dissabte, 14 de desembre del 2019

El Santfeliuenc salva un punt i en mereix els tres en l'adeu al 2019 a Les Grases

SANTFELIUENC FC 2 (JOTA, 21' I SERGI BOIRA, 83') ..... UA HORTA 2 (ERIK, 18' I ERIK, 28')
ÀRBITRE: PAU SERRAT SUSI (DELEGACIÓ DE TORTOSA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 14 GRAUS

No va ser un comiat complet. I no ho va ser perquè una pilota escopida pel travesser després d'una xilena de Sergi Boira al 87' i una rematada de Gerard Rovira al 88' que va salvar sota els pals Narcís Barrera van impedir completar una remuntada que, per oportunitats i futbol, va merèixer el Santfeliuenc. L'Horta es va avançar al primer temps. Sempre a remolc els blanc-i-blaus van exhibir esperit de sacrifici per esmenar el rumb. Comiat al 2019 a Les Grases. El proper diumenge un important Castelldefels-Santfe. I el futbol de Tercera ja no tornarà a Les Grases fins el 25 de gener. Molt per fer i molt per millorar. Les ganes de reacció i canvi, apunts valuosos per al futur immediat.

El Santfeliuenc perseguia una victòria necessària. L'Horta, però, amb la lliçó ben apresa va marcar primer quan en una jugada d'estratègia Erik es va trobar sol per empènyer la pilota a la xarxa enganxat al segon pal. El Santfeliuenc va reaccionar aviat. Jota va culminar una bonica acció col·lectiva. Pero l'Horta va tornar a avançar-se i amb el mateix protagonista. Érik, en una acció individual, va despullar la feblesa defensiva santfeliuenca i es va plantar a l'àrea per creuar la pilota lluny dels dominis de Jaime. Massa càstig per tan poc. Calia tornar a remar a la contra. Sempre a la contra. El Santfe va poder empatar al 36' pero Gibert no va tenir punteria per aprofitar una assistència de Jonatan Collado. Descans i reflexió. Massa càstig.
El Santfeliuenc va sortir decidit a dir adeu a l'afició amb victòria. De mica en mica el domini i les arribades a l'area hortenca es van multiplicar. Al minut 50 Romo no va encertar-la després d'una bona acció de Gibert. I Sani al 59' i des de la petita va topar amb una mà tan salvadora com inversemblant de Yamandú. Un Horta acorralat mirava de sortir en contracops amb poca continuïtat. I el Santfeliuenc, amb obstinació va insistir pero sense aconseguri premi immediat. Un premi que no va arribar fins al 83' quan una pilota mig rematada per Romo la va recollir Sergi Boira per creuar-la a la xarxa. Emoció. Desenllaç en un bri. El santfeliuenc es va bolcar a per un gol que a va merèixer. La fortuna li va donar l'esquena. Un travesser després d'una rematada acrobàtica de Sergi Boira i una rematada de Gerard Rovira incorporat en els bisos com a davanter centre i que va salvar sota els pals Nacís Barrera van barrar un final feliç. Final amb amargor. El santfeliuenc va merèixer els trens punts i en va rescabalar un. Se'ns gira molta feina per al 2020. I una estacio indefugible abans, Castelldefels.

Santfeliuenc FC:
Jaime, Germán Collado, Otger, Tena, Juanjo Prior, Jota (Gerard Rovira, 83'), Alfonso Castellano, Gibert (Sergi Boira, 65'), Sani (Maldonado, 76'), Romo i Jonatan Collado.
UA Horta:
Yamandú, Castillo, Adri Recort, Arnau, Vives, Joan Inés, Erik (Tacón, 81'), Bermu, Marc Río (Narcís Barrera, 85') Coro i Gerard Nolla (Mateo, 78').

Gols:
0 - 1, Erik, 18'
1 - 1, Jota, 21'
1 - 2, Erik, 28'
2 - 2, Sergi Boira, 83'

Àrbitre:
Serrat Susi. La seva actuació va ser correcta. Va amonestar els santfeliuencs Jota i Tena; i als hortencs Coro, Adri Recort, Gerard Nolla, Joan Inés, Yamandú i Vives.

Quadern de notes:
- La reacció i les ganes d'esmenar el rumb el millor d'un Santfeliuenc que acomiada el 2019 a Les Grases.
- El jove Sergi Boira reapareixia i ho va fer per la porta gran.
- El santfeliuenc no tornarà a Les Grases fins al 25 de gener ja que el proper partit a casa contra el Reus Deportiu no es jugarà per la retirada dels del Baix Camp.
- L'Horta va obtenir massa premi. La segona part va ser de clar color blanc-i-blau.