diumenge, 27 de gener del 2019

Un empat de justícia poètica

SANTFELIUENC FC 1 (ERIC RUIZ, 93') ..... UE LLAGOSTERA 1 (MARC MEDINA, 2')
ÀRBITRE: CARLOS RODRÍGUEZ ENRIQUE (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
TARDA AMB TEMPERATURA SUAU QUE ES VA ANAR TORNANT FREDA

Majúscul. Contra tots els elements. Amb la millor èpica: la del bon futbol. El Santfeliuenc va sumar un d'aquells punts que només es poden valorar com a excel·lents i que recordarem a final de temporada. Eric Ruiz en un descompte tan agònic com salvífic va signar la justícia poètica a una enorme segona part blanc-i-blava, que va empetetir un Llagostera dominador al primer acte però esborrat al segon. Un gran punt que certifica el bon moment que travessa un Santfe decidit a tot.

I tanmateix la tarda no va arrencar bé. El Llagostera va sortir llançat i al primer minut Sascha en una rematada per banda esquerra va estar a punt d'estrenar la xarxa. Un minut més tard i en una acció calcada Marc Medina no va perdonar. Els d'Oriol Alsina havien arribat a Les Grases decidits a resoldre per la via ràpida. El Santfe va haver de treballar molt per situar-se. Joserra en una llançament a mitja volta ho va intentar. El Llagostera en cada arribada va provocar el pànic. Un excel·lent Gerard Rovira va evitar més mals de cap. Al 21' Pitu Comadevall en  una posició molt clara va enviar la pilota per damunt del travesser després d'un teva meva amb Moussa. El Santfeliuenc va saber, però, seguir amb vida i fins i tot va començar a visitar l'àrea gironina. David Romo des de la balconada de l'àrea va temptar Marcos. Al 37' Sascha en un contracop va poder fer el segon però un tall providencial d'un imperial Rovira ho va impedir. Temps de descans i temps per resituar el manual. Era obligat construir un nou guió.
I certament la nova trama proposada va trencar qualsevol expectativa. Com una pedra llançada en un vassall que dibuixa anells, el Santfeliuenc es va anar fent amb el domini primer, amb el bon futbol després i finalment amb les oportunitats i tota la passió d'una gran tarda de futbol. Enmig, la polèmica: l'àrbitre es va desentendre de dues accions més que sospitoses a l'àrea gironina. Primer quart d'hora per demostrar el sentit de Les Grases Hell que tant reivindica Sentiment Immortal. Al 60' en una pilota rematada per Gibert que va treure amb dificultats Marcos es va reclamar penal per una possible mà de Toni Cinill. Picant i cridòria a Les Grases en dissabte de bon futbol. Al 72' David López va fer un control de mestre després d'un passada a l'espai d'Éric Ruiz i la seva rematada excel·lent va trobar una gran resposta de Marcos. Al 74' rematada a boca de canó de David López que obliga a Marcos a fer l'aturada de la jornada després d'una magnífica acció col·lectiva. I al 81' una combinació de Sani amb Kevin Díaz amb rematada d'aquest una mica alta. Estampes que exemplifiquen el domini absolut del Santfeliuenc. Al Llagostera el partit se li va fer llarg i va abusar del fora de camp i del conservadorisme. Ingredients que no sumen. Només faltava signar la justícia poètica. 93 minuts esperant. Fins que Éric Ruiz ben situat va aprofitar el moment per afusellar en una acció enrevessada dins la petita. Gol, gol, gol, kià, kià, kià! Justícia poètica. Gran punt, millor futbol i esperançats en un futur que ens ha de permetre continuar creixent. Una gran tarda de futbol a Les Grases. Un dissabte de memorabília.


Santfeliuenc FC: Toni Casamayor. Éric Ruiz, Jaume Duran, Joserra (Kevin Díaz, 75'), Gerard Rovira, Juanjo Prior, Romo, David López, Gibert (Sani, 66'), Pol Reñé i Jonatan Collado (Maldonado, 66').
UE Llagostera: Marcos, Aimar, Amantini (Toni Cunill, 46'), Lucas Viale, Bigas, Yeray, Pitu (Maik Molist, 76'), Moussa (Gil Muntades, 80'), Sascha, Erik Jiménez i Marc Medina.

Gols:
0 - 1, Marc Medina, 2'.
1 - 1, Éric Ruiz, 93'.

Àrbitre:
Rodríguez Enrique, es va voler mullar a l'àrea gironina. Va amonestar els santfeliuencs Joserra i Collado; i als visitants Aimar i Amantini.

Quadern de notes:
- Admirable capacitat de reacció. El Santfeliuenc va signar uns segons 45 minuts de matrícula.
- Tenacitat, bon futbol i convenciment per rescabalar un punt d'or contra un dels millors equips de Tercera i candidat decidit a l'ascens.
- De mica en mica s'omple la pica. El Santfeliuenc està sumant i ho fa fins i tot en la part més severa del calendari.
- Al Llagostera se li va fer molt llarg el partit. Bon primer temps i desdibuixat segon. Per ser campió cal mantenir una línia més estable.