dijous, 3 de desembre del 2015

El Santfeliuenc fa 110 anys

Doncs sí, senyors i senyores, ja hem fet 110 anys des que Josep Plana i Deu (aquest homenot de la imatge) i una colla de joves santfeliuencs van decidir un diumenge 3 de desembre de 1905 que Sant Feliu tindria un equip que representaria la ciutat. Hem resistit i continuem portant la blanc-i-blava i el nom de la ciutat arreu de Catalunya. I ara sí podem dir que hem acomplert el gran somni de tantes i tantes generacions: l’ascens a Tercera Divisió. El passat 15 de juny el Santfeliuenc FC i tot Sant Feliu van vibrar amb un ascens que ens ha canviat la vida. Hem aprovat de cop totes les assignatures pendents de la nostra llarga vida. Estem creixent com mai i som, al capdavall, un club amb vocació de representar la pluralitat de Sant Feliu.
Alegries per ascensos, decepcions per descensos, blasfèmies perquè tot va mal, diumenges de futbol, passió en blanc-i-blau, paleta de colors d’un equip que vivim amb vertigen. Hem vist moltes coses i n’esperem veure moltes més tots plegats: la fundació; els primers èxits al futbol català; la primera crisi; la reacció abans de l’enfrontament bèl·lic espanyol; la Guerra Civil; la mutilació i control del club a la postguerra; el redreçament; l’intent de pujar a Tercera en una promoció escandalosa en què al Santfe li van barrar l’ascens a categoria nacional; una nova crisi i l’enfonsament a Segona Regional; una recuperació lenta però ferma; l’ascens a Preferent de la mà del binomi Estrada i Pocurull; la consolidació a Preferent amb Toni Llebaria; una nova davallada i un nou impuls; l’ascens a Preferent tot coincidint amb el Centenari i de la mà de Joaquín Vique i Manuel Navarro; el 3 d’agost de 2009 la confirmació de l’ascens a Primera Divisió Catalana. I per fi, la gran fita, el somni que hem complert: l’ascens a Tercera amb un binomi màgic: Alberto Prieto/Andrés González. Ja som a la tercera de Tercera Divisió i ningú no ens aturarà.
Si volem i tots anem plegats el millor de la història del Santfe encara està per escriure. No t’ho pensis més i vine amb nosaltres perquè el futbol comença des del teu poble. 

Visca el Santfe, Visca Sant Feliu!
Felicitats Santfeliuenc Futbol Club!!!Si voleu saber-ne més esteu d’enhorabona perquè el nostre club compta amb una rica bibliografia, una de les més generoses en una entitat de la ciutat.

– AAVV, Llibre d’or del futbol Català. Barcelona, Edicions Monjoia, 1928. Edició incunable que passeja per tots els clubs catalans que hi havia l’any 1928. Una joia única al futbol mundial. El Santfeliuenc té un article i una fotografia.
– AAVV, Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu, 2001. Llibre de la història de Sant Feliu de Llobregat que inclou referèncires al Santfeliuenc, en especial a la seva fundació.
– Díaz Cabrera, Juan Antonio, Santfeliuenc Futbol Club. Cent anys de futbol a Sant Feliu de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat, Ajuntament de Sant Feliu, 2006. Obra que analitza els cent anys d’història del Santfeliuenc i el seu vincle amb la ciutat com a creador d’un poderós imaginari col·lectiu.
– Ferrer Fontanet, Jordi, Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic 1887-1965. El Papiol, Efadós, 2001 Un capítol (pàgines 79 a 90) recull, amb abundant material fotogràfic, la història del futbol a Sant Feliu.
– García Abad, Antonio, 90 años de historia. Santfeliuenc Futbol Club. Sant Feliu de Llobregat, 1995. Llibre/revista editat pel Santfeliuenc amb motiu de seu 90è Aniversari.
– García Castell, Joan, Història del futbol català. Barcelona, Aymà, 1968. Llibre que recull la història del futbol català i que dedica algunes pàgines al Santfeliuenc.

Agraïm la col·laboració de tots els ciutadans que han fet possible que avui celebrem el nostre 110 Aniversari.

Per molts anys!!!!


Foto Santfeliuenc FC 2015-2016: F. Recio