diumenge, 25 d’octubre del 2020

El retorn més feliç

 SANTFELIUENC FC 1 (DAVID ROMO, DE PENAL, 84') ..... CF POBLA MAFUMET 0

ÀRBITRE: ALEJANDRO FERNÁNDEZ PÉREZ (DELEGACIÓ BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES: AFORAMENT LIMITAT AL 25%

TARDA AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 17 GRAUS


David Romo a les 18.40h d'un diumenge de tardor va fer tornar l'alegria a les cares dels santfeliuencs. 245 dies havien passat des que David Toro el 23 de febrer signés l'últim gol del Santfe a Les Grases. Un gol des dels 11 metres amb victòria. Victòria gran i treballada d'un Santfe intens, dinàmic i convençut que va aixecar els aplaudiments d'una afició entregada que va acomiadar l'equip amb una tancada ovació. Tres punts d'or per començar a bastir el projecte més difícil. Un instant d'alegria entre tantes penalitats.




Ganes, moltes ganes. Passió de futbol. Dies per ser viscuts filtrats entre tantes dificultats. El Santfeliuenc va saltar al camp amb la decidida voluntat d'homenatjar l'afició que havia respost omplint el 25% de l'aforament. Velocitat, bona col·locació i accions trenades van pautar els primers minuts del retorn. La primera aproximació a porteria mitjançant un xut enverinat d'Alfonso Castellano després d'una bona acció de Collado. I al 7' la primera acció que podria haver estat decisiva. Gran passada en llarg que Maldonado recull i sol davant el porter tarragoní va ser clarament travat. Penal indiscutible. Alfonso Castellano, tanmateix, no va trobar la clau per foradar la xarxa. El xut potent va marxar desviat. L'errada no va tacar el bon inici blanc-i-blau. Jonatan Collado ho va tornar a provar després d'una nova acció espurnejant per banda dreta. El filial del Nàstic va mirar d'estirar-se. Al 18' Álex Baño va saber defensar-se prou bé davant una rematada franca de Karim. El tram final del primer acte tamissat per la intensitat. Carlos García i Mario exhibien seguretat defensiva, i la lluita de Sani contrapuntejava un Pobla de Mafumet amb qualitat però ben controlat. Només un xut des del vèrtex de l'àrea del visitant Dani Argilaga va poder donar un ensurt.

La represa no va alterar el guió. El Santfeliuenc, intens i concentrat, i els tarragonins ho provaven en accions aïllades. Protagonisme arbitral innecessari que va expulsar Andrés González. Primera esbroncada a Les Grases. L'entrada de César i Peña va oxigenar la línia de mitjos. El Santfe tornava a dominar el ritme i per banda exhibia prestacions notables. David Romo al 77' va estar a prop de repetir el gol de fa dues temporades davant el Sant Andreu. Expectació en un final emocionant. I al 84' el momentum. Excel·lent arrencada des del propi camp de Peña, l'ex de la DAMM va trepitjar l'accelerador per destrenar la línia de contenció visitant. La seva assistència d'or va anar a les botes de Sani que, amb molta habilitat, va forçar un clar penal. David Romo tenia a les seves botes que una tarda de tardor santfeliuenca es segellés amb un final feliç. Amb potència i decisió Romo va enviar la pilota a la xarxa. Èxtasi a Les Grases. Els blanc-i-blaus acaronaven tres punts cuinats a foc lent. Els tarragonins van mirar d'esmenar el rumb. Tanmateix la seguretat defensiva no va permetre cap concessió. Final feliç. Una tarda santfeliuenca de tardor de les que paguen la pena. Tant de bo en siguin moltes més.

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Otger (Albert Alegre, 69'), Carlos García, Mario, Kevin Sánchez (César, 62'), Alfonso Castellano, Maldonado (Peña, 62'), Sani, Romo (Sergio Morgado, 88') i Jonatan Collado (Joan Rubio, 88').

CF Pobla Mafumet:

Guillem Castelló, Sergi Caballero, Dani Argilaga, David Grifell (Gabi, 46'), Miravent, Dani Molina (Zaki, 82'), Karim, Iván De La Peña, Jordi Oribe, Óscar Gómez (Carlos Martínez, 46') i Guiu (Carlos Vicente, 69').


Gol

1 - 0, David Romo, de penal, 84'


Àrbitre:

Alejandro Fernández Pérez. Afany de protagonisme si bé no va influir en el resultat. Va amonestar els santfeliuencs Jonatan Collado, Maldonado, Otger, Carlos García, César i Luismi Marín (segon entrenador). I als tarragonins Guillem Castelló i Miravent. Va expulsar amb vermella directa Andrés González (58').


Quadern de notes:

- Pas endavant i injecció d'autoestima. Calia aixecar-se després de la derrota de Vilafranca i l'equip va respondre amb nota altíssima al reclam.

- Moltes cares noves que van deixant la seva empremta. Ens va agradar el perfil lluitador i estajanovista de Carlos García. El Santfe necessitava un futbolista amb aquest tremp.

- El jove Peña va dibuixar de manera magnífica l'acció que va acabar amb penal.

- Bon partit de tot el col·lectiu: intensitat, concentració i capacitat de resposta en els moments climàtics.

- Gran resposta de l'afició. Hi havia fam de futbol.

- El Pobla de Mafumet va demostrar la seva qualitat, però va topar amb un Santfe pletòric.