diumenge, 17 de gener del 2016

Empat que val però que sap a poc

UE RUBÍ 0 .... SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: BRUNO MONTORO FERREIRO (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL DE CAN ROSÉS
ASSISTÈNCIA: 225 ESPECTADORS
TEMPS: MATÍ ASSOLELLAT; TEMPERATURA DE 10 GRAUS

El Santfeliuenc va sumar un punt en la visita a Can Rosés. Caldrà valorar amb el pas de les jornades si aquest punt serveix per començar a teixir el salt de qualitat en la classificació que tots esperem. Un empat sense gols que es pot considerar just atès la dinàmica d'una matx bipolar. A la primera part els locals van jugar amb més intensitat i van tenir dues ocasiones molt clares. Al segon temps el Santfeliuenc va ensenyar una cara més convincent; va dominar i va arribar amb fluïdesa a porteria però va ensopegar amb l'última passada. A l'acció final i amb el joc molt trencat Óliver va aturar un mà a mà al local Campos.

El Santfeliuenc no va ser d'entrada l'equip que esperàvem. Una mica freds i sense acabar d'encomanar-se de la responsabilitat dels punts, els d'Andrés González es van veure sorpresos per la pressió local. Jan Lladó i Sergi Estrada van coquetejar amb l'àrea amb massa familiaritat Va ser, però, al minut 16 quan els rubinencs van tenir el gol. Dani Ortiz en un excés de confiança no va saber rebutjar una pilota que es va acabar enduent Romo per fer una rematada un xic escorada que miraculosament va marxar fora. Els blanc-i-blaus, ja sí ben avisats de les intencions locals, van mirar d'espolsar-se la pressió i ho van aconseguir tímidament. Tanmateix al minut 31 el bellugadís Sergi Estrada va engaltar un xut des de la balconada de l'àrea que la mà providencial d'Óliver va aturar quan la pilota ensumava amb provocació l'escaire. Al tram final del primer acte el Santfeliuenc es va animar una mica en atac, i mitjançant les escomeses de Mata i el redebutant Èdgar per les bandes va mirar de mig sorprendre la defensa vallesana. Van ser temptatives massa inconsistents. Calia oferir una millor imatge.
La represa va tenir un inici diabòlic quan una errada defensiva la va haver d'esmenar un providencial Dani Ortiz, que es va interposar a l'acció de Sergi Estrada sol davant Óliver. Un ensurt que va servir de pròleg a una de les millors ocasions blanc-i-blaves quan ni David Toro ni Èdgar en rematada doble no van encertar amb la xarxa. Els locals van respondre al minut 55 en una acció perillosa d'Adri Grau que va obligar Óliver a mantenir l'atenció al màxim. Amb el pas dels minuts els locals van pagar l'esforç i el Santfeliuenc es va fer amb el control del joc. Amb algunes variaciones tàctiques i l'entrada d'Adri Ruiz, els blanc-i-baus es van prodigar amb generositat a l'àrea local pero trobant a faltar l'ABC del futbol: la rematada entre els pals. Amb l'entrada de Guille Sarmiento encara es va reforçar més el domini. Precisament Guille Sarmiento va ser protagonista en una bona acció individual que va culminar amb una centrada que Davi Toro no va empescar amb punteria. Amb el partit trencat i els dos equips mirant d'esberlar unes taules poc aclaridores, Adri Ruiz ho va provar des de la balocnada de l'àrea en una xut potent que va impactar amb el lateral de la xarxa ... i el gran ensurt al minut 93 quan una acció ràpida dels locals hauria pogut permetre Campos fer un gol que ens hauria deixat glaçats i ben tocats. Sortosament Óliver va ensenyar el seu gran repertori.
Empat que ni ens beneficia molt ni ens castiga gaire. Ara toca pensar com superar una de les grans revelacions de la lliga, el Sabadell B. Serà el proper diumenge a les 18 hores. Per Les Grases passa la permanència a Tercera.

UE Rubí: Bracons, Campos, Kiki, Richi, Joel, Mendoza, Jan Lladó (James, 68'), Aleix Domínguez, Sergi Estrada, Romo i Adri Grau (Max Morell, 74').
Santfeliuenc FC: Óliver, Mata, Alberto, Víctor Márquez (Adri Ruiz, 59'), Dani Ortiz, Imanol, Quiles (Guille Sarmiento, 74'), Tena, David Toro, Álex Bolaños i Èdgar (Faura, 68').

Àrbitre: Montoro Fereiro, la seva actuació va ser bona. Va amonestar els locals Kiki, Joel i Sergi Estrada; i als santfeliuencs Dani Ortiz i Imanol.

Incidències: al Municipal de Can Rosés està instal·lant una coberta que cobrirà bona part de la tribuna. Per aquest motiu el públic només va poder ocupar-hi els extrems. Presència nombrosa de Sentiment Immortal que s'hi va deixar sentir de valent.

Quadern de notes:
- O mig plena o mig buida. L'evolució del Santfe en els propers partits ens dirà si aquest punt és bo.
- La segona part va ser del Santfeliuenc però ens va faltar atreviment a l'hora d'aprofitar una de les moltes arribades a l'àrea.
- La bona actuació d'Óliver Sánchez va evitar més d'un gol.
- El Rubí va explotar les seves virtuts però li va mancar encert en atac.