre que a la primera part l'Ascó va perdonar moltíssim i va torpar amb un Carlos estel·lar. El Santfeliuenc tanmateix va tenir a les seves mans sentenciar al segon acte arran del gran gol de Dani Maldonado. En el temps de descompte els tarragonins van restablir l'equilibri. Un empat que es pot considerar just si bé no ens treu la punteta d'amargor pel que podria haver estat un cop d'autoritat d'envergadura. Els 26 punts deixen al Santfe instal·lat a la part mitjana alta de la classificació i amb tota la il·lusió per una Tercera Divisió que reprendrà el seu camí el 4 de gener. Serà a Les Grases i contra un Rubí que apunta alt. Les Grases tampoc no pot fallar en el 2014. Ens-hi juguem molt.
El Santfeliuenc es va haver de desempallegar de la por escènica que provoca un Ascó farcit de noms amb currículum per tornar a jugar de manera desacomplexada. La primera ocasió va ser per al Santfeliuenc mitjançant una centrada que va rematar ajustada al pal Cristian Faura. El primer avís blanc-i-blau va donar, però, inici al vendaval ofensiu asconenc amb un protagonista: l'ex del Nàstic Virgili. En una vintena de minuts -del 7 al 27- els locals van arribar a porteria de manera clara o molt clara en sis ocasions erigint-se o bé Carlos o bé la defensa en els salvadors d'un marcador que va mantenir l'empat inicial de manera miraculosa. Entremig un llançament de falta del mestre Álex Bolaños es va estavellar a la creueta del travesser en la gran ocasió santfeliuenca dels primers 45 minuts. Sortosament l'Ascó va baixar el peu de l'accelerador i només una rematada forçada de Gabernet al minut 40 va fer passar l'últim tràngol abans de guanyar el descans.
La segona part va començar per camins més tranquils. Tot i que el domini va ser verd els de Miguel Rubio no s'exercien de manera tan aclaparadora com en bona part del primer acte. I al minut 67, la gran burxada. Una assistència a l'espai de Joserra la va aprofitar Maldonado des del lateral de l'àrea per engaltar una canonada que sorprenia Chiné i significava el primer gol del matx. La primera de debò i a la porteria mítica on arriben tots els gols importants del Santfe en aquest estadi. El gol de Maldonado va descompondre els locals i Éric Pacheco en una contra amb rematada final que va acaronar el pal podria haver signat la sentència. L'Ascó, però, va reviscolar i al minut 73 una rematada potent de Genís Soldevila des de la frontal de l'àrea petita va obligar Carlos a fer una aturada més pròpia del Circ de Soleil. I és que Carlos més que un porter de vegades sembla un salvador absolut i majestàtic. I de nou al minut 82 una falta picada per Ermengol va obligar Carlos a demostrar que és un dels millors porters del futbol català. Amb els locals llançats a l'atac a la desesperada i el Santfeliuenc resistint, una acció per banda esquerra conduïda per Roger Canadell la va rematar a gol amb un cop de cap potent i ajustat Roger Canadell venint des del darrere. Un empat que estripava part de la bona feina del Santfeliuenc. Poca cosa més va donar el darrer partit del millor any de la nostra centenària Ascó. Els blanc-i-blaus tancavan una gran temporada en un estadi on es va començar a forjar un gran somni. I al 2014.... més, més i més. Ara cal que tots remem amb el mateix ímpetu perquè el nostre Santfe sigui molts anys en aquesta gran categoria del futbol espanyol. Perquè com hem dit amb escreix: hem arribat a Tercera per quedar-nos-hi.

FC Ascó: Chiné, Roca, Denis Coch (Roger Canadell, 77'), Giribet, Edu Vives, Edgar (Ermengol, 69'), Sergi Duran, Gabernet, Srrgi Moreno (Genís Soldevila, 66'), Virgili i Pijuan.
Santfeliuenc FC: Carlos, Édgar, Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Joserra, Tena, Álex Bolaños (Arcos, 89'), Éric Pacheco (Cano, 78'), Maldonado (Gordillo, 80') i Faura.

Gols:
0 - 1, Maldonado, 67'.
1 - 1, Genís Soldevila, 91'.

Àrbitre: Martín Varas, el seu arbitratge va ser correcte. Va mostrar targeta groga els local Sergi Moreno; i els santfeliuencs Carlos, Dani Ortiz i Cano. Va expulsar per dues grogues quan ja era a la banqueta Sergi Moreno.

Quadern de notes:
- Punt final al gloriós 2013. Per endavant ens queden 21 finals per rematar la feina i garantir la continuïtat a Tercera d'un projecte de futbol per a tota la ciutat de Sant Feliu.
- El Municipal d'Ascó va tornar a ser talismànic si bé al minut 91 el gol local ens va dibuixar una ganyota a la cara.
- El poder del canterà Dani Maldonado va tornar a quedar palés.
- Carlos, un porter d'un nivell estratosfèric va salvar quatres gols cantats.
- L'Ascó per pressupost i jugadors és obligat a jugar la promoció d'ascens i lluitar de valent per ser a Segona B. Una altra cosa és el poc suport de l'afició local que amb prou feines va superar el centenar de persones.
 L'últim Santfe d'un any admirable. Hem gaudit de 365 dies d'emoció, de passió i de satisfacció profunda per haver complert un somni: jugar a Tercera Divisió. El proper 4 de gener torna la lliga a Les Grases amb un vibrant duel contra el Rubí. Un regal de reis perquè ser del Santfe ha de ser un regal diari.