dissabte, 16 de juliol del 2016

La Tercera, en marxa

Punt final a les vacances. La Tercera Divisió 2016-2017 ja escalfa motors per viure una temporada decididament apassionant. Una temporada en què seran molts els candidats a l'ascens i pocs els que vulguin ser al carro de cua. El Santfeliuenc iniciarà la feina el 19 de juliol. Fem un repàs a la situació dels vint equips a poc més d'un mes de l'inici de la gran Tercera.

La Pobla de Mafumet, el més matiner
El passat dimarts 12 el Cholo Martín Posse va començar a treballar no sabem si buscant fer bona la dita de qui es lleva aviat... L'equip filial del Nàstic buscarà el retorn a Segona B amb un equip jove que ha canviat tota la plantilla del descens i que s'està reforçant a consciència.

Ascó i Olot ja treballen
Si dimarts el Pobla va apujar el teló, dimecres i dijous va ser el torn de l'Ascó i l'Olot respectivament. Els de la Ribera de l'Ebre canvien Rubio per Castillejo a la banqueta i s'estan reforçant molt bé i mirant el mercat de Segona B (Jordi Martí, Osado o Sergi Masqué). Els de la Garrotxa amb el mític Calderé arrenquen com un dels gran candidats a l'ascens, per bé que encara hauran de filar prim per tancar una plantilla amb més opcions.

El dilluns, el torn de vuit equips
El dilluns serà l'hora del comiat de les vacances per a vuit equips. El Figueres canvia l'experiència d'Edu Vílchez per la joventut de Narcís Pelach "Chicho" que, amb només 27 anys, muda els camps per les banquetes. Els alt empordanesos mantenen la columna vertebral de les dues últimes campanyes amb l'afegit de diversos retocs i gent de casa. El 18 serà un dia molt especial a La Jonquera. Els de l'Albera encetaran la primera aventura a categoria nacional amb l'entrenador de l'ascens, Áxel Vizuete, i amb una plantilla que combina jugadors de la temporada passada amb les incorporacions del bloc del Peralada 2015-2016. Fins a sis jugadors dels xampanyers (Sergi Murga, Botxi, Joan Pons, Óscar Molina, Albert Moñino i Zou) canviaran el verd-i-blanc peraladenc pel verd-i-blanc jonquerenc. El Manlleu inicia la pretemporada amb canvis, el més significatiu el relleu d'Alberto Fernández per Miquel Muñoz a la banqueta. Muñoz arriba a l'Osona després d'una magnífica segona volta amb el Farners, que va passar de la cua del grup I de Primera Catalana a la part mitja alta. Els quadribarrats lluitaran per la zona tranquil·la. El Peralada d'Arnau Sala estrena projecte. Equip nou de trinca on curiosament només continua l'entrenador i renovada filosofia amb la filiació amb el Girona que s'ha traduiït en l'arribada de futbolistes de futur. El Sabadell B s'haurà d'adaptar a la nova realitat que viu el club que passa per l'austeritat. L'entrenador del juvenil A, Ignasi Senabre, relleva el triomfant Jose Solivelles que emigra al primer equip. L'objectiu dels arlequinats passarà per mantenir la categoria. El Sant Andreu, amb l'aposta per l'ex jugador Mikel Azparren a la banqueta, mirarà de fer una bona temporada sense renunciar a res. Bons reforços -David Toro, Ton Alcover, David López, etc.- per a un projecte atractiu. L'Olímpic de Terrassa veurà enguany un gran Terrassa, potser el millor Terrassa dels últims anys. Toni Rodríguez ha mantingut la confiança de la directiva i disposarà d'un equip de luxe que ha dinamitat el mercat i que tindrà un únic i gairebé indefugible objectiu: l'ascens a Segona B. El Vilassar de Mar de la mà de Manel Moya retorna a Tercera amb un equip sòlid que ha mantingut la base de l'equip campió i que ha garbellat amb encert el mercat.

El dimarts, el torn per al Santfe i tres més
El Santfeliuenc iniciarà el proper dimarts la quarta pretemporada com a equip de Tercera Divisió. Una circumstància inèdita en els 110 anys d'història. Andrés González ha fet una bona plantilla a manca de dos o tres reforços que han d'acabar de cobrir les necessitats. El Júpiter tornarà a ser dirigit per Juanjo García que sumarà el vuitè curs. Els grisgrana volen consolidar-se a Tercera i l'adéu de jugadors importants com Kuku, Josu o Gueri els han suplit amb incorporacions de pes com Ferran Vila, Ángel de la Torre, Rafa Murillo i sobretot el puixant davanter Eric Blasco. La Montañesa d'Antonio Escudero mirarà de tornar a ser un dels grans animadors. Els de Nou Barris renoven la columna vertebral i incorporen peces importants amb molts partits a Tercera com ara Montoro, David Payán, Diego o Edu Domingo.

Vilafranca i Granollers, el dia 20
El Penedès encara recorda la millor temporada del seu equip més representatiu. I el Vilafranca 2016-2017 no renuncia a mirar pel retrovisor i repetir èxit. Continua Iván Moreno i amb ell l'espina dorsal de l'equip de la promoció. I bons reforços per garantir la continuïtat d'un projecte que cotitza l'alça. Tres setmanes després d'una permanència angoixant, el Granollers torna a la feina amb la voluntat d'oblidar el passat més recent. Debuta Albert Cámara a la banqueta que disposarà d'una plantilla molt renovada i gairebé tancada.

Cerdanyola i Castelldefels, els darrers
I el dilluns 25 tindrem tots els equips treballant. El Cerdanyola de Toni Carrillo (novena temporada) és un projecte molt rodat que buscarà de ben nou convertir-se en revelació amb la renovació de bona part de la plantilla del curs anteriors i reforços de prestigi (Gueri, Elhadji, Ramon Rovira, Aitor Torres). El Castelldefels de Miki Carrillo retorna a Tercera per la via ràpida. Els grocs han confegit una plantilla fiable que buscarà la consolidació o reconsolidació en les dues millors dècades del futbol castelldefellenc.

El Pobla de Mafumet, el més matiner a l'hora de tornar a la feina/ foto: Helder Moya. CF Pobla Mafumet