diumenge, 23 de febrer del 2014

Un gran Santfeliuenc cau a Terrassa al minut 89

TERRASSA FC 1 (BATANERO, 89') - SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: DAVID CABALLERO LEÓN (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI OLÍMPIC DE TERRASSA
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
TARDA ASSOLELLADA; TEMPERATURA DE 13 GRAUS

Quina llàstima! El que et futbol a vegades et dóna també a vegades t'ho treu. És com el joc capriciós de la vida. Un Santfeliuenc competitiu, exemplar en el seu esforç i desacomplexat malgrat la grandesa de l'escenari va tenir contra les cordes el Terrassa als darrers minuts. Tanmateix en un llançament de falta quan el temps en consumia David Batanero va portar l'alegria als egarencs i la decepció als santfeliuencs. Josele en dues ocasions (al principi i al final) va fregar el gol. El Terrassa, que va jugar bé però a ratxes, va tenir la punta de fortuna per sumar tres punts necessaris i portar la tranquil·litat a uns jugadors obligats a jugar la fase d'ascens.

Dia de posada de llarg del Santfeliuenc a l'Estadi Olímpic. I la cosa podria haver començat per la porta gran si al minut 2 Josele no hagués desaprofitat una centrada precisa de Faura. Josele no va esmolar la punteria i va llançar la pilota als núvols. A l'avís inicial el Terrassa va respondre amb força i va passar a dominar de manera clara. Una rematada a prop de porteria d'Héctor (3') i un xut ras i fort de Gallar (5') que va obligar Santi a fer una una gran intervenció van ser la carta de presentació dels granes. El Santfeliuenc va anar a poc poc traient-se del damunt la poderosa pressió dels locals. La parella Gerard Rovira i Dani Ortiz en parcel·la defensiva i la bona tasca de Carles Tena a la línia de mitjos van anar ofegant un Terrassa amb un excel·lent toc de pilota però massa previsible i reiteratiu en les seves accions ofensives. Amb empat sense gols el Santfeliuenc va guanyar el descans i amb la il·lusió de donar un cop d'autoritat en l'escenari més bonic
L'inici de la represa va ser un setge torrencial dels terrassencs. Un llançament enverinat de Batanero (47') que picava al pal i un llançament a mitja altura de Jaime Fuentes (49') a qui va respondre perfectament Santi van posar la por al cos a tots els seguidors santfeliuenc. Malgrat la pressió insistent del Terrassa, el Santfeliuenc va tenir la virtut d'anar refredant el partit fins a conduir-lo a la via que més li agrada. Va ser quan va emergir el millor Santfeliuenc que explotant el joc ràpid i a les contres va collar la defensa local i fins i tot a l'àrbitre amb alguna decisió poc atrevida. Al minut 70 un servei de Josele va habilitar Carlos Cano que en un mà a mà amb Ortega no va poder superar el porter egarenc. Els blanc-i-blaus es trobaven còmodes i convençuts de les seves opcions. I al minut 86 la gran ocasió. Josele es va fer amb una pilota a la línia central, va avançar sol i quan tot feia pensar en una cosa gran Ortega apareixia per avortar un gol que podria haver marcat el destí del Santfe en la primera temporada a Tercera. I malauradament quan el modest perdona, l'equip gran no ho fa i al minut 89 en un llançament de falta lateral molt tancat executat per Batanero la pilota va passar entre un munt de cames i es va anar al fons de la xarxa.Un gol que donava tres punts a un equip obligat a tot.
Decepció sí però orgull també. Aquest Santfe va estar a punt d'aconseguir un resultat històric davant un dels grans del futbol català i espanyol. Un Santfeliuenc que surt reforçat i que demostra un cop més la seva grandesa. I ara cal tancar files i pensar en El Masnou amb tres punts en joc que poden resultar definitius per abraçar la permanència i començar a pensar en clau de futur.

Terrassa FC: Ortega, Oriol Dot, Sergi Pérez, Javi González, Segarra, Héctor, Gallar, Batanero, Pedro García (Juli, 89'), Jaime Fuentes (Isaac Maldonado, 65') i Carles Montoro (Juancho, 70').
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Tena, Maldonado (Édgar, 67'), Álex Bolaños, Cano (Éric Pacheco, 76'), Josele i Faura (Joserra, 83')

Gols:
1 - 0, Batanero, 89'.

Àrbitre: Caballero León, la seva actuació va ser regular. Va mostrar targeta groga els locals Sergi Pérez, Carles Montoro, Héctor i Pere Segarra, i als santfeliuencs Josele, Nacho Ruiz, Álex Bolaños i Alberto.

Incidències:
Es va fer un minut de silenci en memòria de l'ex president del Santfeliuenc, Francisco Prieto Pizarro.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc torna a donar una gran imatge i surt reforçat en la visita més esperada.
- Gerard Rovira com a manescal de camp i Carles Tena marquen diferències.
- El Terrassa, que va jugar a ratxes, va tenir el do de la fortuna de fer un gol al darrer instant. Un gol que fica en la lluita per l'ascens a un club i una ciutat amb terribles urgències.