dissabte, 19 de juliol del 2014

Abans de començar fem memòria

El proper dimarts a les 19:30 hores el nostre primer equip inicia la segona aventura a Tercera Divisió en 109 anys d'història. Després de 72 dies d'espera comença una temporada amb il·lusió renovada. Sant Feliu ha de ser protagonista omplint cada 15 dies Les Grases i amb el carnet a la mà, un carnet que ha de simbolitzar un projecte en comú que vol fer-se cada any més gran. Tothom ha de sumar. La Tercera enguany es presenta poderosa amb equips que han aprofitat l'estiu per reforçar-se a consciència fitant territori de Segona B. Pero abans d'apujar el teló recordarem d'on venim. Recordarem els futbolistes que van fer del Santfe l'equip revelació no només de Tercera sinó del futbol català.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El Santfeliuenc aprèn a fer-se gran (article publicat el 15 de maig al web tercera.cat)
Punt final a la temporada més cobejada per a moltes generacions de seguidors santfeliuencs. L'històric Santfeliuenc Futbol Club es treia del damunt la llarguíssima assignatura pendent i debutava a Tercera Divisió. Els dubtes inicials es van esvair. Els camps de Tercera han vist un equip atrevit, desacomplexat i amb la divisa singularitzada en un futbol alegre i desimbolt.


Una magnífica targeta de presentació per a un projecte que des de la modèstia creix esportivament i també socialment. Les Grases és ja un dels llocs de memòria del futbol català.
Des de les primeres jornades els de la capital del Baix Llobregat van deixar anunciades les seves intencions. Debut amb victòria a Vilassar de Mar (0-1), escortat de victòries de prestigi a Vilafranca (1-2), el camp de la Rapitenca (0-4) i el del Castelldefels (1-2) o al derbi per antonomàsia per fi recuperat amb el Cornellà (2-1). Fins i tot els blanc-i-blaus van ser en posició de play-off la sisena jornada.
Amb la reestrena (amb nova tribuna) de Les Grases el 9 de novembre contra l'Europa els d'Andrés González van passar un parell de mesos sense tastar el dolç sabor dels tres punts, però de nou el poder a domicili es va posar de manifest a Nou Barris per obrir la finestra del millor Santfe de la temporada, que es va traduir en cinc victòries consecutives, les que van permetre viure durant alguna setmana a només tres punts de la promoció d'ascens. Els magnífics resultats lluny de Les Grases (32 punts i 9 victòries) han tingut el contrapunt un xic amarg a casa, d'on han volat 32 punts. És potser l'única pedra en el camí que caldrà superar la propera temporada.
I el gran artífex d'aquest equip de les meravelles: Andrés González. En el futbol postmodern o ultramodern, en què tot es vol sense marge de temps, parlar d'un entrenador que s'ha assegut 252 vegades a la mateixa banqueta és poc menys que un acte heroic. Set anys que han transformat la vida d'un club que la temporada 2005/2006 militava a l'antiga Primera Territorial.

 El gran Josele deixa una profunda i sentida petjada al Santfe. Josele sempre tindrà un lloc a la memòria de tota l'afició. De ben segur la Segona B i el Cornellà guanyen el millor jugador d'una escola que es resisteix a desaparèixer.


I un conjunt jove i amb fam però sense gran noms ni estridències, i amb un autoconvenciment indestructible. Santi i Carlos a la porteria; Nacho Ruiz, Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz o Joserra a la rereguarda; Carlos Tena, Álex Bolaños, Dani Maldonado, Éric Pacheco, Cristian Faura o Édgar Mayor a la línia de mitjos; i Josele, Carlos Cano o el feliçment recuperat Iván Peralta a la davantera entre d'altres han format part de la primera aventura al futbol estatal. I no ens oblidem del debut de David Arcos 'Palote', un jove veterà de 39 anys que és història viva del futbol català i que ha esperat als bisos per col·locar la cirereta a una trajectòria impecable.
Creixement esportiu aliat amb creixement social. Les Grases ha vibrat i s'ha convertit en un dels camps de Tercera amb més presència de públic. La novetat sempre ajuda però la sensació objectiva és que s'ha consolidat una afició fidel i compromesa que adquireix representació passional amb la Penya Sentiment Immortal SFC 1905, que ha pintat de blanc-i-blau els millors estadis catalans.
El Santfeliuenc prepara amb il·lusió la propera temporada. El club ha tancat ja la continuïtat del principal arquitecte d'una efervescència col·lectiva, Andrés González. Com van dir els clàssics llatins, festina lente... Lent, si es vol sí, i amb lletra menuda, però que el bon treball continuï tatuat al cor de l'històric equip de Sant Feliu!

