dijous, 30 de juny del 2016

La Tercera que ve

Punt final a una temporada desbordant en emocions i passió. El passat diumenge amb la disputa del partit de promoció entre el Gavà i el Castelló s'escrivia l'última pàgina de 330 dies de futbol de Tercera Divisió. Una Tercera Divisió que ens deixa la recuperació per al futbol català del seu pres amb els ascensos del Prat i el Gavà. El futbol català de Tercera no aconseguia dos ascensos des de la temporada 2010-2011, quan van fer el salt a Segona B el Llagostera i el Reus -la temporada 2011-2012 van assolir l'ascens el Prat i l'Espanyol B, si bé el filial perico ho va conseguir de manera administrativa. Tornen a categoria nacional el Castelldefels i el Vilassar de Mar; debuten els fronterers de la Jonquera. El Masnou, el Morell i el Rubí van perdre la categoria. I per al Granollers, l'espera agònica va acabar sent un bany de glòria.

Prat i Gavà recuperen el prestigi del grup català de Tercera
Punt final a la Tercera Divisió 2015-2016 amb un final explosiu. L'eliminatòria entre el Gavà i el Castelló no va decebre les expectatives i es va convertir en un espectacle de futbol total. Si a l'anada el Gavà es va refer d'un 2 a 0 en contra i de 14.000 seguidors locals, a la tornada els castellonencs van tornar la jugada. Els més de 3.000 espectadors que van acudir a la Bòbila van haver d'esperar a una agònica i desesperada tanda de penals -amb 14 llançament- per assaborir el retorn dels blaugranes a Segona B després de sis temporades a Tercera.
Abans, el Prat va fer la feina per la via ràpida i el 29 de maig tornava a inscriure el seu nom a Segona B. I de pas, fulminava d'un cop els patiments del Santfeliuenc.

La Jonquera fa història
Entre els equips que pugen a Tercera n'hi ha un que crida l'atenció: La Jonquera. Els de la frontera van desafiar a la història i el 13 de juny van aconseguir el primer ascens a Tercera després de superar a la promoció l'històric Santboià. Per als de l'Albera que dirigeix l'ex jugador Áxel Vizuete la temporada 2016-2017 serà la posada de llarg en categoria nacional. Acompanyen els verd-i-blancs el Castelldefels i el Vilassar de Mar.

La Tercera que ve
Dos equips tornen de Segona B, Olot i Pobla de Mafumet. Repeteixen Europa, Vilafranca. Montañesa, Sabadell B, Sant Andreu, Cerdanyola, Júpiter, Figueres, Ascó, Palamós, Peralada, Terrassa, Manlleu, Santfeliuenc i Granollers. I pugen de Primera Catalana Castelldefels, Vilassar de Mar i La Jonquera.



El Gavà ha viscut la setmana més bonica: un ascens a Segona B es molt gran/Fotos:gavacf.blogspot.com

La Jonquera és una festa. L'equip de l'Albera aconsegueix un ascens que farà passar per Les Forques el bo i millor del futbol català/Foto: twitterUeLaJonquera.