divendres, 8 de maig del 2020

La vuitena ja és aquí!! El Santfe 2020-21 continuarà a Tercera Divisió

Ara sí que podem dir que la vuitena ja és aquí. La Comissio Delegada ha ratificat la proposta presentada per la Federació Espanyola de Futbol el passat 6 de maig. La temporada es dona per acabada sense descensos, i amb un play off exprés per a l'ascens a Segona B limitat als quatre primers classificats. Divuit equips de la temporada 19/20 repetiran a la 20/21. I el més important, el Santfeliuenc sumarà la vuitena temporada a Tercera Divisió.



El Santfeliuenc ratifica el que havia assolit al camp

Quan la temporada es va suspendre per la pandèmia de la Covid-19, els blanc-i-blaus eren setzens amb 29 punts, per tant, fora de les posicions de descens que ocupaven Sants i Igualada. Però, a més a més, amb l'aprovació de la proposta federativa, ni santsencs ni igualadins perdran la categoria. En conseqüència, 18 equips repetiran el curs que ve.


Play off exprés amb un ascens a Segona B per a la territorial catalana

Sí que hi haurà, altrament, una plaça d'ascens per a la territorial catalana que es jugaran els quatre primers classificats: L'Hospitalet, Terrassa, Sant Andreu i Europa. Riberenys i europeises, i egarencs i andreuencs disputaran les semifinals d'on sortiran els dos finalistes que es jugaran l´única plaça d'ascens.

Punt final a una temporada amb més ombres que llums
Per al Santfeliuenc no ha estat una gran temporada. Un magnífic inici va ser coronat amb l'assoliment del lideratge a la segona jornada després de guanyar a domicili el Peralada. Semblava que els bons pronòstics de l'estiu, ratificats amb una notable participació a la Copa Catalunya -la millor de la sèrie històrica amb l'eliminació del Sabadell a Les Grases- es feien realitat. No obstant, l'inici fulgurant no va tenir continuïtat i l'equip va anar perdent pistonada fins caure a posicions delicades. La severa i alarmant derrota a Sants va suposar un cert punt d'inflexió amb un final de primera volta notable després de sumar 10 punts dels últims 12 amb victòries meritòries a Vilafranca i Castelldefels. Tanmateix, els primers partis de la segona volta van posar una ganyota a la cara. La victòria a Banyoles va tornar a donar un to més optimista a una temporada d'aprovat baix i on el millor ha estat la implicació decidida de l'afició. Sortosament, la Tercera seguirà tenint una estació a Les Grases.