dimecres, 14 d’octubre del 2020

La temporada més incerta de la història

La lliga a Tercera Divisió és a punt de començar. El Santfeliuenc iniciarà dissabte a Vilafranca (17 hores) el vuitè periple en categoria nacional sota el símbol de la incertesa, l'imprevisible i el dubte perpetu. La Covid-19 ha canviat la vida. Ens ha canviat. I també ha canviat allò que ens apassiona com el futbol i l'esport en general. Poc podem dir del futur. En tot cas cal anar dia a dia en una cursa d'obstacles més severa que mai i amb l'objectiu de segellar la permanència sense renunciar a la il·lusió. La resta...


Una Tercera escindida amb dos grups, play off, tres ascensos i sis descensos

Una lliga insòlita. L'escurçament dels calendaris, la imprevisibilitat de cada jornada, íntimament relacionada amb l'evolució de la pandèmia en les properes setmanes, i la reforma de les competicions dibuixen un curs agitat. Una lliga, dèiem, insòlita. Amb 22 equips dividits en dos grups, 5 A: Terrassa, Europa, Vilafranca, Granollers, Manresa, Castelldefels, Pobla Mafumet, San Cristóbal, Santfeliuenc, Igualada, Montañesa i Valls; i 5 B: Sant Andreu, Vilassar Mar, Granollers, Horta, Cerdanyola, Peralada, Figueres, Banyoles, Sants, Girona B i FE Grama.


Un nou sistema de competició

Una lliga a dues rondes. La primera regular; la segona, classificatòria per a l'ascens o per fugir del descens. Els tres primers classificats de cada grup es disputaran dos ascensos; els quarts, cinquens i sisens maldaran per una tercera plaça de descens amb els quatre equips entre els tres primers classificats que no assoleixin l'ascens en la segona ronda. I atenció, els cinc últims, deu equips, miraran de fugir de les sis posicions de cua que aboquen a Primera Catalana. Perill extrem. No hi haurà marge d'error, i més quan els punts de la primera fase s'acumulen per a la segona.


Calendari, 20 finals i 22 jornades

La primera volta comença el dissabte. El Santfeliuenc visitarà a partir de les 17 hores l'Estadi Municipal de Vilafranca. I acabarà la lliga el 13 de març a Les Grases contra els egarencs del San Cristóbal. Amb el final de març arrencarà la segona volta que definirà la composició definitiva de la Tercera 2021-22.