diumenge, 26 de gener del 2014

Final feliç, partit complicat

UDA GRAMANET 1 (MONTOYA, 47') - SANTFELIUENC FC 2 (JOSELE, 23' I CANO, 93')
ÀRBITRE: CARLOS CALDERIÑA PAVÓN (DELEGACIÓ SABADELL)
CAMP MUNICIPAL CAN PEIXAUET
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
MATÍ AMB CEL ASSOLELLAT; TEMPERATURA DE 15 GRAUS

Al minut 93 un servei de Cristian Faura a Carlos Cano que el davanter va definir amb molta sang freda va donar tres punts d'or al Santfeliuenc en un partit molt complicat i amb poca brillantor. Abans, Josele (23') havia avançat els blanc-i-blaus, però el local Montoya va igualar tot just iniciat el segon acte. El millor: la victòria que dóna 33 punts excel·lents; el pitjor: el Santfe va estar molt gris i mai no va saber desenvolupar el seu joc davant un rival modest i afeblit però atrevit que a les acaballes va coquetejar amb el gol.
El Santfeliuenc va sortir a les gespa de Can Peixauet massa relaxat i sense la tensió de fa set dies a Nou Barris. Els locals van estar a punt d'aprofitar l'atonia santfeliuenca mitjançant un llançament potent i col·locat d'Héctor. De mica en mica, però, els d'Andrés González es van anar refent. Al minut 14 una bonica triangulació entre Josele, Maldonado i Éric va acabar amb una rematada d'aquest últim que va oblitar Juanmi a lluir-se. I set minuts més tard aquestes bones sensacions es van compendiar en el primer gol. Una assistència d'Edgar a Josele no la va desaprofitar el recuperat davanter que des del punt de penal no va tenir pietat del seu ex equip. Amb el gol, però, el Santfeliuenc va abaixar de nou la intensitat i va deixar el control als locals que es van atansar amb perill a la porteria de Santi per bé que sortosament sense pólvora. Algunes accions aïllades de Pau i del japonès Daisuke van posar en certs problemes un Santfe anodí, poc creatiu i excessivament conformista. Al descans, el gol de Josele regnava al marcador i poca cosa més.
Després de la represa en dos minuts el partit va canviar el signe. Éric Pacheco (46') no va poder aixecar prou la pilota en una acció on el menut extrem del Santfeliuenc s'havia quedat sol davant el porter colomenc. Un minut més tard el debutant Montoya va engaltar una pilota des de la frontal de l'àrea gran i superava Santi. Un gol dels que fan mal. El Santfeliuenc amb l'empat va perdre la brúixola. Els locals sense fer coses excessivament brillants van donar més d'un ensurt. Només la sortida de Cano i Faura van permetre oxigenar el desasistit atac blanc-i-blau que navegava en l'abisme. Al minut 70 Carlos Cano a la sortida d'un córner va estavellar un cop de cap al travesser. El resultat va donar ales els locals que al minut 84 van perdonar en una acció doble de Daisuke i Brian que, sols davant Santi, no van trobar porteria en dues rematades franques. Santi va resultar providencial per evitar un disgust enorme. I al minut 87 Roberto Morales en un lliure directe va fregar el pal i va mig glaçar el cor dels aficionats satfeliuencs. Tanmateix avui sí la sort va fer costat al Santfe i amb el temps desbordant el rellotge, una assistència de Cristian Faura no la va desaprofitar Carlos Cano provocant un esclat d'alegria més que justificat. S'havien salvat tres punts sobre la botzina i el Santfeliuenc consumava dues victòries seguides a domicili. El proper dissabte el futbol de Tercera torna a Les Grases amb un més que interessant Santfe-Vilafranca. Les Grases i Sant Feliu no poden fallar davant un duel d'altura que pot apropar una mica més a la permanència.

UDA Gramanet: Juanmi, Víctor, Jona, Juanma, Carrasco (Montoya, 44'), Mendoza, Brian, Héctor (Canelada, 87'), Pau (Einard, 77'), Roberto Morales i Daisuke.
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Gerard Rovira, Arcos, Joserra (Tena, 67'), Maldonado (Faura, 73'), Gordillo, Josele, Édgar i Éric Pacheco (Cano, 67').

Gols:
0 - 1, Josele, 23'.
1 - 1, Montoya, 47'.
1 - 2, Cano, 93'.

Àrbitre: Calderiña Pavón, el seu arbitratge va ser correcte. Va mostrar targeta groga els colomencs Carrasco i Brian; i els santfeliuencs Arcos i Faura.

Quadern de notes:
- Tres punts més i ja en són 33. El Santfeliuenc no va estar al nivell de Nou Barris de fa una setmana però va aconseguir una victòria més que oportuna per fer-se un lloc a la zona tranquil·la.
- Carlos Cano va esdevenir providencial en una jugada amb protagonisme compartit amb Cristian Faura.
- Santi va tornar a ser providencial i als darrers minuts les seves aturades van ser salvadores.
- La Gramanet viu dies de dificultats tot i així s'agraeix l'esperit de lluita d'un equip de futur incert.