dijous, 1 de maig del 2014

El Santfeliuenc exhibeix el seu poder a Figueres

UE FIGUERES 0 - SANTFELIUENC FC 3 (CANO, 32', JOSELE, 82' I ÈDGAR, 86')
ÀRBITRE: JOSÉ MARÍA RODRÍGUEZ ENRIQUE (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI DE VILATENIM
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AGRADABLE, TEMPERATURA DE 20 GRAUS

Exhibició de múscul del Santfeliuenc en el retorn 77 anys després a Figueres en partit oficial. I un regalàs que l'equip va oferir a Andrés González en el seu partit 250. 250 històries compartides amb el Santfe i que mereixen seguin tenint continuïtat. Pocs santfeliuencs dubten que aquest entrenador que va arribar a Sant Feliu l'estiu de 2007 ha canviat el rumb del futbol a la capital del Baix Llobregat. Cano, Iván Peralta i Édgar van segellar una victòria de prestigi davant un Figueres voluntariós però desencertat en atac i que va ensopegar amb un Santi que va tornar a brillar.
Figueres i Santfeliuenc van saltar a Vilatenim sense pressió. Amb els deures fets tots dos equips estaven disposats a agradar els aficionats que van desafiar el Chelsea-Atlético de Madrid. El Figueres va tenir les primeres aproximacions a porteria i la més clara va ser un llançament dur d'Iván Cristino 15' que va aturar amb fermesa Santi. Precisament Santi va ser protagonista involuntari al 22' quan en una topada amb Gerard Rovira va haver de ser atès pels fisioterapeutes de tots dos equips. Un cop recuperat va seguir al terreny de joc lluint un embenat prou visible que ocultava alguns punts. Els santfeliuencs ha van provar per les bandes i algunes accions de Josele i Maldonado van buscar la rematada de Carlos Cano que apuntaven tímidament a porteria. La millor ocasió, però, va ser per als locals en una rematada de cap de Barrera 30' que es va estavellar al travesser. I la resposta del Santfeliuenc no podia ser més enèrgica. Una contra tramada per Josele va habilitar a l'espai perquè Cano es desfés a la cursa de la defensa. L'acció va acabar en rematada potent que va tocar en el figuererenc Argi i va despistar Reig per anar a la xarxa i estrenar el marcador electrònic. El gol va donar seguretat el Santfeliuenc que va posar en evidència en més d'un cop la lenta defensa empordanesa. A les acaballes del primer acte el figuerenc Guillem Cornellà va robar una pilota que Tena no va saber drenar i Ferrón sol com un mussol va trobar com a resposta una magnífica aturada de Santi amb els peus quan el gol semblava irreversible. Era l'epíleg a un primer temps obert en què el Santfe havia donat primer.
La represa s'anunciava amb un Figueres decidit a esmenar el marcador tot i que Josele va fregar el segon en una rematada que se li en va anar un pèl creuada després d'un magnífic servei d´Éric Pacheco. Un xut fort de Moñino va tornar a topar amb Santi que es començava a convertir en un malson per als seguidors locals. Al 60' Ferrón va perdonar un gol cantat. De mica en mica, però, el Santfeliuenc va anar atemperant el domini gironí. Carlos Cano va fregar el segon gol al 62' en un mà a mà que va salvar Reig. El matx es va anar trencant i en aquest escenari el Santfe és un mestre amb les seves contres letals. Al 83' Josele en una de les seves genialitats es va fer amb la pilota per mirar de superar Reig i el rebot va buscar les cames d'Iván Peralta que va dibuixar un globus des de l'exterior de l'àrea que va foradar la xarxa. Un gol especialment celebrat perquè pocs futbolistes viuen aixó amb més passió i convenciment que Peralta. Amb el partit dat i beneït el Santfe es va agradar i una preciosa acció de conjunt que va passar per Josele i Peralta la va culminar amb una rematada convincent Èdgar per segellar una victòria rotunda en un dels estadis més bonics de Tercera Divisió.
Penúltim viatge d'una temporada esplèndida. El Santfeliuenc s'ha convertit en protagonista en aquesta Tercera Divisió i ha ofert un rendiment extraordinari a domicili. Si el 2014-2015 superem l'assignatura pendent de Les Grases això farà patxoca. I el proper diumenge tothom a Les Grases per acomiadar el primer any d'un somni llargament perseguit.


UE Figueres: Reig, Micaló, Argi, Serra, Murga (Borja, 80'), Ferran Grau, Barrera, Guillem Cornellà, Ferrón, Iván Cristino (Teixi, 46') i Moñino (Alberto, 73').
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Faura, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Tena, Maldonado (Álex Bolaños, 70'), Joserra, Cano (Iván Peralta, 63'), Josele i Éric Pacheco (Èdgar, 73').

Gols:
0 - 1, Cano, 33'.
0 - 2, Iván Peralta, 82'.
0 - 3, Èdgar, 86'.

Àrbitre: Rodríguez Enrique, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Murga, Ferran Grau, Barrera i Micaló; i els santfeliuencs Maldonado i Cano.

Incidències: es va fer un minut de silenci en memòria de Tito Vilanova. Tito va ser jugador figuerenc les temporades 1990-1991 i 1991-1992.

Quadern de notes
- Espectacular santfeliuenc a domicili: 9 victòries, empats i 32 punts. Número de promoció d'ascens a Segona B. Cal superar l'assignatura de Les Grases.
- Ens alegra el gol d'Iván Peralta. Un davanter de raça que viu el futbol amb passió.
- Jugar en camps com Vilatenim i contra el Figueres demostra que aquest Santfe ha crescut molt.
- El Figueres ha de passar pàgina i pensar en la propera temporada.


El record emocionat a Tito Vilanova en un estadi que va ser seu







El Front Unió va tenir un record per a l'enyorat Tito

Ràdio Sant Feliu va comptar amb un convidat d'excepció, el jove íker Alquézar

Una banqueta de luxe que va donar dos gols

*Per un problema tècnic no podem oferir la fotografia de l'onze inicial del Santfe a Vilatenim. Ho lamentem.