diumenge, 22 de desembre del 2019

Comiat magistral

UE CASTELLDEFELS 0 ..... SANTFELIUENC FC 2 (GIBERT, 55' I ALFONSO CASTELLANO, DE PENAL, 75')
ÀRBITRE: SALVADOR MORROS MONGE (DELEGACIÓ BAIX LLOBREGAT)
CAMP MUNICIPAL ELS CANYARS
ASSISTÈNCIA: 225 ESPECTADORS
MATÍ AMB TEMPERATURA SUAU I FORT VENT

Magistral. El Santfeliuenc va tornar a demostrar que en circumstàncies excepcionals no acostuma a fallar. L'aliança entre solidaritat, ordre i un toc de fortuna va servir per vestir una victòria que canvia la perspectiva. Els gols de Gibert i Alfonso Castellano, des dels 11 metres, permeten tancar el 2019 amb alegria i tranquil·litat. S'inicia un llarg descans ja que els blanc-i-blaus no tornaran a la competició fins al 12 de gener a la Pobla de Mafumet. Abans, el Santfe sumarà tres punts més en la primera jornada de l'any nou contra el Reus Deportiu. Ja podem celebrar el Nadal amb satisfacció.

El futbol és un estat d'ànim. Si al Santfeliuenc que va sortir severament escarmentat de Sants li haguessin dit que en quatre jornades passaria de 13 a 23 punts pocs ho haurien cregut. Però el Santfe és això: esperit de resisitència i resiliència quan el futur dibuixa una ganyota amarga, i el matx dels Canyars estava assenyalat amb traç gruixut. 
Els locals van començar millor i imposant el seu joc. Joserra, però, en un xut de falta potent va portar el primer senyal de perill. Els locals van carregar joc per bandes amb un Pedro Bilbao insistent. Tanmateix la primera i molt clara va ser blanc-i-blava en una progressió per banda esquerra d'Otger que va rematar Gibert amb potència a la qual va respondre en una enorme demostració de reflexos Álex Romero. El Santfeliuenc es va anar assentant per bé que el domini dels locals es va intensificar. L'ex del Santfe Kevin Díaz va tenir una de molt clara en una rematada de cap a porta buida al 33' després de centrada tancada de Sergi Gestí. El tram final del primer acte va ser pespuntejat per un continu d'anada i tornada. A Otger li va faltar una mica de col·locació en una rematada de cap al 35'. I als locals es va faltar precisió en una de les enèsimes arribades per banda de Pedro Bilbao.
Després de la represa el Santfeliuenc va sortir decidit a fer un pas endavant. La societat Romo/Collado va començar a entreveure que podria ser un gran dia. I el gol. Acció per banda esquera entre Jonatan Collado i Gibert i aquest s'obre camí a l'àrea per dibuixar una rematada potent que va entrar pel centre de la porteria. Mitja feina, feta. El gol va enfurismar els grocs. L'equip mariner va cloure el Santfe dins l'àrea. Els d'Andrés González van saber resistir a la pressió amb ordre defensiu i una necessària fortuna, especialment visible al minut 61 quan un cop de cap d'Alan va impactar al travesser i al 65' quan Pedro Bilbao desmarcat per banda dreta va rematar fora una ocasió de llibre. I quan més magre s'albirava el futur, la jugada decisiva. Assistència a l'espai de Jota que va aprofitar Jonatan Collado que, a la cursa, va superar la defensa, es va endinsar a l'àrea i va ser clarament empès per Juanito. Pena màxima. Alfonso Castellano va agafar la responsabilitat i amb absoluta confiança va enganyar Álex Romero per signar un majúscul 0 a 2 al minut 75. Escenari ideal. Les escomeses locals es van anar repetint. Aumatell en rematada acrobàtica va fregar el gol. Els segons volaven per als locals. I el Santfeliuenc amb els punts a la butxaca va poder acabar golejant si Alfonso Castellano hagués culminat una perfecta acció individual o si Jota l'hagués encertat en una gran acció col·lectiva. Final. Alegria. Respir. Confiança en el futur. El millor Santfe, sovint apel·lant a l'heroica, torna a picar a la porta. La resta, per al 2020. A reveure i Bon Nadal.

UE Castelldefels:
Álex Romero, Dani Sánchez, Juanito, Marimón, Alan, Jaume Aparicio (Miguel Marín, 78'), Pedro Bilbao, Peke, Kevin Díaz (Aumatell, 49'),  Kike Ramírez i Sergi Gestí (Ballesteros, 78').

Santfeliuenc FC:
Jaime. Germán Collado, Otger (Sergi Boira, 46'), Joserra (Gerard Rovira, 70'), Juanjo Prior, Alfonso Castellano, Maldonado, Jota, Gibert, Romo i Jonatan Collado (Sani Bello, 77').

Gols:
0 - 1, Gibert, 55'
0 - 2, Alfonso Castellano, de penal, 73'

Àrbitre:
Morros Monge. La seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Sergi Gestí, Juanito i Dani Sánchez; i als santfeliuencs Joserra, Sergi Boira, Jonatan Collado, Jota, Maldonado i sani Bello.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc mai ens falla. Quan reclamem, sempre respon. Aquest ha de ser el camí.
- Escenari ideal: acabar i començar l'any amb sis punts per enfilar-se als 23 abans d'acabar la primera volta.
- Els blanc-i-blaus van signar un partit seriós i amb molt bona feina col·lectiva.
- Cinquè partit que vola de Castelldefels. Un bon equip que necessita regularitat per fer un salt de qualitat.




Andrés González va qualificar a la prèvia de final el derbi

La imatge que més ens agrada