El Santfe en noms i números. Els protagonistes de la primera gran aventura a Tercera Divisió

Goleadores: Cano 7, Josele 6, Bolaños 6 (3 de p.), Edgar y Maldonado 4, Peralta y Eric 3, Gordillo, Rovira, Faura y Joserra 2, Alberto, Pere, Jonhy y Arcos 1

Santiago Pérez Muñoz
Tercera temporada
PJ: 30; PJT: 30; minuts: 2.745; gols rebuts: 30, 2 de penal
 
Carlos Miguel Espinar 
Cinquena temporada 
PJ: 7; PJT: 7; minuts: 495; gols rebuts: 7


Alberto Cantero
Primera Temporada (AE Prat)
PJ: 2; PJT: 2; minuts; minuts: 180; gols rebuts: 3
 

Gerard Rovira López
Segona temporada 
PJ: 31; PJT: 30; minuts: 2609; gols:2

Daniel Ortiz Fernández
Tercera temporada
PJ: 32; PJT: 27; minuts: 2600
Alberto Esteban Vega
Segona temporada/segona etapa
PJ: 29; PJT: 28; minuts:2403; gol: 1
Èdgar Mayor Freixes
Primera temporada (Putvok, segona divisio hongaresa)
PJ: 32; PJT: 27; minuts: 2398; gols: 4
Ignacio "Nacho" Ruiz Morillo

 Primera Temporada (UE Cornellà)
PJ: 27; PJT: 23; minuts: 1936
David Arcos "Palote"Fernández
Cinquena temporada
PJ: 20; PJT:4; minuts:643; gol: 1
 
Fabricio Rafael de Costa
Segona temporada 
PJ: 10; PJT: 6; minuts: 565
Pere Pérez Jaro
Tercera temporada
PJ: 5; PJT: 5; minuts: 441; gol:1
Álex Bolaños García
Primera temporada
PJ: 34; PJT: 32; minuts: 2878; gols: 6, 3 de penal
Carles Tena Parra
Segona temporada
PJ: 34; PJT: 30; minuts:2.666

Daniel Maldonado Lorente
Sisena temporada
PJ: 35; PJT: 29; minuts:2.418; gols: 4
José Ramón Campos Valera, "Joserra"
Cinquena temporada
PJ: 35; PJT: 30; minuts:  2.412; gols: 2
Éric Pacheco Romero
Segona temporada
PJ: 37; PJT: 27; minuts: 2.094; gols:3
 
Cristian Faura Díaz
Primera temporada (CF Vilanova)
PJ: 21; PJT: 15; minuts: 1277
Javier Gordillo Patiño
Primera temporada/segona etapa (UE Castelldefels)
PJ: 28; PJT; 11; minuts: 1.027
 

Marcos López Arias
Segona temporada
PJ: 6; PJT: 4; minuts: 283
 

José Joaquín Avellaneda Plazuelo, "Josele"
Tercera temporada
PJ: 26; PJT: 24; minuts: 2.228; gols: 6
 
Carlos Cano Jiménez
Primera temporada (UE Vista Alegre)
PJ: 24; PJT; 19; minuts; 1.586; gols: 7

Jonathan López Figueroa, "Jonhy"
Segona temporada
PJ: 14; PJT: 9; minuts: 929; gol:1
 
Iván Peralta Jiménez
Tercera temporada
PJ: 9; PJT: 6; minuts: 498; gols: 3
Cristian Fernández Navarro
Primera Temporada (Santboia FC/Sant Cugat Esport)
PJ: 5; PJT: /; minuts: 169

Jairo Conesa Pujol
Segona temporada
PJ: 4; PJT: /; minuts: 52

Entrenador: Andrés González Fernández
Segon entrenador: Jacobo Ribera Acedo
El delegat: Miguel Ángel "Chiqui" Campoy
Els insubstituïbles: Andrés Gil García i Vicente Garrido Herreros.
Completen el quadre tècnic José Antonio Ochoa Díez i Jordi Saltó Herrero tercer entrenador i entrenador de porters respectivament, i el fisioterapeuta Óscar Travieso Álvarez.